Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Unødvendig trekantdrama


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg lurer på hva dere synes om denne situasjonen.

 

Kortversjon:

 

Kompis spleiser meg og venninnen hans. Han påstår at han ikke har følelser for henne og hun påstår at hun ikke har følelser for ham. Hun sjekker meg opp, vi dater i noen uker og har sex. Hun viser stor interesse for meg og jeg får følelser for henne. Plutselig får han følelser for henne og det viser seg at det er gjensidig. Jeg er spilt ut over siden og nå skal de finne ut om de passer sammen.

 

 

Langversjon:

 

 

Jeg har en kompis som har en god venninnne. De har kjent hverandre i ca. 4 år og har daglig kontakt. Begge er single. For et par måneder siden blir jeg invitert på fest hos kompisen min og der var venninnen. Det viser seg at han har nevnt meg for henne og hun vise litt interesse for meg, men ingenting skjer den kvelden. Men jeg blir litt nysgjerrig på henne og lurer på om kompisen min holder på med henne, noe han avviser. Jeg ønsker ikke noe trekantdrama og siden dette er en venninne av kompisen min ønsker jeg ikke å gresse i hans hage. Faktisk så oppfordrer han meg til å kjøre på og et par uker senere spør han om jeg vil være med på vorspiel, xxx er der. Takker ja, kommer på vorspielet, hun flørter med meg, vi drar på byn der hun trapper opp flørtingen og vi to ender til slutt opp hjemme hos henne med full pakke.

 

Det fører til at vi treffes noen ganger, spiser middag sammen, snakker og har sex. Spenningen henger i luften. Flere ganger spør jeg både han og henne om det er noe i mellom dem, noe de begger avviser. Hun mener han er fullstendig uaktuell grunnet at han har hatt sex med flere av hennes venninner. Dette beroliger meg fordi jeg ikke ønsker å lage noe drama mellom meg og kompisen min da vi er i samme vennegjeng. Dermed føler jeg at det er helt ok for meg å date jenten og se hvor dette fører hen. Dette foregår i noen uker.

 

Plutselig får jeg et slag i trynet da hun ikke kan treffe meg grunnet kompisen min. Så viser det seg at mens vi har datet har kompisen min sendt meldinger til henne om hvor glad han er i henne og nå har hun fått følelser for ham og. Nå skal de finne ut hva som skjer videre og jeg er totalt spilt utover sidelinjen.

 

Det jeg ikke forstår er hvorfor de ikke har funnet ut av dette før. Jeg hadde aldri truffet denne jenten hadde det ikke vært for at kompisen min prøvde å spleise henne med sine kompiser (jeg var den som fikk "napp") og jeg hadde aldri gått videre med henne om han eller hun hadde sagt at de hadde følelser for hverandre. Det vepsebolet ønsket jeg ikke å gå inn i. De har hatt god tid som single til å finne ut hva de ville med hverandre. Men først når jeg dater henne og hun forteller han hva vi har gjort, så begynner kompisen min med søte meldinger til henne, antageligvis fordi han blir sjalu. Han har unnskyldt seg med at han ikke trodde han hadde sjans hos henne og trodde han gjorde en god kompishandling ved å spleise oss. Jeg forstår heller ikke hvorfor HUN var den som tok initiativet, hadde sex med meg flere ganger og generelt gav uttrykk for at hun var veldig betatt av meg hvis hun allerede var interessert i han.

 

 

 

1. Er det urimelig av meg å mene at kompisen min har oppført seg illojalt og burde holdt seg unna fordi han først prøvde å spleise oss? Han hadde jo alle sjanser til å sjarmere henne før jeg kom inn i bildet, men gjorde det først når jeg var blitt dratt inn i det. Han vet at jeg nylig har kommet ut av et samboerforhold og trenger ikke flere slag i trynet akkurat nå.

 

2. Er det urimelig av meg å mene at hun har spilt et dobbeltspill da hun har benektet hun er interessert i ham? Jeg forklarte henne at jeg ønsket å vite jeg ikke ville at det skulle bli et trekantdrama.

 

3. Er det urimelig av meg å mene at hun har oppført seg hensynsløst i og med at hun prøver seg på to kompiser?

 

4. Er det urimelig av meg å tro at hun brukte meg for å prøve å vekke reaksjoner i fra kompisen min?

 

Nå skal jeg og kompisen min i bursdagsfest hos en felles kompis til helgen. Det blir sikkert jævlig artig. Vi er forresten alle i tidlig 30-årene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tatt fra min egen post, dog jeg sitter på andre siden.

