Jump to content

Per69

Medlemmer
 • Content Count

  347
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

53 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg kjører stort sett hjemmekontor. 80--90% Jeg har investert i dobbeltskjerm til jobb-laptopen, så 3 skjermer slik som på kontoret. Jeg har skaffet meg en god kontorstol og har et godt rom. Trenger heve-senke pult. Må nok skaffe en fra Ikea Egentlig synes jeg ting er enklere og fungerer bedre på hjemmekontoret. Selv de ville (crazy) dagene hvor det blir altfor mange timer har jeg litt tid til å snakke med ungene innimellom. Det ville jeg ikke hatt om jeg satt på kontoret. Problemet kommer når ungene kommer hjem og vil ha hjelp til fag og vil bruke PCene på PC rommet der jeg sitter. Men egentlig har jeg mer tid til slikt enn før... Jeg synes likevel motivasjonen går litt opp og ned hjemme, det kan virke lettere å fokusere når men er på kontoret. Men prosjektene blir stort sett ferdige på rekordtid, og det kastes bort mye mindre tid i møter som gjennomføres online på video. Det er også lettere å jobbe parallellt mens man sitter i møter som er litt på siden der man kun er med for å svare på spørsmål dersom de skulle komme. Det er også mye færre forstyrrende spørsmål. Det som jeg har funnet ut er at for meg er det avgjørende å komme meg ut på en treningstur før dagen begynner. En betydelig ulempe er at det er lettere for at man blir sittende utover kvelden /normal arbeidstid. Særlig dersom man føler at man ikke har kommet langt nok, men også tidvis hvis man har veldig godt driv med en oppgave, eller en frist som faller altfor fort. Jeg må lære meg å være mer 8-16 typen men det er ikke helt slik jobben min er til enhver tid.
 2. Bare til info er det fremdeles stabilt! Gode greier. Da kommer det ikke mer fra meg i tråden med mindre det slår krøll på seg igjen.
 3. Ja det ser fremdeles stabilt ut her. Litt mindre tett overvåkning fra meg i fri-helgen, men ungene klager ikke, så da har det nok vært ok. Jeg er egentlig svært overrasket over at en liten switch fra Jensen er synderen. Jeg husker tvilen min da jeg kjøpte den, men selger sverget på at det var bra saker, og en eller annen test gav også gode skussmål, og jeg trengte den der og da. Takk for gode råd, og fortsatt god helg!
 4. Stabilt nett gjennom hele arbeidsdagen så langt ?? Jensen får nå flytte ut til el-retur punktet. Takk for hjelpen folkens! Håper dette vedvarer i mange dager, og uker. Stabilitet er viktigst i min verden.
 5. Nettet er fremdeles stabilt. Det er jo verdt en liten feiring hvis det holder ut arbeidsdagen! Jeg ser at coaxial kabel nett til fiber borti veien som jeg har er Hybrid Fiber Coaxial HFC. som sagt har jeg 300/30. Det holder for mitt bruk nå. At guttungens drømmer om å bli streamer og vinne Fortnite Cup går i dass kan jeg leve med. At nettet faller ut flere ganger om dagen kan jeg derimot ikke leve med. Jeg trenger oppetid i dagevis uten reboot pga arbeidsoppgavene art. Offtopic Jeg bor på Vestlandet. Her er det stein, fjell og vei og en steinlagt lekeplass å grave i. Spaden funker dårlig. Man må ned i den sprengte grøften under veien som er dels asfaltert og dels steinlagt. Uansett, dersom dette skulle bli aktuelt kan vi ta det da. Men billig blir det ikke uansett. Forøvrig ang merkbare skift i nett husker jeg overgangen fra 56k modem til bredbånd fra nextgentel. Tror det var 7.5 Mbps eller noe slikt. Det var oppgradering det. Har aldri, verken før eller etter vært så imponert over nett tilkoblingen hjemme. Så flyttet jeg og fikk 128kbps over telefonen. Snakker om nedtur.
