Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Innpåsliten, aggressiv og sjalu kjæreste.


Anbefalte innlegg

TS her.

 

Nå har jeg holdt meg opptatt med andre ting idag, altså. Sittet på pcn, og mobilen. Men jeg ble med for å spise, da var han forbanna hele bilturen. Når vi kom hjem ble han drit sur og gikk bare rundt å bannet for seg selv. Han har klaget i hele dag fordi jeg ikke har gitt han all min oppmerksomhet. Slemret med dører, bannet, fnyst, sukket. Og nå har vi akkurat hatt en syk diskusjon, hvorpå jeg spurte hvorfor vi ikke kunne gjøre to forskjellige ting selv om vi var i samme leilighet. Han sa da;

"det er jo det vi har gjort i hele dag!"

"ja, men du har klaget hele dagen på grunn av det, hvorfor blir du så sint?"

"fordi du bare sitter på den jævla pcn!"

"ja, men jeg orker ikke finne på noe med deg når du skal drive å være så sint... og hvorfor blir du sint av at jeg sitter på pcn egentlig?"

"fordi alle eks-kjærestene dine skriver til deg, og sender deg linker å at du bare sitter der å chatter med masse gutter!!!"

"skriver med masse gutter? jeg sitter ikke å chatter med masse gutter?? har ikke chattet med noen idag!"

"javel!!"

"herregud, du kan da ikke bli sint bare fordi jeg sitter på pcn?"

"NEIVEL!!! MEN DU GIR MEG NÅ INGEN OPPMERKSOMHET I DET HELE TATT, DU BARE SITTER DER FOR SVARTE BRETTENDE HELVETE! MED DEN JÆVLA FITTE DATAMASKINA DI!"

"Kjære deg, bortsett fra i dag så har jeg jo vært med deg 24/7 bortsett fra når du er på jobb"

"JAVEL!!! ... Faen altså, skal du bare sitte der så går jeg faen meg bare å legger meg for helvete!" så går han mot gangen og ser på meg, avventende, jeg bare ser på pc-skjermen, så sier han

"JAVEL!!!!!" og går på rommet...

 

Kjenner jeg han riktig, så kommer han snart tilbake inn på stua og setter seg igjen.. Anonym poster: 123b5c90a7b9f547e1009cb91b4df5b8

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg gjentar hva jeg selv og mange andre har sagt: Du trenger å gjøre det slutt med denne typen, og få han ut av livet ditt! Jeg har ikke lyst til å lese om deg i avisen om en uke, der du ble slått ihjel, bare fordi du hadde en diskusjon med denne psykoen.

 

EDIT: Hadde jeg vært deg, hadde jeg lurt meg ut når han ligger og sover, og gått til nærmeste Politikammer, og forklart hele situasjonen - fra begynnelse til slutt.

 

Forklar hvordan hverdagen nå er, og at han sannsynligvis vil drepe deg, om du prøver å slå opp med han. Da bør de bli bekymret nok til at de blir med deg hjem, og får han ut av huset (pass på å få tilbake nøkkelen din!).

 

I etterkant får du skygge banen, og omgi deg selv med andre personer, så han ikke får gjort deg noe.

 

Til lengre dette pågår, til verre blir det..

Endret av droidy
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Røm og gløm. Nå! Mens du fremdeles kan.

Kunne sikkert utbrodert ditten og datten, men faktum er at han er skadelig/farlig for deg. Blir du i dette forholdet kommer du enten til å ende opp med fysiske eller psykiske skader. Sannsynligvis begge deler. Bare kom deg vekk. Som en annen sa: Anmeld og skaff besøksforbud. Gjør det first thing i morra.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du er i en veldig farlig situasjon. Det høres ut som om han når som helst kan klikke og da vil du ikke være i samme hus for da er jeg redd du ikke kommer deg derfra i live.

 

Kontakt et krisesenter og kom deg i dekning. Få noen andre til å ta seg av uthenting av dine ting fra boet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

TS her.

