Gå til innhold

Finner ikke brennevin jeg liker


Anbefalte innlegg

Har nå prøvd litt forskjellig av drikke siden jeg begynte for et halvt års tid tilbake. Har prøvd litt forskjellig. Rom (både hvit og brun), Vodka - Tiktak(blandet) og Whiskey - Jameson (neat og on the rocks). Sistnevnte smakte jeg nylig - men klarte ikke videre å nyte Jameson på første forsøk. Hva er da for meg? Krever det tilvenning å like disse drikkene, eller må man bare lete videre? Isåfall, hva kan anbefales av drikke med høy alkoholprosent? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan har du blandet ut f.eks romen? Rum'n Coke/Cuba Libre er jo generelt god, så lenge du blander ut med riktige mengder. Riktignok ikke noe å drikke seg full på, snakker av erfaring :p

 

Når det gjelder sprit handler det vel mye om å vite hvordan man blander slik at man liker det. Kan anbefale Minttu om du vil ha noe å shotte / drikke rent, smaker peppermynte / eucalyptus! :)

Lenke til kommentar

Prøvde først en piña colada, men det falt ikke i smak. Så prøvde jeg rom og cola, og det smakte forsåvidt greit nok det. Men definitivt ikke noe å bli full på. En kveld drakk jeg et par glass med rom/cola og da var det nok. Ble småkvalm - og skjønnte at det ikke var en god idé å drikke seg full på.

 

Sprit har jeg blandet med Tom collins og brukt den miksen der (vodka,tom collins, tonic water/vann). Smakte forsåvidt greit nok hvis jeg hadde liten del vodka i. Minttu, er det sprit det da? Skal ta en tur på polet til uken, så tar gjerne i mot tips.

Endret av Kalle_92
Lenke til kommentar

Krever det tilvenning å like disse drikkene.

Kanskje spesielt (ublandet) whisky krever nok en viss tilvenning ja, men slik er det jo med det meste man ikke har smakt før - enten det er mat eller drikke.

 

Men hvis du går for en eller annen drinkvariant der blandevannet står for 3/4 av totalen kan du jo langt på vei maskere spritsmaken, men ikke helt. Selv misliker jeg omtrent alle drinker basert på vodka nettopp på grunn av vodkasmaken. Gin-baserte drinker derimot synes jeg er veldig godt. Prøv en Gin & Tonic, eventuelt en Gin & Russchian - kanskje det faller i smak.

 

Anbefaler at du tar en tur på bar hvis du har muligheten og prøver ut 3-4 av 'klassikerne'; altså ikke noen sære eller rare varianter, men det grunnleggende. De skal jo lages på riktig måte og; det er mye skvip folk rører sammen hjemme uten at det nødvendigvis smaker slik en ordentlig drink skal.

Endret av Schnapps
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er mye god vodka der ute. Tiktak er ikke en av dem.

En billig, og ganske nøytral 40% vodka er Dworek.

 

Som regel er de mer nøytrale jo dyrere de er, dermed bedre å blande.

 

Hvis man likevel skal på fylla liker jeg å drikke alt ublandet.

Det blir ikke noe god smak med mindre man kjøper førsteklasses alkohol og blandevann.

Ellers blir det bare kvalmt å tilsette ekstra sukker.

Lenke til kommentar

Liker du tyrkisk pepper da? Tyrker er i så fall meget godt. Praktisk talt tyrkisk pepper i flytende form, og det er ikke antydning til alkoholsmak, ølsmak e.l. Litt som den gode hostesaften, bare bedre. Jeg synes det er kjempegodt ihvertfall, og drikker stort sett ikke noe annet. Hvorfor drikke noe som smaker piss når man har funnet 1 ting man liker? Ærig talt er det svært lite som inneholder alkohol som smaker noe i nærheten av godt.

Endret av Dellers
Lenke til kommentar

Da jeg var yngre og flatfylla var et av livets høydepunkt gikk det stort sett i rom (Cap. Morgan) og cola. Ikke noe problem å drikke seg full på det. En variant av Long Island Iced Tea hvor blank rom var eneste spritsorten gikk også ned på høykant.

 

Ellers har man jo alltids Jägermeister, med og uten battery.

Lenke til kommentar

Kald blå Smirnoff, kald juice og mye is. Kjøres I food processor. Vi drev litt med det på gymnas. Spritsmak forsvinner. Det er litt farlig.

 

 

Ellers er G&T eneste drinken jeg drikker nå.

Skikkelig gin (Bombay sapphire), Indian tonic water og is. Alt bør være kaldt, gin og glass også.

Fyll glasset 2/3 med skikkelig kald is.

Hell over rett mengde Gin. folk liker ulike blandinger, men mindre enn 1:1 og ofte mer enn 1:4. Du finner det raskt ut, for mye gin blir ikke godt.

Isen skal være så kald at den lager lyder når gin kommer over.

Fyll på med Indian tonic water. Schweppes sin er ok. Det er en engelsk som jeg liker bedre, antakelig fordi Schweppes er litt søt?

Siden det er få ingredients er det viktig at det er skikkelige kvalitetsingredienser som jeg har nevnt.

Du kan tilsette en skive lime.

Endret av Per69
Lenke til kommentar

Jeg liker Bombay Sapphire. Forstår det som at mange mener denne er den foretrukne, men har også lest/hørt at Tanqueray og Beefeater er ok alternativ. Men disse har ikke jeg selv prøvd i G&T.

 

Det går på smak, og smaken er som kjent delt.

 

Et annet relevant spørsmål er hvorfor du absolutt skal like brennevin? Øl og vin er lettere å kontrollere, og litt vanskeligere å tabbe seg ut med.

Mange har gjort noe de angrer i fylla. Det er jo egentlig ikke tøft.

Endret av Per69
Lenke til kommentar

Beefeater, Tanqueray eller Bombay Sapphire?

Det er nytteløst å spørre om detaljer som dette; det går på smak. Personlig kjøper jeg som regel Bombay Sapphire eller Tanqueray 10. Du vil kanskje synes at Gordon's eller Beefeater fungerer bedre ut i fra din smak.

 

Hvis det fantes en drink eller rom eller vodka eller gin som *alle* syntes var utrolig mye bedre enn alternativene så var det jo den alle hadde drukket nesten hele tiden, men slik er det jo ikke.

 

Forøvrig enig med Per69; du er ikke noe mindre mann bare fordi du foretrekker øl eller vin fremfor sprit. Jeg hadde ikke giddet å drikke noe jeg ikke syntes smakte godt bare for å gjøre det.

Endret av Schnapps
Lenke til kommentar

Første brennevinet jeg smakte var vel Vodka med Lakris smak. Godt.

Har smakt mange forskjellige drinker, Irish Coffee, Club Soda, G&T, Cuba libre og de vanlige vodka/hjemmebrent med brus eller appelsinjuice.

Whiskey og Konjakk liker jeg ikke, smaker... rart.

Akkevitt er døden selv. Aldri mer.

Liker best å drikke øl eller vin.

 

Edit: har smakt Caipirinha og, den er frisk og god!

http://no.wikipedia.org/wiki/Caipirinha

Endret av AfrikanskGentleman
Lenke til kommentar

Første brennevinet jeg smakte var vel Vodka med Lakris smak. Godt.

Har smakt mange forskjellige drinker, Irish Coffee, Club Soda, G&T, Cuba libre og de vanlige vodka/hjemmebrent med brus eller appelsinjuice.

Whiskey og Konjakk liker jeg ikke, smaker... rart.

Akkevitt er døden selv. Aldri mer.

Liker best å drikke øl eller vin.

Club soda sier du? :p

:wee:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...