Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Finner ei jeg liker, men avskyr de pga familiens økonomi - normalt?


Anbefalte innlegg

Selv har jeg aldri brydd meg om hvilken "klasse" kjærester har hatt, men må innrømme at jeg slet litt når familien til ei jeg var sammen med røkte inne, hadde dårlig kosthold og veldig negativt fokus på alt. Tross alt arver man gjerne holdninger hjemmefra.

 

Det er ikke korrekt. Ofte tar barn en helomvending fra foreldrenes tro og holdninger, jeg tror dette kommer noe av at man har ett ønske om å være selvstendig, men kan ofte komme av at man har sett svakheter i holdningen og troen til sine foreldre og derfor ønsker å prøve en annen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv har jeg aldri brydd meg om hvilken "klasse" kjærester har hatt, men må innrømme at jeg slet litt når familien til ei jeg var sammen med røkte inne, hadde dårlig kosthold og veldig negativt fokus på alt. Tross alt arver man gjerne holdninger hjemmefra.

 

Det er ikke korrekt. Ofte tar barn en helomvending fra foreldrenes tro og holdninger, jeg tror dette kommer noe av at man har ett ønske om å være selvstendig, men kan ofte komme av at man har sett svakheter i holdningen og troen til sine foreldre og derfor ønsker å prøve en annen.

 

Hvor har du det i fra? Noen har i allefall sjekket arvelighet av økonomisk sans http://www.klikk.no/foreldre/familieliv/article480543.ece

Lenke til kommentar

AHAHAHA.. *kremt*

 

Jeg skulle ikke klikket denne tråden, men jeg ble nysgjerrig.

 

Trodde overskriften på tråden hentydet til "avskyelig rik og gjerrig"-familie

 

Til deg over her: "like barn leker best" kom hit så jeg får gi deg litt skikkelig kokos.

Den dagen slike uttalelser er en form for "lek" så vet sannelig ikke jeg. Den type uttrykk bunner bare i at man er alt for selvtilfreds og litt for lite sanselig til å forstå forskjellen på hvordan voksne leker, kontra det at man er på busespiser-stadiet i livet.

Endret av Abnorm Trasshet
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvor har du det i fra? Noen har i allefall sjekket arvelighet av økonomisk sans http://www.klikk.no/...ticle480543.ece

 

Egen erfaring. Sånn sett har jeg vært heldig med å bo i ett liberalt land med en muslimsk familie. Ser også at mange bekjente som er på ca samme alder går sin egen vei, og som sagt så har dette sikkert noe med at de vil være selvstendige, sin egen person, ta sine egne beslutninger og ofte på trass for å stille trangen etter å være ''unik''.

 

Man arver noe, selvklart, men det er også veldig vanlig at barn går i motsatt retning enn sine foreldre. Jeg f.eks forventer å få barn som mest sannsynlig vil bli mer konservative siden jeg selv ikke er noe særlig konservativ. Jeg tror også at dette har noe med at man har lyst til å prøve å noe nytt. Mens de er små så er det jo ''mitt levesett'' de skal leve etter, og siden mennesker så ofte blir tiltrukket av det de ikke har så vil de mye mulig søke etter noe annet.

Lenke til kommentar

Det virker, som du er ganske mye over gjennomstnittet når det gjelder peng.

Dei som skriver her, er vel gjennomsnittet.

Når eg skriver "fattig" og "rik", er alt relativt.

 

Når du spør "fattige" folk:

"- Er det gjeit at eg syns fattige folk er æsj?", så blir du naturligvis kalt mongo.

 

Det er det første. For det andre, så er det litt typisk å late som ein er så "god" og sei "fy-fy" til slike spørsmål.

Ja, det er nokk ikkje mange her, som faktisk ville "droppe" jenta, fordi hun var fattig. Men les litt ovenfor, det ikkje så mange som er rike selv her heller.

 

Det har vert mange undersøkelser, og dei fleste kommer til tall opp mot 70%, at jenter ser på ekteskap, først og fremst, som ein måte å sikre framtiden på. (det er vel derfor dei fleste stresser med å gifte seg "tidlig", siden når dei er 40, er det vanskelig å finne ein rik man som vi ha dei).

Om du stiller to like jenter, for ein gutt til å velge mellom. Ho eine er rik, ho andre er ikkje det. Kven velger han? Jo, ho rike.

Ok, same situasjon. Men ho eine har litt finare hår, ho andre er mye rikare? Jo, ho rike.

Ho eine er litt bedre kropp, men ho andre er rik? Ho rike.

osv osv osv.

