Gå til innhold

Er sjøsnegler farlige å spise? tilbredningstips?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er sjøsnegler, albuesnegler, tang og annet man finner i fjøren farlige å spise?[..]

Noe tang er litt slitsom i rå tilstand og/eller i store mengder (f.eks gir grisetang noen personer løs mage). noen snegler er veldig seige og noen smaker litt mindre godt. Ingen norske snegler og skjell ( som ikke lever på 200m dyp) er direkte giftige i seg selv, men noen av de tar av og til opp gift fra alger. Prøv deg fram og finn din favoritt, men følg med her før du spiser skjell og snegler. Også hadde jeg vært litt forsiktig med rå snegler pga. kveis så snegler bør enten fryses eller kokes/stekes før konsum.

Tang kan godt spises rå, men er gjerne mer egnet i supper og gryter, sukkertare er en grei nybegynnertang

Når du prøver noe nytt bør du bare trekke det i saltvann i 10-15 minutter slik att du kjenner hva de virkelig smaker. Når du har funnet noen snegler, skjell og tang som er både gode og myke nok til å tygges er det tid for å lage noe mer skikkelig mat.

Hvis du begynner med å frese en neve vårløk i meierismør i en stor gryte og så slår i en 1/4 - 1/2 liter hvitvin (eller den minst søte eplejuice du kan oppdrive) og så fyller gryta med skjell, snegler og finhakket tang og lar det stå å koke til alt er gjennomvarmt (15-30 min, litt avhengig av gryte, primus og størrelsen på det som er oppi) bør du ha en god strat.

Endret av M98kF1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...