Gå til innhold

Person of Interest, alle sesonger (Amerikansk sendetid)


Anbefalte innlegg

TitleCard.jpg

 

Person of Interest er en tv-serie som følger en tidligere CIA-leiemorder, som blir rekruttert av en mystisk milionær for å stoppe voldsforbrytelser før de skjer. Hovedpersonene blir spilt av Jim Caviezel, mest kjent fra The Passion of the Christ og Michael Emerson som er kjent fra Lost. Med på laget har de to detektiver, spilt av Kevin Chapman og Taraji P. Henson. Serien er basert på et skript av Jonathan Nolan, som har jobbet som forfatter på filmer som The Dark Knight og The Dark Knight Rises, og J.J. Abrams som er kjent som forfatter og direktør av filmer som Star Trek, Mission Impossible III og en hel rekke andre filmer og TV-serier.

 

Jonathan Nolan er også skaper av serien, noe som kan kjennes igjen i stilen til serien som er inspirert av de de nyeste Batman-filmene. Atmosfæren kan best beskrives som dyster, hvor miljøene ofte er gråtonet, humoren tørr og hovedkarakteren drevet av sin fortid. Serien er veldig flink til å ha en sterk rød tråd, som fremdeles utforskes og gjør serien til et friskt pust blant veldig mange procedurals som ligner på hverandre. Lydsporet er ofte veldig sterkt, og for min del er mange av sangene på slutten et av de beste høydepunktene i denne serien.

 

Serien er fornyet til sesong 2.

 

Rolleliste:

 

John Reese - Jim Caviezel

Harold Finch - Michael Emerson

Detective Joss Carter - Taraji P. Henson

Detective Lionel Fusco - Kevin Chapman

 

Spoilerregler:

 

Episoder som har gått i USA kan diskuteres fritt uten spoilere. Videopromoer kan postes, også uten spoilere så lenge de merkes sikkelig (fet skrift). Samme med eventuelle gjesteskuespillere, så lenge rollene deres ikke avsløres.

Endret av Suburbian Hero
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har fulgt med på denne siden den startet, men har vært bekymret for at den skal bli kansellert. Jeg synes hovedpersonene har en veldig spennende bakgrunn og håper vi får vite mer om spesielt Finch neste sesong. Dette er en av mine favorittserier også! :)

Lenke til kommentar

Neste Episode

 

 

Ser ut som vi får vite litt mer om Finch allerede i neste episode ifølge &--#60;a class="bbc_url" data-cke-saved-href="http://www.tvrage.com/Person_of_Interest/episodes/1065161232" href="http://www.tvrage.com/Person_of_Interest/episodes/1065161232" rel="nofollow" title=""&--#62;http://www.tvrage.co...odes/1065161232&--#60;/a&--#62;

 

 

 

Liker serien utrolig godt, Slutten var også veldig bra idag med at det var Finch i rullestolen :)

 

Rart den ikke har blitt plukket opp av noen norske kanaler

 

@Maury se der ja :)

Endret av Belfez
Lenke til kommentar

Serien har vært en suksess med tanke på den har overtatt plassen til en serie som har hatt samme plassen siden 2000. Seertallene til PoI har vært gode i grunn gjennom hele sesongen, spesielt fra nyttår av. Tror kanskje også serien er den sterkeste nykommeren i seertallene denne sesongen av dramaserier.

 

Serien var generelt litt meh etter de første 2 episodene. Etter episode 7 spesielt så synes jeg serien gikk mye oppover, og har holdt seg med ganske gode episoder spesielt siden slutten av fjoråret. Likte spesielt godeste Enrico Colantoni som Elias, uten tvil en av de 10-20 beste skurkene på tv i år.

 

Liker spesielt hvordan de har gått dypere inn i at overvåking er makt. Og hvordan amerikanske myndigheter nesten ser ut til å gå etter det for egen vinning, enn for å beskytte/bry seg om vanlige mennesker. Litt som Norges sin regjering i grunn.

 

Serien er for å være en procedural veldig sterk, med en fin miks av serialiserte og episodiske episoder. Spesielt med som oftest en miks av begge. Den går også videre med å vise fortiden og mye av hvorfor karakterene er slik de er o.s.v. som jeg liker godt.

 

EDIT:

 

Serien sendes på norske kanaler i grunn, Canal+ Series sender serien her hjemme i Norge. Dermed er serien eksklusiv for Canal+ i en periode før TVNorge eller noe andre plukker den opp. Kan hende også TVNorge har hatt muligheten til det, men ga ikke et bud. TVNorge kommer nok til å sende serien etterhvert vil jeg tro, men de satset på noe så dumt som Alcatraz istedenfor.

