Gå til innhold

Oppdatere PC eller gå over til konsoll?


Gjest Slettet-10579

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-10579

Sensitivt emne som kan få fanboys til å selvantenne, så vær så vennlig å hold tråden saklig.

 

Jeg har spilt lenge, siden C64 kom - og har oppgradert via Amiga til PC underveis. Har nå holdt på med oppgraderinger siden 1995 og begynner ærlig talt å bli BRA lei. Til en viss grad begynner jeg å bli litt lei spilling også, men ikke så lei at jeg gir helt opp. 7 år med EVE Online i et topp corp og POS-wars tok knekken på lysten.

 

Nå kommer det noen heftige titler som jeg har lyst til å spille, og samtlige kommer til både PC og konsoll. Jeg har PS3, Xbox 360 og en PC som duger til max settings på BF3. Spørsmålet er nå, skal jeg oppgradere PC`en når MOH2 kommer - eller skal jeg simpelthen la alt gå på konsoll?

 

Jeg har forhåndskjøpt ME3 på PC, så den ryker ikke på dynga før ME3 er spilt gjennom i div modus flere ganger. Ellers går det i Trackmanian 2 : Canyon som ikke finnes på konsoll, men det kan jeg leve uten.

 

Noen tips, synspunkter eller meninger? Alle saklige innspill settes pris på - jeg har kjørt meg fast i sporet selv akkurat nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du har en maskin som drar BF3 på maks uten problemer så har du jo en maskin som burde holde en god stund før spill begynner å kreve mer. Hva med å istedenfor å legge penger på evnt fremtidlige pc oppgraderinger så bruker du penger på skikkelig surround lyd og et skikkelig bra tv eller projektor?

 

Om du ikke allerede har dette da vel å merke....

 

Om du allerede har dette så kanskje tiden er inne for å kjøpe noe highend? For ingenting er mer gøy en å spille konsoll på et stort bilde med skikkelig heftig surround lyd. Og en kan jo uten spesielle problemer koble pc på dette også.

Og er en glad i film så blir jo det en helt annen opplevelse også.

Endret av _LarZen_
Lenke til kommentar

Det er på tide å få tilbake gleden ved å spille spill!

Mediet spillene spilles på er ikke så viktig, uansett hvor mye bedre "eyecandyen" er på en pc eller kommende PS4 / Xbox Redring 3

så er det som regel innholdet i spillene som får meg til å kose meg.

 

Siden jeg er glad i rollespill så er jeg ganske så fleksibel egentlig , har selv en Ps3 med noen gode spill der (dark souls og Demons souls er nok de beste for meg på ps3) og på Pc så eier jeg jo selvsagt Fallout spillene og andre juveler som Skyrim.

 

I det siste dog har jeg funnet mange gode juveler hos Indie utviklere, for eksempel Dwarf Fortress som var det første virkelig gode Indie spillet jeg plukket opp for noen år siden og spiller fortsatt , så har man mange andre småspill som er underholdende som for eksempel Gratuitous Space Battles bare for å nevne noen.

 

Det som er veldig positivt med pc er at det er såpass mange Indie utviklere der ute og man får utrolig mange gode spill så lenge man ikke er helt opptatt av at kompisene dine skal få orgasmer av det visuelle og hvor virkelig spillet virker når man plaffer hodet av på soldat nr 20000005...

Lenke til kommentar

PC, for all del. Ser egentlig ingen grunn til at noen skal bytte fra PC til konsoll, annet enn om det er enkeltspill man skal spille på konsollen fordi de kun finnes der. For min del synes jeg også at grafikken er altfor ullen på konsoll til at jeg spiller mer enn jeg må der. Skytespill på konsoller er jo håpløst dersom distansene er store.

Endret av Dellers
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-10579

Det er på tide å få tilbake gleden ved å spille spill!

 

Touchè! Har lekt litt med "Trine" og "Trine 2", og ikke minst "Braid". Politikk og stand-by 24/7 via SMS for å forsvare regions i EVE drepte ALT av lyst for spill. Fant midlertidig gleden tilbake med hele "Uncharted"-serien på PS3, og det var egentlig da jeg lurte på om jeg hadde behov for en tradisjonell PC lenger. Har en Mac til jobb, mail og slike ting, og et nettbrett til surfing.

 

Jeg jobber mye IRL, rundt 60-70 timer i uka, og da gidder jeg ikke å bruke tid på å oppdatere drivere, windows, CCleaner, og wtf annet - jeg vil bruke tiden på spill, ikke vedlikehold. Og sånn sett er konsoll overlegen, slå på, sett i plata, og så er jeg i gang med unntak av en systemoppdatering en sjelden gang. Før var det artig å tune systemet, men med div maskiner i huset kjenner jeg at det blir mer jobb/stress enn morsomt nå om dagen.

 

Har nettopp kjøpt "Just Cause 2" og "Soul Calibur 5" til PS3, håper det er litt førstehjelp til lysten. Må bare overtale kona til å få flytte surroundanlegget til stua så jeg kan bruke det på konsollene :) Jeg falt for komplett sitt tilbud på Logitech Z-906 5.1 THX før jul.