 

Vi snakket endel nå, jeg spurte om han ikke kunne tenke seg å søke profesjonell hjelp angående sjalusien. Han ble først veldig sint, men jeg snakket i en veldig rolig og seriøst tone, så han roet seg og sa litt småsur "Jaha, så du mener jeg er psykisk syk?"

"Jeg tror bare at det er lurt du gjør noe med den sjalusien din, det er jo ikke sunt i det hele tatt. Første tegn til bedring er jo å innse det. Du husker jo episoden i Mars?"

"Jeg vil ikke snakke om det!!" så ser han litt sint på meg mens han sier det.

"Hvorfor vil du ikke snakke om det?"

"...Fordi." sier han mens han kiker ned, men mye roligere nå.

"Du vet jeg er redd for at du kan finne på å skade meg, ja?"

Dette svarte han ikke på, han bare kika på meg, og rynka brynene litt, så svarte han til slutt

"Du stoler ikke på meg?"

"Ehm, altså, etter episoden i Mars så..." så avbryter han meg å sier

"Okei, men hvis noen rundt meg sier jeg trenger hjelp, og jeg ikke ser det selv, så er det jo tydelig at jeg faktisk trenger hjelp da!" så er han avventende på meg, mens jeg bare smiler litt forsiktig og nikker. Så går han ut i gangen, og inn på rommet - så kommer han inn igjen og tar på seg jakken og henter bilnøklene, hvorpå jeg spør

"Hvor skal du?"

"Jeg skal bare kjøre meg en tur" sier han med ekstremt rolig stemme, stille.

"Okei.."

"... Jeg er glad i deg, *navnet mitt*.. veldig glad i deg" (hørtes egentlig veldig suicidal ut - nesten litt med vilje?)

"Glad i deg også.."

 

så drar han ut døren, og jeg fikk en melding der han skreiv igjen:

"Bare så du vet det, så er jeg veldig glad i deg, *navnet mitt*" .. Jeg svarte ikke og han ringte så sier han

"Hei"

"Hei"

"Du?"

"Ja?"

".. Vil du ha meg?"

"Så klart vil jeg det.."

"Okei"

"Hvorfor spørr du?"

"Jeg bare lurte"

Jeg svarer ikke, så sier han

"Jeg er glad i deg"

"Glad i deg òg"

så legger han på.. og han hørtes jo helt suicidal ut, merkelig rolig men men anspenthet i stemmen, så jeg prøvde å roe han ned.. Orker ihvertfall ikke noe selvmord på grunn av meg.. Og det glemte jeg å nevne tidligere, han truet med å ta livet sitt på meldinger, den kvelden jeg dro hjem uten han den gangen i Mars.. Anonym poster: 123b5c90a7b9f547e1009cb91b4df5b8

Lenke til kommentar

Oppførselen hans er rimelig psykopatisk, og de som holder ut med slike personer er ofte det som kalles koavhengig (Avhengig personlighetsforstyrrelse)

Det er dette som gjør at du holder ut og at han kan oppføre seg så dårlig mot deg uten at du forlater han tvert.

 

Ikke prøv å argumentere eller få vedkommende til å innse sine feil. Det går kun ut over deg selv.

Kom deg vekk fortest mulig og få et besøksforbud. Det er det eneste slike personer forstår. Når det går ut over dem selv i forhold til loven. Jeg vet det kan være tøft, men det er det som er det første du må ta tak i.

Deretter ordner du deg hjelp til å komme over det du har vært igjennom.

 

Ikke under noen omstendigheter la deg overtale til å bli i forholdet. Kutt det ut umiddelbart.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Det som kanskje kan virke ufarlig nå, kan fort bli svært farlig om man tar tiden til hjelp. Etter min mening ville det beste vært å forklart situasjonen din til en kvinnelig politibetjent eller profesjonelle ved et krisesenter. De har erfaring med slike tilfeller, og de sitter nok også på mye kunnskap om denne type forhold og situasjoner.