Endret av Maury
Lenke til kommentar

Denne serien har fått meg på limpinnen. Blir bare mer spennende for hver episode. Ser hvordan ting blir mer og mer innviklet.

Likte spesielt det på slutten i forrige episode. Finch har nok en større rolle i denne sammenhengen enn vi vet til nå. Blir spennende å følge.

 

Er det sånn at serien har blitt fornyet til en andre sesong?

Endret av graslauk
Lenke til kommentar

Ja, som nevnte trådens førsteinnlegg, og nevnt tidligere i tråden.

 

Serien er ganske populær for å være et nytt drama, og overtar en plass vanlige CSI har hatt siden 2000. Det er vanskelig å få en ny dramaserie inn i samme plass som har tilhørt en annen serie i en generasjon.

 

Dette gjør CBS veldig happy, for det er noe som stort sett ikke skjer lengre. Flere serier faller på grunn av denne måten, Terra Nova og Alcatraz på Fox for eksempel fordi de har hatt timen til House gjennom store deler av seriens 8 år.

Lenke til kommentar

Dagens episode var ganske bra, men jeg følte det sedvanlige båndet mellom Reese og Finch manglet litt... men så bygget episoden seg opp, og for en måte den gjorde det på. Kontrasten mellom Reese og Finch gjelder bare ikke det fysiske og mentale, men også i livsvalgene deres. Resee ofret alt for fedrelandet, mens Finch bare var en sivil som utviklet programvare for PC-er. Finch mistet liv, helse og kjærlighet uten at han kunne styre det. Denne episoden viser også at det ikke var han som laget bakdøren, men partneren hans. Lurer på hva som fikk ham til å endre mening senere...

 

Angående partneren til Finch, den dama fra regjeringen som han møtte i kafeen, er det den samme personen som lyttet til samtalen mellom Finch og denne ukas POI?

 

Andre tanker:

 

- Ramin Djawadi (komponisten for POI) forsetter å imponere, og David Bowies I'm Afraid of Americans er nok en sang som havner på Spotify-listen min

 

- Forloveden til Finch (spillt av Carrie Preston) er også kona til Michael Emerson

 

- Reese får juling, og det at bilen han kjører blir skutt er en fin liten kontrast til en lignende episode tidligere i sesongen hvor han gjorde det samme

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja det er samme dame som Nathan Ingram (tidligere partneren til Finch, nå avdød) møtte i baren som lyttet til samtalen mellom Finch og ukas PoI. Tror hun het Alicia Corwin eller Carwin.

 

Jeg likte veldig godt at Carrie Preston dukket opp som forloveden til Finch selv. Carrie Preston dukket opp i Lost som moren til karakteren hans, riktignok når karakteren ble spilt av en annen skuespiller. Michael Emerson skulle i grunn dukke opp i True Blood hvis det var en mulighet, hvor Preston har hatt en birolle. Men Lost forhindret han til det også har det aldri blitt noe av.

 

Michael+Emerson+Carrie+Preston+RVcQ0lt02wim.jpg

 

Morsomt at vi i grunn har fått nesten mer dialog av Jacob Pitts i en gjesterolle på Person of Interest enn en hel sesong av Justified. Liker han i Justified tiltross for det, og likte han godt i The Pacfic også.

Endret av Maury
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fin sesongavslutningen som minte oss på Root som jeg nesten hadde glemt.

 

Også enkelte ting som neste sesong også kan ta opp som Reese sin tidligere CIA-partner, Kara Stanton som jeg ikke synes var så nødvendig å få fram igjen før sesongavslutningen.

 

Virker som de kommer til å bruke restene av HR også til noe neste sesong. Som Simmons som vi så ikke ble tatt i håndjern som lederne i HR.

 

Elias forsatt i live, så er vel hans høyre hånd (Scareface-whateverhisname).

 

Med Finch borte og Root så har de ting neste sesong kan spille på. Liker det, fremfor å kjøre så mye episodisk materiale nærmest. Tenker i grunn på at Ingram kan være i live som jeg har gjort spesielt siden starten av året med serien, men at bare Finch vet det. Kanskje også Ingram er personen Reese kommer til å snakke med på telefonen der på slutten.

 

3zmjk.jpg

 

#WhereIsFinch

Lenke til kommentar

Da har jeg sett sesongfinalen selv, og damn... for en slutt. Serien forsetter å imponere meg, spesielt hvor mye mytologi de har klart å få inn i serien. De har Root, den tidligere partneren til Reese, den tidligere partneren til Finch, FBI som nok forsetter å lete etter Reese, Elias som har sverget hevn og maskinen selv. Serien har mange røde tråder, som har ført til en stadig sterkere førstesesong. I begynnelsen virker serien litt som om at de finner en klient, slår ned noen slemminger, det hele blir litt mer komplisert og enten Carter eller Finch hjelper Reese og det hele gjentar seg en gang til og en gang til...