 6. Sant nok. Nettet har vært stabilt hittil siden Jensen ble kuttet ut. Det blir spennende å se om nettet er bra i morgen gjennom arbeidsdagen. Jeg er forsiktig optimistisk på at problemet er løst og at Jensen var skyldig. Takk til alle så langt!
 7. Joda, jeg er enig i at fiber er best, men hvis alternativet er å grave opp til 50-100.000 så tror jeg egentlig at det er greiere å klare seg med det jeg har inntil 5G tar over om etpar år. Nok offtopic. Jeg fant en FLOMATIK MHA 1050 1A Multimedia Home amplifier med en psu som ingen har rørt på lenge, og etter dette en Teleste dss3 3way splitter. Nye mistenkte.
 8. Forskjellen på 1ms og 2ms når det ikke er oppgitt desimaler kan jo være svært liten da.... Anyway, stabilt og fint her etter at Jensen fikk fyken. Nå er gamerne i gang, så får vi se litt. Coax kabelen er mindre enn 50m. tviler på at det trengs signalforsterker da, men det er rett nok en sak koblet på der det kommer inn i huset med egen strømforsyning ... hmm, får sjekke hva det er for noe. Ikke usannsynlig at det er en signalforsterker. Usikker på om den trengs etter at koaksialen i gaten ble byttet med fiber... Har ikke sett på den siden jeg flyttet inn.
 9. Gjorde noen speedtester her mot fire ulike servere i ulike byer, og jeg har ping på 15-22, down på 296-311 og up på 31. Det er jo 300/30 jeg betaler for, men ser at ping varierer en god del med hvor man pinger til. Nedlastningshastigheten kan sikkert også variere mye om man velger mindre optimale servere. LInjen virker slik sett helt ok på meg, selv om guttungen hevder han har 50 i ping når han spiller Fortnite.
 10. Jeg har begynt å måle varme på enkeltkomponenter da jeg mener noen har vært ubehagelig varme. Jeg må få gamertenåringene i gang for å få maksmålinger, men Cisco modemet ligger jevnt på 50-52 grader. Det står helt fritt.
 11. He he, flere med dårlige erfaringer med koaksial. Tipper dette kommer litt an på hvor mange som deler kabel. I mitt tilfelle vet jeg at de gravde ned fiber frem til boksen ute i veien for etpar år siden. Det betyr at jeg har koaksial derfra og inn. Det er ingen logikk i at kabelen deles med andre her vi bor, tvert om. Det er enklere å legge separat koaksial kabel fra boksen og ut til hvert hus. En koaksial kabel har jo egentlig ganske stor teoretisk kapasitet (mener jeg å huske), og selv om den praktiske ytelsen er mindre enn den teoretiske, tror jeg ikke vi er i nærheten av å makse den enda med 300mbps.
 12. Takk for tolmodige svar. Jeg setter pris på det. Nettet falt ut etpar ganger i dag. Reboot av Cisco løste det relativt raskt. Jeg har koblet fra Jensen og ser om det hjelper. Foreløpig ser det bra ut. ?
 13. Hmm, OK, finner ikke priser på Cisco C 3560 serien. Men merker som Linksys, Cisco, Netgear, Tp-Link og kanskje Zyxel er gode greier - i hvertfall om man ikke tar de aller billigste? Tp-Link TL-SG1016 virker jo som et røverkjøp??
 14. Jeg synes det er vanskelig å vurdere hva som er bra av switcher. Det er alltid noen som er misfornøyde, og jeg er ikke overbevist om at høy pris alltid = høy kvalitet og lav pris alltid = lav kvalitet. Ikke vet jeg hva som regnes som veldig billig switch heller, men noen av de billigste er tp-link som får mye god omtale. De med best omtale er det leveringstid på. jeg tenker jeg trenger en veldig enkel unmanaged 16port switch uten poe da jeg vil ha det stille - har de med poe vifter?
×
×
 • Create New...