 

Forslaget i en tidligere post om å gå over til prosjektor er absolutt en ide, tror kanskje jeg ville digge det ganske rått :D

Lenke til kommentar

Just Cause 2 er jo VIRKELIG er spill som bør nytes på PC. Like bortkasta som å kjøpe Crysis 1 til konsoll synes jeg.

 

Vedlikehold? Jeg gjør ingenting i det hele tatt. MS Security Essentials er det eneste programmet som står og går, og oppdateringer går av seg selv. Ellers bruker jeg null tid på slikt, enda jeg bruker PC-en til alt mulig, deriblant spill og musikkinnspillinger/miksing.

Lenke til kommentar

Pcen din holder hvertfall et par år fremover til alt som kommer av spill der, og konsollene har du allerede. Det egentlige spørsmålet for din del er vel hvilke spill er det som gir deg ren spilleglede og ikke arbeid. Her ville jeg vurdert spillene på individuell basis, noen spill egner seg best med håndkontroll, mens andre med mus/tastatur.

 

Angående spill så har jeg mye glede av indiescenen. Korte men meget gjennomførte spill (braid har du jo allerede prøvd) Super meat boy, binding of isaac, bastion, sequence, cave story, blackwell serien etc. Noen av disse er best på konsoll mens andre på pc, spesielt siden steam gjør en god jobb for tilgjengeligheten.. :)

Endret av Wrathmont
Lenke til kommentar

Siden jeg har så mye viktig å gjøre...ikke. så laget jeg dette klippet. Viser bare mitt pc og konsoll område..en kan selvfølgelig koble opp pc til projektoren. Er noe trøtt i tryne på klippet...men anyways :p

 

 

 

EDIT: Var for å gi litt inspirasjon kanskje dette, ikke for å skryte. Eller tja..kanskje litt skryt også. Er glad i duppdiettene mine...hehe.

Endret av _LarZen_
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sweet :) Ser ut slik gutterom skal se ut. Er det en Vita som ligger på PC-bordet ditt, eller en PSP?

 

Har 2 ganske store stuer her slik så jeg har fått lov å uttrykke meg fritt i den ene av samboer...hehe. Ja jeg er en sucker for alt nytt så ble en Vita på meg gitt, så langt meget imponert over maskinen!

Lenke til kommentar

Hovedsakelig et økonomisk spørsmål. Enig med de andre dog, høres ut som om den du har duger ganske lenge. Ellers er det jo en del titler som ikke kommer ut på PC, men bare PS3 eller XBOX eller tom. begge deler.

 

Når det gjelder fanboy debatten, så blir jo det PS3 mot XBOX. PC vil alltid tårne flere hakk over, når den kan oppgraderes nærmest i det uendelige, men så matcher også prisen.

 

Det er hvertfall herlig å kunne unne seg en kraftig ny rigg eller noen heftige oppgraderinger ifra tid til annen. PC er også mest fleksibelt, så med mindre det er noen titler du vil spille som kun kommer ut på en konsoll, så ser jeg ikke noen grunn til å bytte. Høres ikke ut som om du trenger å oppgradere noe særlig heller.

 

Spar litt penger over tid til en ny maskin :)

Lenke til kommentar

Stilig video Larzen :)

 

Har dessverre ikke nok plass i leiligheten til å mekke meg en egen mancave. PC'er, skjermer, nettbrett og dill ligger uansett strødd rundt, så det er nok en faktor vi kommer til å ta i betraktning når vi kjøper noe nytt ;)

 

Takk for det, litt mørkt og tullete video men men...

 

Ga klar beskjed til min bedre halvdel at jeg må ha en mancave i en eller annen form, so far so good. Spørs senere da...hehe.

Lenke til kommentar

Med en maskin som drar BF3 på maks, har du nok en pc som holder i flere år enda. I hvert fall frem til de nye konsollene endelig kommer ut og er godt etablert i markedet. Multiplattform-spill har jo sjelden så veldig store kravene og du kan jo bruke pc på stor flatskjerm og nyte håndkontrollere om du er glad i det også.

Lenke til kommentar
Mancaven blir som regel omgjort til Babycave

 

Stygt redd du har rett der, gitt...

 

Man må altså plusse på ett rom mer enn man tror man trenger når man kjøper nytt. Men det spørs om vi har råd til det om vi skal bli boende i Oslo :s

 

Mancave, eller skrikende, gråtende, bæsjende, unger... decisions, decisions :!:

Lenke til kommentar

Hold deg på PCen når de nye konsollene kommer. Multiplatts på pc ser og kjøres helt annerledes ut en det som er på PS3/360. Største forskjellene er Battlefield 3, Alan Wake, The Witcher 2, Skyrim (Ja jeg kjører dette i 100FPS og 1080p på maks med mods), Deux Ex fullt av 1080p titler som også kan kjøres i over 60 FPS viss man har Pc til det!

 

Eller som jeg har hørt her inne så har en PC til 12000kr ikke sjans på mot en Xbox 360. Ja jeg så det når bror min kjøpte en pc til 12000kr og drar BF3 i 1080p med Ultra og har stabil FPS på 50-60

Endret av iToMaN
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...