Gå til innhold

Hvor kan man handle råvarer gull/sølv/korn ...?


Daddlemannen

Anbefalte innlegg

Topic er vel ganske selvforklarende.

 

Jeg ønsker å handle råvarer. Jeg må altså finne en tilbyder som gir mulighet for handel med disse.

 

Før jeg begynner å analysere, må jeg vite hvordan handel foregår, og hvordan de finansielle instrumentene fungerer. Ser da for meg at jeg har en klient og kan fortsette læringskurven videre når jeg har noe konkret å se på.

 

Alle konstruktive tips og råd mottas selvfølgelig med stor takk.

 

Gull- og sølvelskere trenger ikke å komme med talen om at mye av "mye av gull/sølv som selges ikke eksisterer fysisk". Jeg er ikke interessert i å få varene levert, jeg skal spekulere i prisene på råvarer.

 

Og pengene jeg skal investeres kan tapes, så vennligst ikke lange avhandlinger om at man bør vite hva man holder på i råvaremarkedet etc.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, handel foregår vissnok i futures, og planen er å bruke fem seks måneder på å lære det fundamentale om markedet, før jeg begynner å gjøre noe som helst. Råvaremarkedet er nok enklere enn aksjemarkedet på mange måter.

 

I aksjemarkedet bør man ha greie på analyse av finansregnskap, hvem som er ledere, hvordan lederne er, om logistikken i selskapet er god, hvorvidt eiendelene på balansen er riktig prissatt, om det vil komme reguleringer av markedet selskapet opererer i, om det er konkurrenter på vei inn, og så videre og så videre og så videre. Vil nesten påstå at aksjemarkedet er mer komplekst enn råvaremarkedet.

 

Alt dette slipper man i råvaremarkedet, så om man har tro på f.eks. gull, så slipper man å gå omveien om et gruveselskap - i selskapet så er det jo mye som kan gå galt, selv om gullprisen går til himmels.

 

Ikke at jeg er negativ til andre finansielle instrumenter, for all del. Jeg vil beherske det meste, men et sted må man begynne, og da synes jeg råvaremarkedet virker som det smarteste trekket.

 

Jeg så den siden før jeg postet her i stad, men jeg tror den siden er laget for å tjene penger på de som velger å trade mellom de foreslåtte selskapene. Da føler jeg at informasjonen på den er biased, mens jeg er interessert i nøytral informasjon. Er det en ting jeg har skjønt, så er det at finansbransjen (og de som reklamerer for aktører i den) er befengt med (la oss kalle det) farget informasjon.

 

Edit: Og en ting til. Siden så mange bedrifter er avhengig av nettopp råvarer, så er det nok smart å forstå hvordan dette markedet fungerer før man begir seg i kast med aksjeinvesteringer. Det er noe med å se det store bildet.

Endret av Daddlemannen
Lenke til kommentar

www.cmcmarkets.no

Har aldri handlet råvarer der selv, men CDF i aksjer fungerer helt topp.

 

OBS!

Mulighet for gearing med den risikoen det gir.

 

Slik jeg har forstått så trades CFD på margin, sant? Det betyr at man vil være eksponert for mer enn sikkerhetsmarginen hver gang man har posisjon? Hvis det er slik, så tviler jeg på at dette er noe for en nybegynner som meg.

 

Det er ingen i Norge som tilbyr småtrading i futures da? Kommer til å trade med 200k og kjøre "steady eddy".

 

EDIT: Jeg har valgt å gå for etoro, siden de virker seriøse etter litt googling. Terms and Conditions er dreid i deres favør, men det ser ut til å være normen i bransjen. Man får man en desktopklient og demopenger som man kan leke med mens man lærer.

 

Bonushunting

Man bør være veldig obs på bonusprogrammene og kontotype. Man kan f.eks. få inntil $10k bonus på første innskudd, i tillegg til 15 % av første innskudd inntil $2k hver måned om man har og oppfyller kravene til VIP-konto.

 

Ved innskudd på f.eks. $13 334 får man $1k deposit bonus, i tillegg til månedlig bonus på 10 % av balansen inntil $1k. Dette er fordi man ved innskudd over $10k får gullkonto. Det er likevel en grunn til at første innskudd bør være $13 334, og det er som følger:

 

Klarer man å bringe kontoen opp til $20k, får man VIP konto og 15 % månedlig bonus av første innskudd inntil $2k. Det er med andre ord smart at første innskudd er $13 334 for å få maks utbytte av den månedlige bonusen fra VIP-konto så tidlig som mulig. Dette fordi $2k/0,15 = ~$13 334.

 

Kontotyper og bonuser har også krav til handelsvolum, slik at man bør sette opp et regneark og se hvilke kostnader og risikoeksponering et gitt volum vil gi.

Endret av Daddlemannen
Lenke til kommentar

De kontotypene virker noe mer komplisert enn enkel trading på netfonds.no...

Jeg skal se på kostnadsstrukturer og sånt, men betviler sterkt at netfonds er konkurransedyktige på pris og interface. Må først finne ut hvilket volum jeg kan forvente å ligge på, før jeg kan avgjøre noe som helst.

 

Det er det samme innen online poker også. Man kan være en break even player, men hvis man legger inn nok volum, så vil bonuser og rakeback være det som gjør at man tjener penger.

Lenke til kommentar

 

Ikke at jeg er negativ til andre finansielle instrumenter, for all del. Jeg vil beherske det meste, men et sted må man begynne, og da synes jeg råvaremarkedet virker som det smarteste trekket.

 

Edit: Og en ting til. Siden så mange bedrifter er avhengig av nettopp råvarer, så er det nok smart å forstå hvordan dette markedet fungerer før man begir seg i kast med aksjeinvesteringer. Det er noe med å se det store bildet.

 

Jeg tror råvarer er gårsdagens og ikke dagens investering, lurt for 10 år siden. Uansett, med de muligheter du har for belåning der sammenlignet med i aksjemarkedet blir det litt som å løpe før du kan gå. Det er heller ingen investering. Utelukkende spekulasjon, i et 10 år gammelt bull-marked, som såvidt jeg kan se også nå er blitt til et bear-marked. Og skal du sitte på råvarer må du fornye kontrakter (selge til en lavere pris enn det du kjøper den nye kontrakten for) som du taper penger på, det er derfor alt av råvarefond bortsett fra fond som inneholder den fysiske varen over tid gir deg tap, relativt til den fysiske utviklingen i råvaren, dersom du skal investere i råvaren.

 

Bare sammenlign prisutviklingen på denne ETF med prisutviklingen på amerikansk lettolje (som den ikke greier å følge), og det med XOM igjen) http://finance.yahoo.com/echarts?s=USO+Interactive#chart3:symbol=uso;range=my;compare=xom;indicator=volume;charttype=line;crosshair=cross;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

 

De greier det altså ikke når de ikke har den fysiske varen:)

Endret av festen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...