Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Kjøleskap med minst mogleg støy?


Anbefalte innlegg

Eg skulle hatt eit nytt kjøleskap der det aller viktigaste er støy.

 

Type: Vanleg, single kjøleskap utan frys, 180-190 cm (ish)

Pris: 7,000-10,000 kroner (is)

 

I leilegheita har eg kombinert stove og kjøken, og dagens Whirlpool-skap støyar alt for mykje. Det er ein konstant durelyd når det går, som blir slitsam i lengda.

 

Har leita litt rundt og i alle fall kome over nokre erfaringar. Fleire har kommentert at Whirlpool ofte støyer, og nokon har kommentert at Siemens var gode der.

 

No er jo alle skap merka med desibel, men det er forskjell på frekvens og type støy.

 

Planen var å ta ein tur på elektroforhandlarane (Elkjøp, Lefdal, Expert osv.) og lytte, eventuelt be om å få lytte. Støynivå betyr alt.

 

Er det nokon her inne som har erfaringar med merke og eller modellar i forhold til støy?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har Electrolux ENB32200W (kombiskap), det er merket med 43dB og er noe jeg vil kalle for meget stillegående.

Den lager små knirke og "mooo" lyder når den holder på å kjøle. Støy fra viftene til en Xbox 360 er som en jetmotor i forhold. Når den ikke kjøler hører jeg bare summingen fra den stasjonære pcen.

 

EDIT: Det hender det begynner å skramle om det har hatt motorene gående lenge, men slike vibrasjoner er vel nesten uunngåelige.

Endret av Flying
Lenke til kommentar

Har bodd i 2 leiligheter med kjøkken og stue i ett. I den første leiligheten hadde jeg et side-by-side kjøleskap fra Samsung til ca 10 000. Greit i begynnelsen men etterhvert ble lydene fra dette kjøleskapet mer og mer irriterende. I leiligheten jeg bor nå er det et single Siemens kjøleskap som ikke avgir noe merkbart støy overhode. Dette er dog kledd inn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har bodd i to leiligheter med kjøleskap fra Whirlpool. Det har vært åpen stue og kjøkken løsning i begge leilighetene og jeg kan si at de er meget stillegående. Hører ingenting. Det er bare iblant at kjøleskapet begynner å "brumme" etter jeg har åpnet det og lukket igjen, som om det begynner å jobbe.

 

Ville anbefalt deg å dratt ned på et el-varehus og forhørt deg kanskje. Kanskje gi det en sjanse. Men jeg er litt skeptisk til at de folka som er der (av egne erfaringer (Elkjøp)) ikke har noe peil på det de driver med, spesielt kjøleskap. Det som er fint er at du kan bytte inn med kjøpsgarantien dems om du skulle gjøre et "bomkjøp" selv om det er en del stress. Tviler på at det er så mange av kjøleskapene på el-varehusene som er koblet til og har kald luft.

Lenke til kommentar

Det kan fort bli kjøp på Elkjøp, på grunn av returretten. Prata med ein som meinte dei hadde kjøleskap som er plugga i på den nærmaste Elkjøp-butikken. Er ikkje det tilfelle så vil eg be om å få plugga dei i og testa.

 

Har fått tips om Siemens og Bosch.

 

Kom på at eg hadde kombiskap i dag med frys, og at frysen sannsynlegvis bidreg med ein del av støyen.

Lenke til kommentar

Har et miele innebygd. Hører det aldri. Men det bidrag nok positivt at det er innebygd.

. Foreldrene mine har samme eksternt, men plassert i en "lomme" dette hører vi heller aldri.

 

En ting er støy, en annen ting er jo hvor ofte det må gå. Der vil å kvitte seg med kombiskap være veldig positivt. Vårt skap går nesten aldri....

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mulig du har allerede kjøpt deg skap nå, men både Miele og Siemens har vi nesten aldri problemer med i etterkant av salg, så veldig trygge merker å kjøpe.

De beste ligger vel ofte på 39 desibel. Det er umulig å få hørt på skapene i butikkene, da det er så mye støy fra alle kanter, så du må rett og slett bare teste det ut hjemme.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...