Gå til innhold

Dette er de 10 mest populære speilrefleksene


Anbefalte innlegg

Rart det er så mye Canon på lista. Googler man f.eks. 5DmkIII på nettet, vil man finne hauger av tråder i ymse fora der folk hyler og bærer seg over hvor skuffa de er. For ikke å snakke om Canon 7D. Det er knapt brukbart til noe som helst, og de andre Canon-kameraene på lista over har samme sensor (og denne er visstnok ganske håpløs), de har dårligere betjening, tregere skuddtakt og mindre avansert autofokussystem, så disse må vel strengt tatt være enda dårligere enn 7D igjen.

 

Likevel topper Canon. Jeg tør knapt tenke på hvor ræva Sony og Pentax må være, de er ikke engang blant topp 10.

Det er et tvegget sverd å være markedsleder. Da får du de størtse fanboyza, og de mest misfornøyde kundene.

 

(Jeg husker ikke hvor de henter tallene fra, men de påsto det var et uavhengig firma som hadde hentet dem inn)

De har ikke spurt meg :ninja:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er på ikke-CANIKON men synes likevel det blir for billig å si at de som har det er sævver.

 

For meg er det litt tilfeldig at mitt første ultrazoom var Panasonic (eller, de hadde den beste modellen akkurat da), derfra til Four Thirds og videre til mFT var veien kort, fordi jeg hadde funnet ut at crop-faktoren ga billigere og lettere zoom. Hadde jeg handlet etter andre preferanser enn zoom/vekt/prisforhold vil jeg påstå at det finnes mange grunner til å handle Canon eller Nikon. Brukt glass for å nevne en ting, tilgjengelighet og konkurranse en viktigere en. Jeg har en oppfatning av at man tidvis har fått mer for pengene hos f.eks. Pentax, men da har man inngått noen kompromisser for å få noen fordeler.

 

De fleste merkene har produkter som er riktige for _noen_.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg er på ikke-CANIKON men synes likevel det blir for billig å si at de som har det er sævver.

Nei,de er jo sauer ;)

 

Jeg pleier å si at diskusjonen om Canon kontra Nikon blir som å diskutere fargen på Mondeon* du har tenkt å kjøpe.Det som bør diskuteres er om Mondeo er riktig bil ...

 

Det som egentlig er problemet er at Nikon/Canon har en markedsandel til sammen på 80-90%. Og historien viser at når merker sfår så stor markedsandel, så er det ikke en fordel.

 

Et godt eksempel for oss mannfolk, er Gillette - de "forbedrer" høvlende sine med flere og flere blader, legger til vibrasjon og "gud-vet-hva"; med tilhørende prispåslag. For min del; så var den bete høvelen de lagde den originale Counter med to blader. Men den er jo ikke mulig å finne i butikken lenger ...

 

 

* Mondeo er tilfellig valgt; erstatt med en blimodell du ikke har sansen for ;)

Lenke til kommentar
burde dere ikke heller lage en artikkel om de 10 beste kameraene?(eller top 3 i et par prisklasser)
Lettere sagt enn gjort. Hva er det beste kameraet? Det jeg mener er verdens beste kamera kan være det du mener er verdens verste kamera. Og omvendt.

 

gode bilder er og forbli gode bilder, etter det kommer brukervennlighet og funksjoner, også kommer komfort. Så må pris bli tatt i betraktning for og se om det er noe som er vært og kjøpe.

Det er jo det de gjør når de anbefaler produkter så og lage en liste med informasjon man allerede har kan ikke være så alt for vanskelig, du må bare ta i betraktning prisendringer og nye konkurrenter.

når du anbefaler et produkt må det jo være et grunnlegende fokus på pris og bruksområde (men det kommer av/sier seg selv)

Lenke til kommentar

Personlig valgte jeg canon på grunn av ett par linser jeg hadde tilgang på og noen jeg hadde lyst på. Er det noen seriøse merker som egentlig lager så dårlig kameraer at en med litt peiling ikke kan ta knallbilder egentlig? Blåser i hva andre velger eller hvorfor og fatter ikke hvorfor det skal være en greie heller egentlig.