 

Når alt det er sagt, så er du fortsatt ein idiot. DU har hit til ikkje oppnåd så mye i livet. Og det har ikkje jentene du dater heller. Samfunnet er slik, at folk har like mulegheita. Og ho rike kan gå for å leve av deg resten av livet, mens ho fattige kan jobbe seg oppover for å bli Statoil sjeff.

Har du noe som helst å gjere med peng eller huset til familien hennes? Ikkje? Neivel. Har hun noe å gjere med pengene til foreldra dine? Nei? Kvifor bryr du deg så mye om peng, som dokke har ikkje noe å gjere med? Hør her:

Du må legge din dårlige sjølvtillitt og paranoide tanker, at jenter vil date deg kun pga du har meir peng enn deg og heller prøve å date. Siden du tenker slik, er det noe i den tankegongen. Men prøv å gå heller for litt mindre fine jenter, så kanskje du finner ei som liker deg for deg?

 

PS: du kan rasjonalisere og benekte alt du vil. Forsvarsmakanismer ruller! Som f.eks. "DU vil ikkje date ho, fordi ho er fattig" istedenfor "ho vil date meg, kun fordi eg har peng". Rasjonalisering på sitt beste:)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ekstremt overfladisk tankegang som irriterer meg kraftig. Så lenge begge jobber er det tilnærmet umulig å ikke kunne leve ok, da det strengt tatt ikke finnes yrker i Norge som gjør at man tjener dårlig nok til å få problemer om man er to med økonomisk sans. Jobba selv 7 måneder i butikk i 2011 (for å samle opp litt cash i påvente av nytt studie), og bare det ble 200k.

Lenke til kommentar

Du gjør jo som du vil uansett. Om det er et stort problem for deg at familien hennes har dårlig økonomi så tror jeg ikke det problemet blir noe mindre av at et par dusin fyrer på et forum kaller deg mongo. Jeg ser ikke hvorfor det er interessant om det er normalt eller ikke; man har de preferansene man har.

 

Du må legge lista rimelig høyt, dog. Det er svært få mennesker i Norge som tjener så lite at de kan kalles fattige i en alt annen enn en ekstremt relativ og lokal forstand, og inntektsforskjellen mellom høyt og lavt utdannede er vanligvis ikke noe mer enn noen tusen i måneden. En lavt utdannet, "fattig" familie i Norge vil ofte tjene dobbelt så mye som middelklassen gjør i mange andre i-land, så hvis man må være rik etter norsk standard for å kvalifisere så har du begrenset potensielle kandidater ganske mye.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Hva tror du selv? Det sier jo mye om deg da, om familens økonomi og bopel teller mer enn den "kjærligheten" du har til jenta?

 

Hva mer enn at man kan velge med hjerne eller hjerte, forteller dette om ts?

 

Og hvem kan si at det ene er bedre enn det andre?

 

Selv fikk jeg det rådet at; sjekk hvordan moren er - da får du en indikasjon på hvordan din kjære kan bli

 

;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-awWb2dC

Du er syk TS! Det er jo jenta du skal forholde deg til, med mindre du ønsker et milf forhold med moren såklart da..

 

Neida..men serr TS! Så lenge du elsker jenta og føler dere passer bra sammen, bør ikke ordet økonomi i hvilken som helst grad være en stopper for forholdet,

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-awWb2dC

Uenig med ditt utsagn. Jeg kan ikke velge hvem jeg skal forelske meg i.

Om du stiller to like jenter foran meg hvor ho ene er rik og ho andre er en søt, uimotstålig jente kan du banne på at jeg velger sistnevnte! Jeg er mann nok til å skaffe mine egne penger så jeg kan mate en eventuell familie....

Og forresten.. TS, jeg syns du er en idiot som kan føle deg kvalm over andres økonomi....

 

Kunne ikke vært mer enig! :)

Endret av Slettet-awWb2dC
Lenke til kommentar

Hva om du tenker på denne måten: det finnes fok som har et veldig fint hus og alt, men ungene i huset er bortskjemte latsabber. At deres foreldre tjener mye og er flinke til å spare og bruke penger på riktige formål trenger ikke bety at ungene deres er slik.

