Gå til innhold

Hey, tenåringer! Hva er normalt å ha på sparekontoen sin?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg hadde neppe over 10k på den tiden. Jeg hadde ikke jobb før etter militæret så pengene mine på egen konto bestod for det meste av gaver og de små bidragene en fikk i førstegangstjenesten. 35k høres ut som en grei sum å ta med seg inn i starten av arbeidslivet eller studentlivet det.

 

Jeg har ca 80k, er 14 år.

 

Edit: Det er noen her som vet at jeg kommer fra bærum så værsåsnill og ikke kom og kall meg pappagutt/Bærumsoss/homo osv :)

 

Pappagutt! Neida, jeg har snill far selv jeg :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, jeg personlig mener i grunnen at dette var lite, men samtidig tjener du fort en del om du skaffer deg sommerjobb osv.

 

Jeg er 19 selv, og har rundt 35 000,- på BSU (øker med maksbeløpet hvert år) og nesten det dobbelte på en vanlig sparekonto. Angrer på at jeg ikke begynte med BSU før, men den største fordelen, nemlig netto skattefradrag, hadde jeg ikke klart å benytte meg fullt ut av før uansett.

 

Som en over her også sier, det kommer litt an på hva du skal bruke de til og hvilke utgifter du kommer til å ha. Jeg prøver å alltid ha en god slump i bakhånd til uforutsette utgifter, i tillegg til at husleien skal betales i tide, sammen med strøm ca annenhver måned. Andre regninger kommer det jo også.

 

En god tommelfingerregel er å spare én til to månedslønner i en "buffer" for nettopp disse uforutsette utgiftene :) Eventuelle andre ting jeg vil kjøpe meg, skal ikke gå ut over denne bufferen. Vil jeg f.eks kjøpe meg en ny pc, skal den ikke komme fra bufferen, men fra de resterende sparepengene mine. Det er jo selvfølgelig litt annerledes å studere enn å jobbe, men noe bør man uansett ha i bakhånd.

 

Dinside har jo også en fin artikkel på dette: http://www.dinside.no/862908/du-bor-klare-aa-hoste-opp-50000-kroner

Lenke til kommentar

ca. 55k på sparekonto, 20k på BSU og 30k på BSU 2.0

 

Fikk min første jobb i oktober i fjor så har egentlig bare alltid vært flink til å spare..

 

Bor hjemme da så har nesten ingen utgifter heldigvis. Har heller ikke bil.

 

EDIT: Er 20

Endret av TMB
Lenke til kommentar

Nå er vel kanskje ikke svarene du får her helt representative kanskje, ettersom de som gjerne ofte har tilnærmet 0 kr på konto gjerne ikke er interessert nok i økonomi til at de gidder å svare på tråder i et økonomiunderforum :p

 

Men ihvertfall, selv hadde jeg rundt 100k da jeg var 19 år. Var også veldig sparsommelig av meg og haddes stort sett spart dette opp fra sommerjobber og andre småjobber.

Lenke til kommentar

100.000+ Men som mange andre her, har spart MYE, dette inkluderer at jeg; ikke brukte en krone av konfepenger, jobbet siden 15 år og spart rundt 1000 kr pr mnd, og setter inn ganske mye av stipend på sparing ;) rundt 50000 av disse pengene skal brukes på bil om noen måneder :D er 17

Lenke til kommentar

Alt fra 0 til 10 000kr. "Sparekontoen" blir fort tom da det kommer årsavgifter, eu-godkjenninger av bil osv. Er også latterlig dårlig til å spare.

Bsu kontoen min er det kanskje 4-5k på :tease:

 

Er 21. Har greit betalt jobb, bor ikke hjemme tho. Kaster bort mange tusen i mnd på leie! :w00t:

Endret av Kjetil_90
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...