 

For å spore helt av så er favoritt kameraet mitt fra barndommen ett fremdeles fullt fungerende Nikkormat FT. Skulle gjerne hatt en digital versjon av dette eller Canon AE-1 :-) . Tror ikke det er mulig å ødelegge disse for ikke å snakke om at de er utrolig gode å holde/bruke.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

gode bilder er og forbli gode bilder, etter det kommer brukervennlighet og funksjoner, også kommer komfort. Så må pris bli tatt i betraktning for og se om det er noe som er vært og kjøpe

Skal ikke protestere på det.

 

Det er jo det de gjør når de anbefaler produkter så og lage en liste med informasjon man allerede har kan ikke være så alt for vanskelig, du må bare ta i betraktning prisendringer og nye konkurrenter.

når du anbefaler et produkt må det jo være et grunnlegende fokus på pris og bruksområde (men det kommer av/sier seg selv)

Jeg mistenker at artikkelen er mest ment som en reklame for prisguiden. Det har jeg forsåvidt ikke noe problem med; og sånn sett er tittelen på artikkelen grei nok.

Lenke til kommentar

Det er verre å kjøpe noe annet bare for å være annerledes.

Er det noe bedre å kjøpe det samme som naboen fordi du ikke tør å være anderledes? Selv om du egentlig hater det naboen valgte ...

 

Det er selvsagt enda verre igjen, men det er vel ingen som kjøper et kamera de vet de hater fordi de ikke tør å være annerledes.

Lenke til kommentar

Hvorfor irritere seg over dette?

 

Hvis en nybegynner spør meg hva slags kamera h*n skal kjøpe så er mitt forslag å ta en tur innom JP for så å sjekke hva h*n liker best av Canon eller nikon. CaNikon har mer utstyr, bedre tilgjengelighet, det er lett å finne læremidler etc. om produktet osv.

 

Jeg gidder ikke å anbefale det merket jeg har, jeg vil ikke bli plaget med masse dumme spørsmål hver gang h*n ikke klarer å lese bruksanvisningen.

CaNikon er for nybegynnere, Olympus OMD er for profesjonelle amatører :p

Endret av kelux78
Lenke til kommentar

Jeg bruker tilfeldigvis Nikon fullformat og er fornøyd med det, og jeg hverken aner eller bryr meg om hva naboen bruker. Jeg har bra optikk og jeg vet hvor jeg finner det jeg trenger i menyene. TING FUNGERER.

 

Hvorfor skal man bli nærmest hetset som sau fordi man bruker et merke som av en eller annen årsak har stor markedsandel. Blir jeg mindre sau med å kjøpe Pentax, Sony eller Olympus. Er dette peset om de merkene med små markedsandeler noen slags sosialistisk utligningsfaktor som jeg ikke forstår noe av.

Tror dere ikke det er mulig å velge et merke som nikon på et selvstendig grunnlag uten å rådføre seg med naboer og halve slekta.

 

Nikon og Canon har muligens gjort en god jobb og derav skaffet store markedsandeler.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

CaNikon kan selge og markedsføre produktene sine. De små er dårligere til dette og det er ikke alltid like lett å få tak i utstyr/optkk til de "små" i butikkene. Vil du ha gode muligheter til læremidler og utstyr? Kjøp Canon eller Nikon, ferdig med det.

 

En som virkelig kan ta bilder får like gode bilder med et Sony eller Panasonic son h*n får med CaNilon. Her inne på akam.no har vi fotografer med alt fra Nikon D4 til Samsung NX100, dessverre kan ingen av oss ta virkelig gode bilder. You all suck, sell your gear! :p

Lenke til kommentar

Er det noen seriøse merker som egentlig lager så dårlig kameraer at en med litt peiling ikke kan ta knallbilder egentlig? Blåser i hva andre velger eller hvorfor og fatter ikke hvorfor det skal være en greie heller egentlig.

 

Er vel kanskje motsatt, er ikke Canon eller Nikon bra nok for de aller fleste? Kjent merke, greie produkter, selvsagt er en del folk som skal være l33t og si ting som "en million fluer kan ikke ta feil, dritt er best" men det å kjøpe "mainstream" produkter betyr vel bare at man mener man har "mainstream" behov. Dessuten om man skal legge ned mange tusen i linser så er det kanskje lurt å investere i et merke som man er sikker på har en high end og som kommer til å være der om 5-10 år også. Kunne gjerne tenkt meg en Nikon D800 jeg...

