Gå til innhold

Sette opp samba, print server og eksternt skrivebord


Anbefalte innlegg

Linux "driveren" for ntfs vet normalt ikke hvilke brukere (eller grupper) de forskjellige SID'ene i acl'ene i ntfs representerer, så ved manuell mounting så mountes derfor ntfs i stedet slik at én og samme Linux-brukernavn "eier" alle filene i ntfs. Hvilken bruker (og gruppe) dette er kan endres med en parameter når det mountes, men hvis ikke det gjøres så blir root-brukeren "eier".

Mange skrivebordsmiljø vil automatisk mounte usb disker som plugges i, og som har ntfs, slik at Linux brukeren som er pålogget blir "eier" av alle filene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

enklerer måte å fortelle på?

 

har fått til dette når med remote desktop, der jeg benytter remote desktop programvaren som fulgte med win 7, også instalerte jeg et program jeg ikke husker navne på i farta på linux'en ;)

 

men nå er det siste utfordring å det er å få enten mediatomb eller ps3 mediaserver opp å gå, noen som vet hvordan dette funker? jeg har lastet ned og instalerert noe? prøvde å følge litt for skjellig jeg fant rundt om kring , men etterhvert ble det litt for gresk for meg... noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar

NTFS har ikke styring av brukerrettigheter, Samba respekterer alltid brukerrettigheter til filsystemet du deler ut på nettet. Dvs. at du lett får kluss med rettigheter, og dermed opplever at brukere ikke får tilgang til filene du deler ut. Alle linux/unix filsystem (ext3, ext4, btrfs, xfs osv.) har innebygd styring av rettigheter som fungerer knirkefritt med Samba.

 

Bruk Mediatomb, den er super. Dessverre er PS3 knot, den har sitt eget dnla opplegg. Mediatomb har riktignok støttet dette i mange år nå, men du må da typisk legge inn en linje med tilpasning for at det skal funke mot PS3:

http://mediatomb.cc/...ation#id2860800

Playstation 3

 

Firmware 1.80 introduces UPnP/DLNA support, add the following to the &--#60;server&--#62; section of your configuration file to enable MediaTomb PS3 compatibility:

&--#60;protocolInfo extend="yes"/&--#62;

 

 

Konfigurasjonsfilen ligger under .mediatomb mappen i hjemmemappen din, så rediger den med:

gedit ~/.mediatomb/config.xml

 

Angående fjernstyring er nomachine den beste løsningen, sjekk her: http://www.nomachine.com

Endret av Del
Lenke til kommentar

har prøvd det også, men fant en løsning nå midlertidig frem til jeg forstår noe av dette her ;) jeg jailbraeka apple TV'en min i går og den klarer å spille alle filene jeg har liggende på servern min ;) men får vel bare leve med at jeg må prøve meg frem vidre med mediatomb og ps3 mediaserver :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...