Gå til innhold

Hva skal man gjøre med ødelagte koraner?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Brenn/kast de, men ikke si det til noen ;)

 

 

Er nok den beste løsningen det.

 

Det muslimske samfunnet går stort sett bare bananas over slike ting dersom du innkaller til pressekonferanse og annonserer at du skal brenne koraner først. Hva du gjør med din egen koran i ditt eget hus er det nok ingen som vil finne ut av. Og så lenge man moralsk sett kan leve med å brenne/kaste koraner (og det kan vel de fleste av oss) så er det vel ikke noe problem.

 

Hva de gjør i Afghanistan og Saudi-Arabia vet jeg ikke. Men jeg tipper vel at de fleste generelt sett er mer religiøst umoralske i eget hjem enn de må gi uttrykk for offentlig...

Lenke til kommentar

Problemet er vel at skikkene ble utformet for lenge siden. Da var det bare skriftlærde som hadde sin egen koran og bibel. Så ideen om at koranen skulle begraves sammen med den skriftlærde var meningsfull. Men idag er koraner allemannseie i muslimske land og miljøer, og dermed slipper man opp for skriftlærde å grave dem ned med.

 

Jeg likte ellers uttalelsen fra en eller annen imam der nede, som lød noe ala: "La dem drive på. Om de brenner tusen koraner så trykker vi hundre tusen nye."

 

Man kastet ikke bibler heller her nord. Jeg var en gang på et antikvariat for å få verdsatt en gammel familiebibel, fra 1700-tallet eller noe sånt. Svaret var at de i grunnen ikke var verd noe, med mindre de var i feilfri tilstand. For i motsetning til andre bøker ble bibler aldri hevet eller brent, så det var så mange igjen av dem.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Ja, jeg forstår det slik. Å begrave dem er uansett bedre enn å destruere dem. Nå har jeg desverre glemt hvor jeg leste det hen, men om jeg kommer på det skal jeg poste en link. Men her er den andre historien jeg refererte til: (Nå ser jeg at han befant seg i England, og ikke "der nede"...)

 

Tirsdag oppfordret en muslimsk lærd muslimer om å forholde seg rolig og ikke reagerer med vold etter hendelsen.

 

- Det som står skrevet på disse sidene kan trykkes igjen. Hvis de brenner 1.000, kan vi trykke 10.000. Det er ikke nødvendig å gjøre et stort nummer ut av dette, sa imamen Sheikh Ibrahim Mogra, som leder den muslimske rådsforsamlingen i Storbritannia da opptøyene startet, ifølge CNN.

 

- En NATO-soldat som brenner uskyldige mennesker er langt mer smertefullt enn det at Koranen blir brent. Jeg ville heller at de brenner 100 koraner enn at de skader en kvinne, en mann eller et barn, fortsatte han.

 

Imam: - Hvis de brenner 1000, kan vi trykke 10.000

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Kom over denne prosedyren:

 

"Those books that are no longer wanted: One should wipe away the names of Allah, his Angels and His Messengers and burn the rest. There is nothing wrong with casting them into a flowing river as they are (i.e without wiping the names away) or burying them and burning them (excluding the Qur'an, see below), is advised.

Thus, if one decides to get rid of religious literature, the right thing would be to bury them by wrapping them in something pure first, in a place where people would not walk very rarely. Similarly, it would be permitted to tie the books and papers with something heavy and cast them into a flowing river. You may also burn them, but in this case, only after erasing the names of Allah, his Angels and his Messengers (peace and blessings be upon them all).

 

 

 

 

Min lenke

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Men hva gjør brannvesenet hvis de rykker ut til et muslimsk hjem som står i fyr. En røykdykker finner en bevistløs kvinne i huset med et prakteksemplar av koranen ved siden av, hvem skal de da redde? kvinnen eller koranen?

 

Men ellers går det fint med deg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...