Lenke til kommentar

Så er det punktet om å følge ledersauen, du står jo frem som en ledersau av "anti-Canikon", så å følge deg blir jo et problem! :tease:

Nei, jeg er ledersauen av "tenke sjæl" gjengen. Vi tenker sjæl så ergo finnes jeg ikke.

 

Jeg kaller deg ledersau av "Anti-Canikon", du kaller deg ledersauen av "tenke sjæl" gjengen.

Det du argumenterer for er den samme arrogante holdningen som vi finner også i andre elektronikksammenhenger.

 

iMac v Microsoft

Linux v Microsoft

Linux v iMac

iPhone/iPad v Android

Android v Windows Phone

osv

 

Jeg (som langvarig Canonbruker) har ingen problemer med å innrømme at det finnes mye bra og forsåvidt bedre utstyr i andre leirer. Jeg vil likevel påstå at historisk sett så har Canikon ligget ett godt skritt foran resten av gjengen når det gjelder å nå ut til forbrukerne og også innen utvalget som forbrukerne blir presentert.

 

Spesialbutikker kan kanskje føre et bredt spekter, men ute hos oss i provinsen med et mindre kundevolum, så må butikkene nødvendigvis føre de mest populære produktene. Det er greit å ha en FotoVideo, JP eller Interfoto i Oslo-området som kan levere mye "lekkert". Ute i våre grisgrendte strøk så er vi heldige som har noe àla ei Elkjøp-sjappe, med ikke altfor oppdaterte "innsatte" som leverer det som er mest salgbart.

 

Ledelsen som Canikon har hatt i markedet har minket, ikke minst etter at vi har fått en god utvikling innenfor det "speilløse" segmentet, og det er absolutt bare positivt med denne konkurransen.

Selv om jeg er og sannsynligvis forblir Canonist så er jeg i motsetning til deg ikke en fundamentalist. Jeg frarår ikke folk å tenke sjæl, for det er nettopp det som er saken, du er ikke "tenke sjæl"-ledersau, du kommer mer i "jeg har den fulle og hele sannhet (og dere som ikke forstår det er bare hjærneløse tullinger)"-kategorien som ledersau .

Jeg vet at Canikon-brukere kan "tenke sjæl" og at de får det de trenger etter sitt behov og har ikke behov for å skulle sette seg inn i markedet for å finne noe som er en promille bedre i kvalitet.

 

PS!! Selv er jeg anti "i-", men jeg har aldri og ser heller ingen grunn til i fremtiden å se ned på de som måtte ta andre valg enn meg selv.

 

PS! PS! Egentlig er det rart at jeg har klart å skrive et noenlunde forståelig innlegg, siden jeg pr din definisjon ikke kan tenke sjæl.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Morsomt" dette! Denne listen sier jo bare at det kjøpes mange kameraer her i landet av folk som vil ta bilder. Det er altså en volumliste som ikke sier noe som helst om hva som er det beste kameraet mm.

At de fleste av kameraene på listen også er de vi ser i de mega flygebladavisreklamene som fyller opp i postkassa hver dag sier jo også sitt! Tror nok at den gjengse nordmann handler der det er "billigst", og skal ha et kamera som kan ta bilder, og bryr seg vel i mange tilfeller ikke om så mye annet!

Ikke det at det er noe galt å handle hos disse store aktørene på el.markedet, handler mye varer der jeg også, men altså ikke de fleste av de kameraer/linser jeg har kjøpt.

 

Kameraene i oversikten tar nok alle gode bilder (iallefall for de fleste), og mange bruker nok også ikke andre instillinger på kameraet enn Auto/grønn..... !!!

 

Selv om det er et par merker som skiller seg ut i volum så er det ikke nødvendigvis disse merkene som "passer" for deg!

Bare så det er nevnt, så bruker jeg både CaNikoner, OlyPana , Sony, Pentax o.a.

Av disse så er jeg vel i lengden hittil mest "glad" i Olypana og Canikon, synes de har sine fortrinn, om enn på litt forskjellig måter alle disse! Har brukt digitale speilreflekser i ikke så altfor mange år, og har nok ennå ikke greid å falle ned på hvilket kamera jeg skal velge som singel "livsledsager"! Ei heller har jeg funnet helt ut av om det faktisk er de hybride som jeg kommer til å velge (kanskje blir jeg ikke monogam allikevel).....!

