Jump to content

Hardrocktarzan

Medlemmer
 • Content Count

  1096
 • Joined

Community Reputation

579 :)

About Hardrocktarzan

 • Birthday 12/12/1994

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4198 profile views
 1. Så er det noe du har lyst til å prøve før du dør?
 2. Tror du det ikke er kvalitetssjekker i helsevesenet? Det er neppe mulig for leger å skrive ut feilmedisinering på alle innbyggerne i et land uten å få et eller flere kontrollorgan på nakken.
 3. Alt en AI trenger å gjøre for å bli brukt er å gjøre mindre feil enn leger. Snakker du om å bruke morder robotter medisinsk? Det tror jeg du eller andre ikke ville fått til og blir i grunn litt for rart etter min mening. Systemvedlikehold og overseing av IT folk vil jo alltid være tilstedet så å bekymre seg over at det kunne havne utenfor menneskelig kontroll trenger du ikke. Om fysiske undersøkelser, empati og intuisjon virker vanskelig for deg betyr ikke at det er det for fremtidens digitale helsearbeidere.
 4. Det skjer årlig at leger tar liv av pasienter ved en feil. 100% nøyaktighet er ikke nødvendig, alt et diagnose program trenger er å gjøre mindre feil enn leger gjør. At det er diagnoseprogrammet som plotter inn dataene på egenhånd istedet for pasienten hindrer misforståelsene som kunne skjedd ellers. Å presse ut riktig informasjon fra pasienten blir lettere for et diagnoseprogram enn en vanlig lege da et diagnoseprogram kan betjene flere pasienter av gangen og kan bruke så mye tid som trengs og enda mer enn det uten at det forsinker andre konsultasjoner.
 5. Diagnoseprogrammer har foreløpig ikke blitt brukt til annet en et hjelpemiddel innen helsesektoren, men med utviklingen av maskinlæring og kunstig intelligens er det bare tull at de ikke vil erstatte alle leger sine teoretiske oppgaver i stedet for å være et hjelpemiddel. En maskin kan prosessere mye mer data og erfaring enn det et menneske kan og den erfaringen kan sikkerhetskopieres og bevares så lenge en ønsker. Diagnoseprogram vil etterhvert bli mye bedre på medisin enn det noen leger noen gang har vært helt uten å faktisk være lege selv og en hver med tilgang til et slikt program vil sitte på mer medisinsk kompetanse enn leger gjør. Det gjør legeyrket utdatert for de alle fleste formål når den tid kommer. Tror folk legeyrket er en trygg langsiktig utdanning for fremtiden å starte på i 2020? Etter seks år utdanning og to år spesialisering er man bare 2 år unna 2030 og innen da er nok maskinlæring utviklet godt nok til å permittere legene.
 6. Emosjoner er et kallenavn for følelser som ikke skyldes stimuli av berøringsanser. Sult, sorg, frykt, anger, lettelse og liknende er såkalte emosjoner og utrykk for emosjoner brukes ofte i dagligtalen blandt mennesker omkring her i verden uten at det er bevist at emosjoner finnes. Om gråt skyldes at et menneske føler seg lei for noe eller om det bare er et emosjonsløst instinkt kan ikke bevises. Og om andre såkalte følelsesladde handlinger faktisk er drevet av emosjoner eller emosjønsløse impulser vet vi ikke. Alle handlinger som antas å gjøres av emosjonelle årsaker kan faktisk enklere forklares med at det er emosjonsløse impulser som ligger bak som følge av arv og miljø. Occams razor tilsier at emosjoner er et unødvendig steg i forklaringsmodellen på atferd når de samme impulsene kan sendes uten at det trenger å ligge emosjon bak dem. Tror noen her på emosjoner og har dere noen gang hatt en? Om noen kommer med personlige anekdoter om at de har hatt emosjoner så prøv gjerne å kom med bevis.
 7. https://www.rights.no/2020/10/na-stor-muhammed-aksjon-i-og-ved-oslo/ I etterkant av halshuggingen av læreren i paris ser det ut som flere ønsker å renvaske Islams omdømme ved å spre karikaturer uten at det skal bli voldshendelser som følge av det. Personlig synes jeg ideen er fin og støttende for både islam og yttringsfriheten jeg er spent på hvordan dette går. Det har blitt hengt opp kariaturer av den typen her: Flere steder i Oslo blant annet på mange T-bane stasjoner og i sentrum. Det er sikkert flere forskjellige meninger om det her og om det er forsøpling, om det er støttende eller om det er hetsing, men alle kan vel være enig at det er interessant på en eller annen måte tenker jeg.
 8. Det er jo ikke lite hensiktsmessig.
 9. Hvorfor skulle det vært lite hensiktsmessig? Det er da mye bedre med 40 år rehabilitering enn å sone 40 år uten.
 10. Når lengre straffer tilsier lengre rehabilitering så er det ingenting som tyder på at det vil øke tilbakefallsprosenten da. På den måten er ikke økte maksstraffer i strid med den norske modellen eller dens verdier.
 11. De slutter med kriminalitet i det fri mens de sitter inne. Det er heller ikke sikkert det er det lave straffenivået i Norge som gjør at tilbakefallsporsenten er som den er, men heller andre sosioøkonomiske faktorer i denne velferdsstaten.
 12. Jeg tror ikke muslimer hadde noe med dette drapet å gjøre, det var heller sinnsykdom. Det er uansett viktig at flere muhammed karikaturer gies ut for å hjelpe muslimer her i vesten. Hver gang en karikatur gies ut uten at det blir vold viser det at fordommene mot dem ikke holder vann. Det er bra for alle det.
 13. Strengere straffer betyr at de kriminelle sitter lenger før de får sjangsen til å begå mer kriminalitet i det fri. Det i seg selv er en individprevantiv effekt.
 14. Mener du atomvåpen finnes? Skal atomvåpen liksom være verdens mektigste våpen, men har ikke blitt brukt siden 1945? Det blir for naivt å tro på atomvåpen.
 15. Du sier vi har sjeler, men hvorfor tror du noe så feil?
×
×
 • Create New...