Gå til innhold

alenemor med barn, hvor er det trygg å reise?


Anbefalte innlegg

Barna mine har veldig lyst å reise til syden / eller et annet spennende land. De har ikke vært annet enn i Sverige og i Danmark før. Jeg er heller ikke vant med å reise utenlandsk. Derfor lurer jeg på om noen kan gi meg litt tips her.

Fins det noen land det kan føles tryggt ut og enkelt å finne frem og reise til? :) Noen som har litt peiling på dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Dro selv til http://www.apollo.no/no/hvor-vil-du-reise/afrika/egypt/elquseir/pages/default.aspx

og det var utrolig flott og spennende. Flott tilrettelagt for barn med barnebasseng i skygge og lekeområder. Spennende sightsingturer til korallrevene med semisub, og rideturer på kamel.

All inclusive betyr også at barna kan bøtte ned med is og brus alt de orker.

Flott langgrunt vann med flotte snorklemuligheter og flotte sandstrender.

 

På den negative siden så hadde sjøbunnen skarpe steiner så og når turistene matet gullfiskene i sjøen så kom det murener og slanger på besøk. Var derfor tryggere å bruke bassenget. Det ligger også langt sør så blir ofte for langt å dra til pyramidene med små barn. Det kreves også at man tar endel vaksiner, men utover det var det kjempegøy!

 

Bodde på radisson sas hotellet, og kjempegreie personale og generelt helt topp

 

Utover det så var det et fantastisk sted, men kanskje litt kjedelig for enkelte.

Endret av medlem-82119
Lenke til kommentar

Hva er trygt? Det er stort sett trygt å reise overalt her i verden dersom du er klar for det! :thumbup: Men hvis du og barna dine ikke er vant med å sette dere inn i hvordan ting fungerer andre steder, hvordan folk fra andre kulturer tenker, og hvordan man bør oppføre seg når man er gjest i et land, bør dere kanskje starte med a) en seriøs gruppereise til et ikke altfor eksotisk land, som for eksempel Tyrkia, Egypt, Marokko eller Thailand, eller b) å lese seg opp på hvordan man oppfører seg på tur, f.eks ved å kjøpe et lass Lonely Planet-bøker fra Amazon.

 

Hvis du/dere synes fremmede kulturer er skummelt, og bare ønsker sol og billig sprit og mat, finnes det mange charterturer til "syden" å velge mellom. På noen av "syden-reisemålene" tror jeg til og med man i stor grad slipper å møte fremmede kulturer, jf familien som klagde over at det var for mange bulgarere på hotellet de hadde bestilt i Bulgaria...men denne typen turer er det sikkert andre enn meg som kan snakke varmt om.

 

 

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Egypt har egne lukkede turistferiesteder med høye murer rundt og væpnet vakt og så lenge man holder seg innenfor murene er det tryggere enn de fleste andre steder. Innenfor murene er det vestlig kultur som gjelder, og bortsett fra egyptisk innredning og dekorering så er det som ethvert annet vestlig sted. Fikk ihvertfall topp service der og møtte bare hyggelige folk der og stortrivdes. Med all inclusive er det bare å stupe uti bassenget og nyte en øl i poolbaren mens ungene tar for seg av is og cola.

 

Vil IKKE anbefale å ta turer på egenhånd utenfor murene, men det har mye med at man normalt ikke snakker språket eller kjenner kulturen. Med turistguider er det bare å kose seg på turene.

Lenke til kommentar

Det "tryggeste" stedet å reise til er Arguineguín på Gran Canaria.

Der bor det ca 2000 nordmenn, og lokalbefolkningen prater ofte Norsk.

 

På Sunwing hotellet er det minidisco for barna og show for de voksne:

http://www.ving.no/k...spa-arguineguin

 

Det er behagelig klima hele året på Gran Canaria.

 

Du blir hentet på flyplassen med buss, og det er sjekkinn på hotellet på hjemreisen, så du kan gå rett inn i flyet.

Endret av obergeru
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...