 

Vi er iallefall inne i spennende tider, og synes det er kjekt at massene har såpass mye "godteri" å fråtse i som vi faktisk har!

Vi er minsanten veldig så priviligerte!!!

 

PS!

Skulle vært kjekt å få en nøytral vurdering som viser de 10 beste kameraer innenfor det samme segmentet som de 10 mest populære! :hmm:

Endret av smort1
Lenke til kommentar

Skulle vært kjekt å få en nøytral vurdering som viser de 10 beste kameraer innenfor det samme segmentet som de 10 mest populære! :hmm:

 

Det er dessverre helt umulig å si, ettersom det vil avhenge av bruksområde, bruksmåte, budsjett, behov, personlige preferanser, vindretning og kosmisk stråling. Minst.

 

Det vi arbeider med er å få satt sammen en samling anbefalingsartikler, hvor vi anbefaler noen i forskjellige prisgrupper og til ulike formål. Det er det nærmeste jeg synes vi kan komme.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Jeg kaller deg ledersau av "Anti-Canikon", du kaller deg ledersauen av "tenke sjæl" gjengen.

 

Det du argumenterer for er den samme arrogante holdningen som vi finner også i andre elektronikksammenhenger.

 

iMac v Microsoft

Linux v Microsoft

Linux v iMac

iPhone/iPad v Android

Android v Windows Phone

osv

 

...

 

Selv om jeg er og sannsynligvis forblir Canonist så er jeg i motsetning til deg ikke en fundamentalist. Jeg frarår ikke folk å tenke sjæl, for det er nettopp det som er saken, du er ikke "tenke sjæl"-ledersau, du kommer mer i "jeg har den fulle og hele sannhet (og dere som ikke forstår det er bare hjærneløse tullinger)"-kategorien som ledersau .

 

Jeg aner ikke hvor du får dette fra. Jeg har ingenting imot hverken Canon eller Nikon. Deres produkter er med i min vurdering på linje med andre når utstyr skal kjøpes. De leverer begge både gode og dårlige produkter.

 

Det jeg finner håpløst er at samtlige kameraer på listen artikkelen presenterer kun består av to fabrikanter. Det må bety at folk søker etter disse merkene uten å vurdere noe annet. Hadde folk kjørt reélle sammenligninger ville listen innholdt flere merker, ikke minst fordi folk burde søke etter det de ikke kjenner fra før.

 

Sauementaliteten er;

Jeg skal ha Canon/Nikon og jeg bryr meg egentlig ikke om annet enn merket.

 

Det er altså sauefolkets mentalitet jeg misliker, ikke enkelte fabrikanter.

 

Jeg (som langvarig Canonbruker) har ingen problemer med å innrømme at det finnes mye bra og forsåvidt bedre utstyr i andre leirer. Jeg vil likevel påstå at historisk sett så har Canikon ligget ett godt skritt foran resten av gjengen når det gjelder å nå ut til forbrukerne og også innen utvalget som forbrukerne blir presentert.

Markedsføring gjenspeiler sjelden produktets kvalitet, produkter blir ikke bedre grunnet god markedsføring.

 

Godt å høre at du følger med på hva andre leverer, du er i et mindretall ifølge artikkelen. Det er jo kun Canikon som er interessant ifølge folket (ref artikkelen).

 

Spesialbutikker kan kanskje føre et bredt spekter, men ute hos oss i provinsen med et mindre kundevolum, så må butikkene nødvendigvis føre de mest populære produktene. Det er greit å ha en FotoVideo, JP eller Interfoto i Oslo-området som kan levere mye "lekkert". Ute i våre grisgrendte strøk så er vi heldige som har noe àla ei Elkjøp-sjappe, med ikke altfor oppdaterte "innsatte" som leverer det som er mest salgbart.

Hva tilgjengelighet har med dette å gjøre veit ikke jeg, da det finnes noe som heter internett. Det er en hel verden å hente fra. Masse stas utstyr bl.a. på bukta. Av foto utstyret jeg har nå er det vel bare stativet som er kjøpt i butikk (tilbud hos Foto-Video), kulehodet er derimot fra RRS.

