Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Skjermdriver krasjer.


Anbefalte innlegg

Har problemer med et Asus GTX 580 Direct CU2 hvor driver til skjermkort krasjer, kan spille fint en liten stund før det krasjer, temp ligger på ca 55-60 grader når det krasjer. Hender at det krasjer ved bruk av nettleser og wmp. Har prøvd med nyeste nvidia drivere, eldre nvidia driver og beta. Har prøvd å klokke ned skjermkort uten at det hjalp. Det jeg lurer på nå er om det kanskje er feil på minnet på kortet iom at det kommer etter litt spilling/ belastning.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oppdaterte til siste chipset drivere som lå på sidene til asus, intel hadde kun den jeg hadde fra før av, ser ut som det kan fungere, har kjørt shader test i gpu z nå i ca 15min uten krasj, dog liten memload. Uaktuelt å bytte plass for kortet, kortet passer ikke i spor 2 pga interne io porter.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fra dag 1 i bf3. Problemet med at andre spill krasjet var en dårlig kombo av gfx og chipsett drivere. Kun bf3 som er problemet nå om dagen så gudene veit. Ser nå at bf3 suger mye mer minne fra gfx og drar nesten max, men problemet kommer også på lavere memload.

Endret av Heatseeker
Lenke til kommentar

Sjekk volten på kortet. Er en del som har fått litt for lav/høy volt som har gitt akkurat dette problemet. 1.063V skal være det som er anbefalt for kortet. Er ingen ekspert på å endre volten på kortet eller OC generelt, så hvis den er feil så få hjelp av noen som kan det.

 

MSI afterburner skal være ganske enkelt å bruke både for å endre og sjekke volten.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Så akkurat nå krasjer det sporadisk i BF3 men er stabil i andre spill?

 

Det er jo en kjent sak at BF3 belaster skjermkortet ditt mye (er også buggete ) , men når du får som feilmelding at skjermkortdriveren har sluttet å virke og har blitt startet på nytt er det som regel en feil i selve skjermkortet som forårsaker det, i alle fall er dette min erfaring.

 

Noen av årsakene som kan få dette til å skje er :

*Ustabil strømforsyning.

*Feil på skjermkortet (minnet , eller kretsene som regulerer strømmen , overopphettning etc ).

*Dårlig kontakt mellom hovedkortet og skjermkortet (tunge skjermkort kan ofte skli litt ut hvis ikke sikret ordentlig).

*Defekte Vrm's og Mosfets på skjermkortet.

 

Det du kan gjøre er :

1 : Test skjermkortet i en annen pc med BF3, fungerer det fint der uten problemer så er det noe i datamaskinen din som forårsaker problemet.

2 : Øk kjølingen i selve pcen din med en ekstra vifte som blåser direkte på skjermkortet ditt, om det er pga varme mosfets eller VRM's så kan bedre kjøling hjelpe (men du burde nok levere det inn hvis det er tilfelle).

3 : Fjern BF3 , slett alt av temp filer og annet rusk, restart pcen og reinstaller BF3 etter at du har oppdatert driveren på skjermkortet på nytt. Kan også være lurt å fjerne grundig forrige versjon av driveren for sikkerhets skyld.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...