Gå til innhold

DDoS - Er det mulig å sikre seg mot dette?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Min mor og far har nett via radio 2 mbit. De har problemer med at nettet faller inn og ut over store perioder. Jeg sjekket loggen og snakket med nettleverandøren, dette var da Ddos. Så sjekket jeg rundt på nettet og så på noen ips systemer.

 

Mitt spørsmål er da om dette er dyre saker å gå til innkjøp av ? Vil det gjøre noen forskjell mtp hvor stort omfanget på angrepet er ?

 

Er det noen andre måter å sikre seg på uten ips ?

 

Har statisk adresse og dette koster å skifte hver gang.

 

Mvh

Lars

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Radio=radiolink, som brukes hvor man ikke kan få DSL/fiber/coax.

 

Tvilsomt at det er DDOS, da alle seriøse ISP'er i Norge er interessert i å få detektert og stoppet dette selv, og naturligvis i samarbeid med kunden det gjelder.

 

Heller mer på tanken om at uerfarne nettverksfolk hos ISP'en det gjelder tolker BitTorrent traffikk som DDOS, da bittorrent har et sinnsykt overhead og har gjerne noen tusen TCP sesjoner pr IP adresse i realtime (med andre ord, svært mye junk-trafikk i tillegg til selve dataene som blir lasted opp/ned).

 

Radio-linker er generelt veldig sårbare for BitTorrent trafikk, da det ofte foråsaker ustabilitet og reboot av basestasjonene (senderne). Og kan som sagt tolkes som DDOS, hvis ikke folkene bak klarer å tyde logger og tolke trafikken riktig.

 

DDOS trafikk kan uansett ikke stanses hos endepunktet, det må stoppes hos ISP'en. Virker veldig rart at hvis det faktisk er DDOS, så vil ikke ISP'en hjelpe med å bytte IP adresse, som er det eneste som virkelig hjelper mot dette.

 

Du kan jo sette opp logging på router hvis du har, eller på pc'en det gjelder. Men vet at mange ISP'er osm leverer via radiolink bruker NAT, og ergo er det mer komplisert å feilsøke. Får du tildelt offentlig IP eller privat IP ?

Lenke til kommentar
Radio-linker er generelt veldig sårbare for BitTorrent trafikk, da det ofte foråsaker ustabilitet og reboot av basestasjonene (senderne).

Interessant. Har du noen linker til dokumentasjon på dette ("ustabilitet og reboot av basestasjonene (senderne)")?

Endret av tingo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...