 

PS!! Selv er jeg anti "i-", men jeg har aldri og ser heller ingen grunn til i fremtiden å se ned på de som måtte ta andre valg enn meg selv.

iDingser er greie for folk som ikke ønsker å kjenne til teknologiene, men allikevel benytte tjenestene. Så lenge en aktivt velger denslags er det greit for min del, men når begrunnelsen er at "jeg vil se kul ut" forsvinner noe av respekten, ja. (hjernevasket av markedsføring).

 

Igjen, det er ikke produktene jeg misliker, men måten "folk flest" foretar valg på.

Lenke til kommentar

Skulle vært kjekt å få en nøytral vurdering som viser de 10 beste kameraer innenfor det samme segmentet som de 10 mest populære! :hmm:

 

Det er dessverre helt umulig å si, ettersom det vil avhenge av bruksområde, bruksmåte, budsjett, behov, personlige preferanser, vindretning og kosmisk stråling. Minst.

 

Det vi arbeider med er å få satt sammen en samling anbefalingsartikler, hvor vi anbefaler noen i forskjellige prisgrupper og til ulike formål. Det er det nærmeste jeg synes vi kan komme.

 

Skjønner vel egentlig hvor vanskelig det er! Ser uansett fram til de artikler dere arbeider med! Alltid mer "givende" lesning i slike artikler! :thumbup:

Lenke til kommentar

Årsaken til at Canon og Nikon selger mest er sannsynligvis at alle har hørt om Canon og Nikon. Det mest populære kameraet på lista er et av de rimeligste speilreflekskameraene som er å oppdrive, og svært mange som kjøper denne typen kameraer er sannsynligvis ikke spesielt interessert i foto, men tror på markedsføringen som sier "ta proffe bilder". De tror det bare er å sikte og skyte (og det er også sånn de fleste bruker kameraet), og mange tror de vil få like lekre bilder som den innleide bryllupsfotografen presterte da han fotograferte bryllupet deres. Det er jo bare å kjøpe et kamera, knipse - og vips - så har man like gode bilder som proffen tok. Det er det reklamen sier, og reklame tror vi på.

 

Speilreflekskameraer er i dag nesten like vanlige i et hvert hjem som et kompaktkamera, men 99 % av eierne blir ikke så hekta at de melder seg inn på Akam for å lære, de sammenligner ikke kameraer på ymse review-sider, ei heller tør de noen gang å nærme seg annet enn grønn knapp. De er heller ikke interessert i den typen bilder man finner på sider som 1x.com. De har knapt sett denne typen bilder. Det eneste de gjør er å dele bilder med andre på Facebook, og sammenlignet med bildene venner og kjente tar, er de dyktige fotografer. Og skulle noen poste et bilde som skiller seg såpass ut at det ser "profesjonelt" ut, er det ikke pga det fotografen gjør bak kameraet, men pga det fotografen gjør i etterbehandlinga. Og sånt er juks! (ofte med mange utropstegn).

 

Men Canon har de hørt om, og det er et sikkert valg. Ergo selger Canon i bøtter og spann. Samme med Nikon. Pentax er noe fremmed, og Sony er noe de forbinder med Walkman. Nex ser derimot kult ut, og selger derfor godt. Dessuten tar også dette kameraet "proffe bilder".

 

Who cares? La folk kjøpe det de føler for. Jeg bruker Canon, men ville aldri bedt noen kjøpe Canon fordi jeg selv bruker det. Men kanskje vil personen låne noen objektiver av en annen Canon-bruker, og derfor kjøper personen Canon fordi han allerede kjenner noen som er inne i systemet og har ymse objektiver han kan stille til disposisjon. Og sånn øker kanskje salget også blant dem som er over gjennomsnittet opptatt av foto.

 

Jeg visste ikke en dritt da jeg kjøpte mitt første kamera, men jeg leste i VG at 550D var kanonbra. Jeg er likevel av typen som leser reviews nærmest uansett hva jeg kjøper, og gjorde det. Et kamera som på flere områder kom bedre ut enn 550D var et Pentax-kamera (kx? Noe sånt ...), det var også rimeligere, men jeg droppet det fordi jeg allerede før jeg visste noe som helst var klar over at Canon var et sikkert valg, og jeg gikk for det sikre.

 

Og på nettopp denne måten er det nok mange som ender med Canon eller Nikon, og da blir vi der. Ikke fordi det er best (hva nå det betyr ...), men fordi det var merket vi hadde hørt om.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...