 

Heldigvis gikk det ikke slik, og jeg håper serien forsetter som den har gjort de siste episodene. Actionscenene er fantastiske, og ofte føles de mer som film enn TV... men det holder ikke. Serien trenger denne utviklingen, og jeg håper ikke det blir en CBS greie med 10 sesonger og masse spinnoffs. De har klart å utvikle Fusco til en karakter med mange lag, istedenfor en endimonsjonell sidekick med "smarte" kommentater. Reese kan være 2010-tallets Jack Bauer, men de har også klart å utvikle ham til en mer menneskelig karakter. Elsket hvordan psykologen leste ham, var definitivt et av dagens høydepunkter sammen med en Finch som fikk vill panikk i frykt for at Reese skulle avsløre noe som ikke burde avsløres.

 

Liker også castingen av skurker, spesielt med tanke på at Root er Amy Acker og at Elias ble spillt av selveste Enrico Colantani. Kevin Chapman er også en skuespiller jeg liker, sammen med Jim Caviezel og den godeste Michael Emerson. Nolan har klart å lage en serie som har hans preg av en mørk historie med paranoia, og sammen med action-scenene til JJ Abrams blir dette an flott actionthrieller. All ære til dem, og jeg kan ikke vente til neste sesong...

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Rart den ikke har blitt plukket opp av noen norske kanaler

 

@Maury se der ja :)

 

I tillegg til Canal+ som har den i en eksklusiv periode så kommer serien på TVNorge til høsten-tidlig vinter hører jeg fra en fuglene mine hos TVNorge. Bare sesong 1 da, også sesong 2 neste høst eller noe sånt. Avhengig av hva Canal+ går inn for med sesong 2.

Endret av Maury
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Da var sesongpremieren sett, og det var en veldig god start på sesong 2. Amy Acker forsetter å imponere som skurk, og jeg liker at de har utviklet karakteren til en slags ond versjon av Finch. Der den ene vil redde verden, så vil den andre renske den for ondskap ved å drepe alle som ikke passer i hennes verdensbilde. Jeg likte også at vi fikk vite mer om bakgrunnen til både Finch og maskinen, dvs. at vi fant ut at det dreier seg om kunstig intelligens. Samtidig liker jeg at denne serien tar ting med ro og ikke pusher historien framover altfor raskt, noe som er en uvane i flere andre procedurals på amerikansk nettverks-TV. Finch er fremdeles i knipe, Reese har veldig få ledetråder igjen og nye tall vil forsette å dukke opp uansett.

 

PoI har også flere røde tråder som går igjen, og jeg gleder meg til å se hva som vil skje med disse nye figurene fra Washington. Både Reese og Finch har en del bagasje igjen fra fortiden, og jeg gleder meg til å se flere av disse karakterene dukke opp igjen etterhvert. Serien har utviklet et godt karaktergalleri, og både Carter og Fusco ser ut til å ha fått mer sentrale roller denne sesongen. Dette er en av mine favorittdeler med denne serien, selv om et problem blir tilsynelatende løst så er det fremdeles mye mytologi å hente. Serien har en dybde jeg elsker.

 

På en annen side så har jeg blitt veldig glad i karakterene, spesielt Reese og hans tørre humor. Scenen med hunden var fantastisk, samme med hans samtaler med videokameraer og scenen der han kaster den ene nynazisten ut av vinduet var god slapstick. Jeg gleder meg til å se fortsettelsen, for dette var en av de beste seriene jeg har sett fra i fjor som ikke ble økset.

Endret av Suburbian Hero
  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Sett bare de første 2 og de var veldig bra!

 

Reese er jo ikke redd for noenting! Selv han svære biffen han får juling av og blir reddet er han ikke redd.

Da har du noe å glede deg til, etter min mening så blir serien bare bedre og bedre utover sesongen :). Spesielt delen med Elias, spillt av Enrico Colantoni er høydepunktet i sesongen.

 

Forøvrig, så har sesong 2 startet bedre enn sesong 1. Serien har utviklet et større karaktergalleri, og jeg liker at lederen til HR har fått et ansikt vi kan forholde oss til. Jeg må innrømme at jeg også liker hunden bedre enn jeg trodde, og den bidrar til den tørre humoren serien har gjort meg så glad i.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...