 

Jeg pleier normalt ikke å skrive i slike tråder. Dette er et unntak fordi jeg rett og slett er redd for din egen sikkerhet. Du fortjener så mye bedre. Økonomi skal aldri være med å bestemme ditt eget liv, på samme måte som lønn ikke skal velge yrke for deg. Du kjenner deg best selv. Om det er noe du ikke er komfortabel med er det viktig å følge magefølelsen. Er du lykkelig slik ting er nå? Penger er et lite problem i denne verden. Å være lykkelig, og å finne lykke er langt vanskeligere.

 

Tenk deg godt om og lag en plan. Ta kontakt med noen ved politiet eller et krisesenter. Hør med de. Om du finner ut at du ønsker å forlate kjæresten bør du ha lagd en plan. Pakk tingene dine, forlat han, og ta farvel med han mens han er på jobb eller borte fra huset. Det siste du vil er en ny episode i din egen leilighet. Ha en venn eller veninne med deg, om det gjør det mer komfortabel. Bruk menneskene rundt deg. Foreldre, venner eller bare moren din. Tenk deg ordentlig godt om. Vil du la penger styre livet ditt, og dine egne følelser? Utifra hva du beskriver er ikke denne typen helt god. Etter min mening er han ikke noe for deg, eller for noen andre jenter. Gjør noe for det er for sent.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

TS her.

 

Mamma kommer ikke til å hjelpe meg, pappa bor for langt unna. Venner har jeg ikke lengre, og de som var nære, er også gode og/eller bedre venner med han...

 

Dessuten har jeg ingen plass å dra... Mamma er uaktuelt, og pappa bor altfor langt unna med en annen familie. Venner har jeg som sagt ikke, og de som kunne ha vært der, er utelukkende med tanke på at han er like god (om ikke bedre) venner med de.....

 

Må få meg en ny god venn, for at det skal være mulig. Anonym poster: 123b5c90a7b9f547e1009cb91b4df5b8

Lenke til kommentar

Det du sier her er typiske trekk psykopater gjør for å sperre deg inne og for å ha kontroll over deg. Hvis du tenker deg om ser du at dette er bare en del av kontrollstrategien han har når det gjelder deg og miljøet og omgangskretsen din.

Poenget er å få deg så avhengig som mulig og å fjerne dine muligheter til å komme deg ut av forholdet, og du har sannsynligvis tendenser til avhengighet i personligheten din allerede, noe han utnytter for å sperre deg inne i forholdet og å forhindre dine muligheter for å forlate han. Om han ikke gjør dette bevisst så er det i alle fall ubevisst.

 

Det viktigste nå er å bryte forholdet, og gjerne få hjelp fra profesjonelle til å oppnå dette. Du er ikke så hjernevasket at han har full kontroll på deg, noe som er din store fordel til å kunne fjerne deg fra forholdet mens du enda har vettet og forstanden i behold. Tro meg, om du fortsetter i forholdet så risikerer du å miste begge delene.

 

Skjønner at du ikke sitter på alle løsningene og at det å bryte kan vært tøft både p.g.a din avhengighet og hans tilstand, men dette handler om å berge seg selv. Bruk gjerne de rådene Krølle har skrevet som du har mulighet til. Finn løsninger sammen med andre som forstår situasjonen din. Ikke tenk på at du må løse alt selv. Det viktigste er som sagt å berge seg selv, så får han ta sitt ansvar for å komme i terapi. Dette er ikke ditt problem, det er hans.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

*snip*

 

og han hørtes jo helt suicidal ut, merkelig rolig men men anspenthet i stemmen, så jeg prøvde å roe han ned.. Orker ihvertfall ikke noe selvmord på grunn av meg.. Og det glemte jeg å nevne tidligere, han truet med å ta livet sitt på meldinger, den kvelden jeg dro hjem uten han den gangen i Mars.. Anonym poster: 123b5c90a7b9f547e1009cb91b4df5b8

 

Dette høres muligens hjerterått ut, men hva han velger å gjøre er hans valg og hans valg alene. Påta deg ansvar og få dårlig samvittighet for noe som i bunn og grunn er din egen tolkning av situasjonen er bare teit, og særdeles ødeleggende for psyken. Jeg mistenker også at han forsøker å gi deg skyldfølelse slik at du skal fortsette å være hos ham, og de to siste postene dine var i bunn og grunn en to siders rasjonalisering for hvorfor du velger å bli.

