Gå til innhold

Guide: Slik stiller du inn spillmusa riktig


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når jeg styrer et fly eller tanks, eller noe annet som har "naturlig lav sensetivitet" i spill (som for eksempel Battlefield) foretrekker jeg ofte å ha en egen museprofil med mye høyere DPI slik at jeg får nogelunde samme følelse når jeg styrer kanonen i en tanks, looper med et fly eller skyter motstanderne i filler. Ellers var det en del jeg ikke visste, kort, grei, og oversiktlig artikkel!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bruker som regel 1000 - 1500 DPI på min Edge3200. Vet ikke helt hvem som kan ha bruk for 5000+

 

Oss som liker høyere nøyaktighet på musa.

husk at DPI ikke er det samme som sens, det går helt greit å kjøre høy dpi og lav sens :)

 

Kjører forøvrig 6400 på min mamba 2012

 

 

Lenke til kommentar

Hvordan fungerer det med full dpi, 6/11 i windows,men ved å skru ned følsomheten i driverprogrammet? Gjør den noe annet enn windows kontrollpanelet gjør?

 

Razer har sens, windows sens, vertikal- og horisontal sens i driver programmet. Regner nesten med at windows og razer følsomheten endrer på forskjellige ting.

 

Selv bruker jeg 3500dpi med 1/11 i windows. Har alltid tenkt at da leser musen 3500 prikker per tomme, men at windows ikke flytter pekeren 1px før musen har lest flere dots. Da blir den jo ikke mindre presis, men bare flytter seg saktere. Er dette helt feil altså?

Lenke til kommentar

Hvordan fungerer det med full dpi, 6/11 i windows,men ved å skru ned følsomheten i driverprogrammet? Gjør den noe annet enn windows kontrollpanelet gjør?Razer har sens, windows sens, vertikal- og horisontal sens i driver programmet. Regner nesten med at windows og razer følsomheten endrer på forskjellige ting.Selv bruker jeg 3500dpi med 1/11 i windows. Har alltid tenkt at da leser musen 3500 prikker per tomme, men at windows ikke flytter pekeren 1px før musen har lest flere dots. Da blir den jo ikke mindre presis, men bare flytter seg saktere. Er dette helt feil altså?

 

Razer Deathadder sitt kontrollpanel lar deg endre sensitiviteten uten så å si noe interpollation (ulemper ved og endre sensitivity fra 10). I tillegg lar de fleste spill deg sette på "Raw" mouse movement, slik at den ignorerer windows settings helt, dermed er det bare sens i razer CP + DPI + ingame sens som teller.

Lenke til kommentar
De fleste spill har en ganske oversiktlig innstillingsmeny for dette, som enten lar deg bruke Windows-innstillingene, eller stille inn sensitiviteten på en skala fra én til ti.

 

Tror dette er feil. Går ut i fra at du referer til "raw" mouse movement innstillingen som finnes i mange spill her. Denne ignorerer windows sensitivity helt, men ser heller derimot rett på musens egne control panel (hvis ikke du har musdrivere, default DPI + default sense). Som oftest er dette ganske mye bedre enn å inkludere Windows sensitivity (6/11 er fortsatt ikke helt 1:1 perfekt).

Lenke til kommentar

Slenger meg på spørsmålet til seppo: Jeg kan skru opp og ned sensitiviteten ("Speed") i Logitech SetPoint, uten at Mouse Fix registrerer noe feil. Lider nøyaktigheten likevel? Jeg kan for eksempel se for meg at Mouse Fix får servert "mouse movement"-data fra driverne, slik at selv om driverne f.eks. interpolerer, så vil "mouse movement" og "pointer movement" alltid stemme overens, og dermed vil ikke Mouse Fix avsløre noen feil.

 

Edit: Jeg er ganske sikker på at dette skjer (akselerasjon er slått av både i Windows og i driverne):

 

  1. Jeg haker av for "Use OS native drivers for pointer speed and acceleration", stiller "speed" på 5/10 (den starter på 0), og Mouse Fix rapporterer ingen feil. Om jeg justerer speed opp eller ned gir Mouse Fix samme type feil som om jeg gjør tilsvarende endringer direkte i Windows. Jeg merker meg at bevegelsene jeg gjør (små sirkler, ikke for raskt) alltid gir 1px endring i en eller annen retning på "mouse movement" (men så klart mer/mindre på "pointer movement" dersom jeg justerer speed).
  2. Jeg haker vekk dette krysset, slik at driverne styrer bevegelse av pekeren selv. De samme bevegelsene som før gir nå ved høy "speed" mye mer bevegelse på "mouse movement" (som naturligvis fremdeles svarer til "pointer movement", derfor ingen feil).

Endret av MiSP
Lenke til kommentar
Selv bruker jeg 3500dpi med 1/11 i windows. Har alltid tenkt at da leser musen 3500 prikker per tomme, men at windows ikke flytter pekeren 1px før musen har lest flere dots. Da blir den jo ikke mindre presis, men bare flytter seg saktere. Er dette helt feil altså?

 

Jepp, pga avrundingsfeil. Hvis jeg ikke husker feil så tilsvarte 1/11 et forhold på 0.35:1.

Lenke til kommentar

Konge guide, men kan dere slenge med et avsnitt til OS X?

 

Haha. Ikke like greit å bli kvitt accel der gitt ;) Det er så brukervennlig at man ikke kan bruke standard dialogen for innstillinge til å bli kvitt accel en gang. Sist jeg sjekket måtte man ty til kommersielle tredjepartsprogrammer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bra initiativ.

Som dere skrev, veldig mange proffe gamere spiller ikke med 1:1 forhold. Enten pga preferanser, tilvenning eller bare vært heldig med å finne noe som klaffet for dem.

 

Det er mye mere å ta hensyn til enn innstillingene i Windows. Samplerate på musa, bruker spillet DirectInput eller Win32 meldinger, hastigheten på figurene i spillet (skal man gå for refleksshots eller tracking?), usb vs ps2.. osv..

 

Men det som er beskrevet i artikkelen er et bra utgangspunkt, man kommer langt med å gå for 1:1 med en gang. Å avvenne seg med noen funky-innstillinger er vanskelig.

 

Lenke til kommentar

Er jo fint at dere linker til et program, men dere kan vel skrive litt om hvordan man faktiks bruker programmet også?

 

Last ned arkivet og pakk det ut en plass. Inne i arkivet ligger to nye arkiver, i det som heter "MouseMovementRecorder" finner du det programmet som er nevnt. Start programmet.

 

 

-Deluze

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...