Gå til innhold

Anbefale en negativ-scanner?


Anbefalte innlegg

Leiter etter en god, dedikert filmscanner. Jeg har da noen krav;

 

pris: 2000-ish (kan sikkert gå opp en lapp også)

og at kvaliteten skal bli "bra". Bra er vel ikke en definasjon, men vil unngå typisk digital utbrenthet på steder som ikke er utbrent på negativen. Om dere skjønner. Og høy oppløsning er en fordel.

 

Om det tar meg 10 minutter å bare sette i negativen så gjør det ingenting. Jeg har god tid. Så er villig til å arbeide.

 

Noen som har noen gode ideer?

 

-Lasse

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Bruker en CanoScan LIDE 700F selv. Den har filmskanner, men har ikke brukt den selv. Kjempefornøyd med skanneren ut over det.

http://www.expertreviews.co.uk/scanners/266443/canon-canoscan-lide-700f

Negative scans looked a little dull, even after contrast adjustment. They won't impress professional photographers, but were good enough to delight friends and family.

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2352831,00.asp

Unfortunately, as a film scanner, the 700F is ... well ... wimpy—so much so that it's easy to argue that Canon should have left the feature out.

Valgte primært for å få en LED skanner, fordi skannere med lysrør har gjort andre skannere hvite på glassplaten. Er kjempefornøyd selv, men har som sagt ikke testet ut negativskanning med den.

Endret av medlem-82119
Lenke til kommentar

Hvis du skal ha en ny dedikert filmskanner i den prisklassen, så er det vel bare skannerne fra Reflecta og Plustek som er på markedet nå. Jeg tror ikke de aller billigste PC-løse skannerne fra disse holder mål, men de andre er stort sett testet på filmscanner.info og ligger fra (i overkant av) din prisklasse og oppover.

 

Alternativet er en av planskannerne fra Canon (CanoScan 9000F) eller Epson (Perfection V600 eller V700).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takker for svar. Hvordan er Epson V600 kontra Reflecta og Plustek?

 

 

EDITS: Etter noe lesing og pristitting og det som er kom jeg muligens frem til at Reflecta ProScan 7200 muligens er en meget god en. Noen som har erfaringer eller andre meninger?

Endret av Huxy
Lenke til kommentar

Det er en liten sammenlikning med Plustek OpticFilm 7600i på testen for Reflecta ProScan 7200. Fordelen med denne Reflectaen er at du skanner i en oppløsning på 3600 ppi og får 3250 ppi effektivt. Når det gjelder Plusteken må du skanne i 7200 ppi for å få 3250 ppi effektivt og da får man veldig store filer. Disse kan man krympe etterpå, men det blir ekstraarbeid og skannetiden er mye lengre på 7200 ppi enn på 3600 ppi. Jeg har ingen erfaring med noen av disse skannerne selv (har Nikon-skanner).

 

I tillegg til oppløsningen, så er kvaliteten på skanningen, hastighet, muligheter for mating og infrarød støvfjerning ting man bør ta i betraktning.

 

Skanneprogramvaren er viktig, men uansett hva som følger med skanneren, så kan man kjøpe VueScan utenom, som ikke koster stort og gir meget god valuta for pengene (bare $80 for ubegrenset lisens). Jeg bruker VueScan både på planskanner og filmskanner, så den anbefalingen er ut fra egen erfaring. Silverfast skal også være bra, men koster en del mer hvis man skal ha med alt (ikke light-versjoner).

Endret av BonzoDog
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Lest mye godt om Epson v700 er den jeg vurderer.

 

Den har jeg prøvd, og den er god til papirkopier og illustrasjoner. Det samme gjelder V600, som jeg valgte fordi den har LED-lampe og derfor større holdbarhet over tid.

 

Men jeg ville aldri finne på å bruke noen av disse til å skanne 35 millimeter film. Forskjellen til en dedikert filmskanner er meget stor. Man må huske på at mange av de som uttaler seg, ikke er interessert i høyest mulig kvalitet men er fornøyde bare de får bilder de selv oppfatter som en OK kvalitet. Det er bare det at disse planskannerne faller totalt gjennom i sammenlikning med en god filmskanner. Sistnevnte er mye bedre, og selv om jeg ikke har prøvd Plustek-modellene vil det overraske meg om de ikke slår planskannerne.

 

VueScan er et svært bra program som jeg anbefaler på det varmeste.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Whoopsie, jau glemte visst av denne tråden. Men jeg valgte en Reflecta Proscan 7200. Kjempeflott sak. Her er noen eksempelbilder:

 

image022.jpg

 

image020.jpg

 

r4sc02.jpg

 

r413.jpg

 

r513.jpg

 

r524.jpg

 

666233_1280x1024.jpg

 

 

 

 

 

Tja, blei vel en del. Heimfremkalt er de og. Om jeg anbefaler scanneren? Vel, uten noe erfaring fra andre modeller så ja, jeg anbefaler.

 

Takker for svar!

Mvh

Lenke til kommentar

Bare sånn helt generelt. Jeg har benyttet både Epson og Canon sine flatbed-scannere - i prisklasse tett oppunder 2000kr.

Begge type scannere får etterhvert flekker (støvkorn) på undersiden av glassplata slik at de må åpnes og renses for støv. Det tar 1-3 år alt avhengig hvor mye du bruker scanneren mellom hver gang det samler seg støv inni.

Epson sin scanner er mye enklere å åpne enn Canon.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Driver og tenker på det samme selv. Har nå sett på en Plustek OpticFilm 8200i Ai blant annet pga ir-scanningen for fjerning av riper og støv.

 

Noen erfaringer med disse?

 

Hvis man derimot ønsker automatisk matning av disse - finnes det idag noen gode alternativer?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Interessant! Har funnet en del sort/hvitt bilder (negativer) mine foreldre har tatt, som ikke er 35 mm film.

 

Har en Canon CanoScan LiDE 70F, og scannet dem rett på glassplata. Det gikk greit, og etterpå måtte jeg invertere bildene, pluss velge ønsket lysstyrke, skarphet osv. Bildene hadde nok blitt bedre med dediserte negativscannere, men med unntak av noen bilder som var alldeles for lyse, ble resultatet helt greit.

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Whoopsie, jau glemte visst av denne tråden. Men jeg valgte en Reflecta Proscan 7200. Kjempeflott sak. Her er noen eksempelbilder:

 

image022.jpg

 

image020.jpg

 

r4sc02.jpg

 

r413.jpg

 

r513.jpg

 

r524.jpg

 

666233_1280x1024.jpg

 

 

 

 

 

Tja, blei vel en del. Heimfremkalt er de og. Om jeg anbefaler scanneren? Vel, uten noe erfaring fra andre modeller så ja, jeg anbefaler.

 

Takker for svar!

Mvh

Hei.

Jeg trenger å få skannet noen gamle negativer og lurer på om du er villig til å leie ut skanneren din?

mvh Silje

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...