 

Det virker også som om du egentlig ikke er glad i fyren, men istedet blir fordi du ikke ser andre muligheter.

 

Jeg tror jeg legger på til fire cent nå.

Endret av Raven_Heart
  • Liker 3
Lenke til kommentar

TS her.

 

Nå hev han akkurat en pute på katten, når den var på vei inn.. Jeg har merka tidligere at katten har vært litt små redd han før.. Jeg satt ute, og ser plutselig katten komme løpende ut igjen, så kommer han å later som han ikke visste at katten var der.. Hvem faen hiver en pute på ei jævla dør? Som om at han ikke visste. Fy faen så sint jeg er nå. Om han rører katten min, så skal jeg lage helvete for han. Gud hvor det koker inni meg nå! En ting er at han er slem mot meg, men om han i det hele tatt PRØVER å gjøre noe mot katten, så smeller det..... Anonym poster: 123b5c90a7b9f547e1009cb91b4df5b8

Lenke til kommentar

Hmm, det er AKKURAT som å lese om meg og eksen. Han var akkurat lik, både voldelig, nektet meg å være alene, sykt sjalu, osv osv.. Endte med at han sparket meg så hardt i halsen at jeg måtte på sykehus og bli der over natta, samt han slo meg med albuen i hodet når jeg lå nede på gulvet, hadde vondt der i over et halvt år, så mulig det var brist etc..

 

Har også tre ord til deg, selv om det er KJIPT å høre dem: KOM DEG VEKK!!

Det blir ikke bedre, og det er INGENTING å bygge noe på !

Få deg en snill kjæreste som respekterer (!) deg, som du kan bygge et sunt forhold til. Jeg fant akkurat dette når jeg ENDELIG kom meg unna eksen, nå har jeg et sunt, sjalufritt og respektfult forhold.

Lenke til kommentar

Den beste måten at du, trådstarter, kan ta igjen på kjæresten din er ved å forlate han. Det vil gå mer inn på han enn noe annet. Kom deg bort før dette utarter seg. Det er bedre å angre på noe en har gjort, enn å angre på noe man ikke har gjort. Du vil ikke alltid ha en sjanse til å gå ut døren for egen maskin.

 

Det finnes så mange ordentlige menn der ute. Du skylder deg selv å forlate din nåværende kjæreste.

Endret av Krølle
  • Liker 1
Lenke til kommentar

En tør vel å konkludere at du ikke lengre er en av de personene som ikke fikk råd om hva du burde ha gjort. Du sitter nå med så mange svar som for meg åpenbart peker i en retting.

Hva som skjer fra nå av er helt og holdent dine egen valg. Et feilvalg er bare et valg, men to feilvalg av samme slag, er en holdning. Det er i utgangspunktet synd på deg og katten, men bare frem til nå som du vet hva du burde gjøre.

 

Lykke til videre. For lokal støtte se: http://www.kirkens-sos.no/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En tør vel å konkludere at du ikke lengre er en av de personene som ikke fikk råd om hva du burde ha gjort. Du sitter nå med så mange svar som for meg åpenbart peker i en retting.

Hva som skjer fra nå av er helt og holdent dine egen valg. Et feilvalg er bare et valg, men to feilvalg av samme slag, er en holdning. Det er i utgangspunktet synd på deg og katten, men bare frem til nå som du vet hva du burde gjøre.

 

Eh, ikke vær så forbanna dømmende a :roll:

Endret av Avien
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...