Gå til innhold

Øke mobil dekning.


Gjest Slettet-jS6upa

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-jS6upa

Har helt fantastisk dårlig dekning i leiligheten min, den ligger midt i Bergen sentrum, og det er dårlig dekning både ute og inne.

Telenor skylder på tykkelsen på veggene til leiligheten, men det forklarer jo ikke dårlig dekning ute. Har prøvd mye, men telenor er ikke så samarbeidsvillige.

 

Ser derfor etter en antenne eller noe jeg kan montere selv for å få bedre dekning. En type "forsterker" som øker både edge og 3G signalene i leiligheten.

 

 

Noen som har noe erfaring md dette? gjerne fra hytter på fjellet eller lignende.

 

Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-jS6upa

Har ganske dårlige erfaringen med Netcom fra tidligere.

Så greia er at jeg ikke har lov til å gjøre noe som helst? Mente jeg har sett sånn mobil antenne man fester på hytteveggen for å øke rekkeviden på hytten og sånn, finnes ikke sånt?

Lenke til kommentar

Du kan montere ei antenne, dersom du har antenneinngang på mobilen din. Få smarttelefoner har det, men unntak finnes.

 

Ellers kan du klage på dekningen til mobiloperatøren din, eller velge en annen operatør som bruker Netcom. Da slipper du direkte kontakt med Netcom.

 

En aktiv repeater, som tar i mot GSM signaler og videresender disse krever tillatelse, så det er utelukket for de fleste. Men om nok personer klager i området ditt så er det operatøren din som setter opp en slik da behovet er der. Enten repeater eller basestasjon.

Lenke til kommentar

En bekjent av meg har en eller annen form for signalforsterker i leiligheten sin. Om det er lovlig vet jeg ikke noe om. Personen jobber forresten i Network Norway, så mulig han har klart å lure til seg noe gjennom jobben.

 

Poenget er i hvert fall at det finnes.

 

Det finnes - og det brukes. Men det er ikke lov å bruke uten tillatelse (fra konsesjonseier) - noe de ikke gir. Men de er lovlige å omsette, pga varehandelsedirektivet. Problemet med "repeatere" er at de faktisk kan skape store problemer i mobilnettet, i de værste tilfellene har de blokkert nettet i store område. Personen/bedriften med repeater får signal, men de fleste andre får ikke.

 

En person som jobber i Network Norway har sikker klarert dette.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Det hjelper strengt tatt lite HVORDAN GSM-signalene videreformidles, poenget er at en basestasjon krever konsesjon, og uten dette er den ulovlig. I praksis må noen med konsesjon til å operere på disse frekvensene godkjenne at den blir satt ut, og deretter få den registrert inn i et register.

 

At en femtoceller ikke krever øvrig infrastruktur ut over ei bredbåndslinje, øker jo sannsynligheten for at de ønsker å bekoste en slik installasjon. Men den må fortsatt være lovlig satt opp :)

Lenke til kommentar

Her tror jeg du misforstår litt.

 

En femtocelle selges som et produkt. Det er ikke noe du setter opp selv.

 

Hvis man har at bedriftsabonnement hos NN kan man kjøpe produktet og sette opp dette i sine lokaler.

 

OP spør hvordan han skal bedre mobildekningen, og en slik celle vil da gjøre akkurat dette. Om han vil betale det det koster får være opp til ham, og jeg regner med at NN har sitt på det tørre med tanke på lisenser og konsesjoner for å bruke teknologien, all den tid de "eier" frekvensene.

 

-KJ

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...