 

Jeg synes du har litt rare fordommer, samtidig som jeg skjønner at det kan være noe i det. Det var faktisk en av grunnene til at jeg ikke ville ta kjæresten med hjem til meg før han kjønte hvordan JEG var, slik at han ekelt kunne skille mellom meg og hvordan det var hjemme hos meg. Noen mennesker lever fattig, men synes ikke selv at det er så galt. Derfor kan de ende opp med å ikke strebe etter en god betalt jobb. Atter andre vil bort fra det livet foreldrene hadde, lærer av foreldrenes feil og ender opp med å tjene godt. Jeg har to søskenbarn. Enav dem har foreldre som tjener kanskje 700 000 til sammen i året - når maner 2 er det bra. Pluss at de allerede har et hus de ikke trenger å betale for. Jenta er nå 19, har aldri hatt en jobb og skriker på moren sin når hun ikke vi kjøpe mobil for 6 000 til henne. Mitt andre søskenbarn har en hardtarbeidende, men ganske fattig mor. Han selv tjener nå 39 000 i måneden.

 

Jeg sier ikke du ikke skal bry deg om hvordan jenta forholder seg til økonomi - det er faktisk en viktig ting for mange mennesker - de vil opprettholde en viss livsstandard. Likevel må du ikke være en idiot og prøve å skille mellom jenta og hennes foreldre. Som noen her mente: man kan ikke skifte foreldre. Jeg håper også at du, med slike holdninger, er veldig flink til å legge opp økonomien din...

Endret av ktmore
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er en sånn jente som er vokst opp med foreldre uten økonomisk sans! Kan huske de kom å stengte strømmen, at vi ikke hadde penger til mat, at vi manglet klær.. Mange såre ting som skjedde i barndommen! En ting vet jeg, og det er at mine barn aldri skal oppleve det, så jeg er veldig økonomisk og klarer meg veldig bra! Jeg har en samboer som kommer fra en finere familie og tjener godt og har en del penger! Jeg har alltid vært ærlig og sakt til han hvordan min oppvekst har vært! Og han bryr seg ikke om det! Han og hans foreldre behandler mine foreldre som alle andre og de ser ikke ned på de!

 

Så kanskje du skal tenke deg om en gang eller to

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Om du stiller to like jenter, for ein gutt til å velge mellom. Ho eine er rik, ho andre er ikkje det. Kven velger han? Jo, ho rike.

Ok, same situasjon. Men ho eine har litt finare hår, ho andre er mye rikare? Jo, ho rike.

Ho eine er litt bedre kropp, men ho andre er rik? Ho rike.

osv osv osv.

 

 

 

Uenig med ditt utsagn. Jeg kan ikke velge hvem jeg skal forelske meg i.

Om du stiller to like jenter foran meg hvor ho ene er rik og ho andre er en søt, uimotstålig jente kan du banne på at jeg velger sistnevnte! Jeg er mann nok til å skaffe mine egne penger så jeg kan mate en eventuell familie. Ikke er jeg en forbanna materialist heller, så store summer jeg kunne tørka meg i ræva med bryr meg ikke nevnverdig.

 

Men når alt kommer til alt er vi alle forskjellige, så verken mitt eller ditt svar er en universal regel :)

 

Og forresten.. TS, jeg syns du er en idiot som kan føle deg kvalm over andres økonomi. Du kommer nok ikke til å vinne en nobelspris med det første :nei2:

Her snakker eg ikkje om "rik vs søt".

Om det er 2 søte jenter. Du liker begge. Du er IKKJE forelska i noen endå.

La oss sei dei er veninner og du må velge ei som du skal date.

Ho eine er kankje litt søtare. Ho andre er kjemesøt og, for all del. Men ho andre er i tillegg veldig rik.

 

For å snu det litt. Kvan ville du valgt, Megan Fox (Emma Watson, J. Alba osv) eller ei model frå Serbia, med så i si same utseende? Modelen tjener rundt 5000kr i månad?

 

Peng ER viktig. Sorry, men eg kjøper ikkje at "eg bryr ikkje meg om peng". Dei sei folk som kan ikkje skaffe dei.

Om ein ikkje brydde sei om peng, så ville ein droppe utdannelse og jobb. Det går veldig fint ann å leve av staten i Norge og drive heller med hobby.

Peng gir komfort, opplevelser, trygheit, bra oppvekst for unger, makt.

Med tiden, så forsvinner "kjærligheten". Det vei alle som er over 15 år. Og då blir det økonomiske endå viktigare.

 

Som eg sa, eg syns det er feil å velge kven ei skal date, kun pga peng. Eg selv ville aldri date ei støgg eller ei "ok" jente, selv om ho var rik. Eg er veldig opptatt av utseende. Ho MÅ ha også bra personlegheit og vi må trivast saman.

MEN, om valget står mellom 2 nokså like jenter, men ho eine er veldig rike i tillegg, ja, då rasjonalisera eg noe fram, på ein ubevist nivå. Og alle som bryr seg "litt" om penger, kommer til å gjere det same.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...