Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hjelp til kjøp av bæremeis


Anbefalte innlegg

I løpet av sommeren regner jeg med at datteren min er klar for å sitte i bæremeis, og hun er så heldig at hun har en oldefar som har lovet å spandere på henne en. Det betyr at pris ikke er så viktig (i hvert fall ikke for meg), men en trenger jo ikke å gå over alle støvleskaft, da.

 

Det jeg lurer på er så enkelt som: Hva skal vi kjøpe?

 

Bæremeisen vil i hovedsak bli brukt på toppturer, og lav vekt er viktigere enn masse ekstra lagringsplass. Truene vi pleier å ta er også ofte i ulendt terreng, så at bæremeisen er godt balansert er viktig. Jeg, som skal bære dette, er forresten ikke verdens største, og jeg trenger derfor en bæremeis som ikke blir alt for gigantisk.

 

Noen som har noen tips, og eventuelt gode butikker som selger slikt?

 

Takker for svar...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Velutstyrte sportsbutikker kanskje? Det står at best i test her, http://www.klikk.no/test/article468300.ece har "meget gode justeringsmuligheter". Sherpani Rumba er jammen et fiffig navn. Den koster ny 2399. Den billigste i testen koster 1300. Tror Sparkjøp har en som er enda billigere... Eller så kan man få kjøpt brukt på Finn.no. Men det høres ut som du ønsker å kjøpe en ny bæremeis. Tror du vil få bedre respons på forumet Dinbaby, hvis du ikke er fornøyd med dette svaret....

Lenke til kommentar

Takker for svar.

 

Ja, jeg ønsker å kjøpe en ny bæremeis, og pris er som sagt ikke viktig. 2 399,- går i hvert fall bra.

 

Ser at testvinneren, Sherpani Rumba, har fått trekk for høy egenvekt, og er derfor usikker på den. Skal som sagt brukes på toppturer i høyt tempo, og lav vekt er derfor viktig. Særlig med tanke på at jeg er liten og lett, og derfor gjør et par kilo ekstra ganske store utslag.

Endret av Må jeg?
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tenker du på bæresele til å ha på ryggen? I så fall kunne jo det vært noe. Jeg søkte på merkene du nevnte, men ble egentlig ikke så veldig mye klokere.

 

Hittil har vi brukt bæresele på magen, og selv om vi har kommet oss på fjellet mer eller mindre hver helg, så er det en dårlig løsning. Samme hvordan jeg justerer selen får hun hodet for nærmt haken min, så ved ulendt terreng dunker hun hodet i haken min. Senker jeg henne får hun beina på lårene mine, noe som gjør bratte stigninger mye tyngre enn de trenger å være. I tillegg til dette henger hun i veien for at jeg kan se rett ned og se hvor jeg setter foten.

 

Edit:

Fant en video om hvordan Beco Butterfly 2 fungerer. Det så jo egentlig ganske genialt ut. Skal taes med i vurderingen, selv om jeg ser for meg at det i tilfellet vil komme i tillegg til bæremeis.

Endret av Må jeg?
Lenke til kommentar

På ryggen ja. Alle de selene jeg nevnte kan brukes både på magen og ryggen, og babyen sitter ergonomisk riktig oppi der. Å ha babyen på ryggen er som å ha en lett, varm ryggsekk på seg. :)

 

Ta en tur innom tettinntil.no. Der finner du mye info om de ulike selene.

 

Hvilken er det dere har nå da? Den må jo kunne brukes på ryggen den også tenker jeg?

Lenke til kommentar

Så redigeringen din nå. Beco Butterfly 2 er den jeg ville ha kjøpt, dersom jeg kunne fått valget nå. Vi har selv en Ergo og er forsåvidt veldig fornøyd, men det er ikke så veldig enkelt å få babyen på ryggen alene. Det er nok en treningssak vil jeg tro.

 

I Becoen kan du klipse babyen fast i selen før du tar den på deg. Genialt! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...