 

Du kan ikke bestemme hvem hun skal like og hvem han kan like. Er du virkelig en kompis så godtar du at han prøver seg på henne.

Nei selvfølgelig kan jeg ikke bestemme hvem som skal like hvem. Men det er ikke det som er poenget her. Poenget mitt var at fordi han er min kompis så tråkket jeg forsiktig i starten. Dette er tross alt en venninne han har kontakt med så godt som hver eneste dag. Jeg forsikret meg om at han ikke jaktet på henne og om han synes det var ok for meg å prøve meg. Han gir meg klarsignal, ja han står til og med og heier på meg. I praksis så spleiser han oss.

 

Hvis han var interessert i henne, hvorfor spleise oss da? Og hvis hun var interessert i ham, hvorfor sjekker hun meg opp, maser på meg i meldinger og virker veldig interessert? De har jo hatt all verdens tid til å finne ut av det før jeg kom inn i bildet. Først når jeg er godt trukket inn i bildet, finner de ut at de vil se hvor dette fører hen med hverandre.

 

I mine øyne har jeg oppført meg så ryddig som mulig ovenfor denne kompisen, men respektet ble ikke gjengjeldt. Mulig det er jeg som ikke ser lengre enn nesetippen her.

Lenke til kommentar

Er du virkelig en kompis så godtar du at han prøver seg på henne.

Jeg hadde aldri godtatt at en kompis prøver seg på de jeg holder på med.

Dessverre har de et godt, vennskapelig forhold lenge før dette skjedde. Dermed er det egentlig en lost case for meg da en konfliktsituasjon mellom meg og kompisen min kunne gått utover samholdet i vennegjengen vår. I tillegg kan hun føle at hvis hun må ta side i denne saken så er det best å ta hans side ellers så kan de miste vennskapet. Med meg mister hun bare en hun har kjent i noen uker og relasjonen vår stikker ikke dypt.

 

Dermed må jeg godta det. Heldigvis så hadde ikke jeg og hun båndet så sterkt, så skuffelsen er lettere å riste av seg.

Lenke til kommentar

Det høres ut som damen har satset på flere hester (hingster?) samtidig, noe som kanskje ikke er så uvanlig. Videre ser det egentlig ut som de største avgjørelsene er tatt for deg allerede.

 

Jeg har full forståelse for at du føler deg dårlig behandlet i denne situasjonen, slik du legger frem problemstillingen. Ærlighet er viktig både i vennskap og kjærlighet, og brudd på dette kan være svært sårende.

 

Jeg går ut fra at du har gitt opp damen allerede, og at hun er ute av bildet for deg uansett hva som måtte skje i fremtiden. Spørsmålet som gjenstår er hvordan du skal forholde deg til kompisen din fremover, og hvor alvorlig du ser på tillitsbruddet. Du kan droppe han, straffe han en periode eller bare overse det inntrufne. Det kan jo selvsagt bli litt kjipt når dere treffes hos felles bekjente, men dere kan vel være på samme fest uten å sosialisere med hverandre?

Lenke til kommentar
Dermed er det egentlig en lost case for meg da en konfliktsituasjon mellom meg og kompisen min kunne gått utover samholdet i vennegjengen vår.

 

Hvis vennegjengen 'godkjenner' slikt, så ville nå jeg funnet meg virkelige venner.

Hvordan mener du vennegjengen burde reagert og hvordan burde jeg lagt det fram for dem? Jeg er ikke typen så går og syter til de andre vennene hvis jeg har hatt en krangel med en kompis eller forventer at de skal reagere på mine vegne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hvordan mener du vennegjengen burde reagert og hvordan burde jeg lagt det fram for dem? Jeg er ikke typen så går og syter til de andre vennene hvis jeg har hatt en krangel med en kompis eller forventer at de skal reagere på mine vegne.

 

Jeg kaller det ikke å syte å si ting rett ut til mine venner om faktating. Venner har man for at man kan nettopp dette. Hvis en av vennene er av typen som sikter seg inn på vennenes damer, så bør de vite det (saken er ikke om det hadde dreid seg om meg eller andre) - selvfølgelig hadde jeg advart de om dette og at jeg personlig hadde kuttet ut denne vennen pga dette. For jeg hadde ikke godtatt at en 'såkalt' venn hadde gjort noe slikt.

 

De trenger ikke å reagere på det, poenget er bare at de er klar over det.

Lenke til kommentar

Litt kjipt situasjon du er i. Jeg må nesten stå for det jeg skrev i den andre tråden, slik jeg tolket det der hadde det ikke skjedd noe som helst mellom kompis og dame, da er det en helt annen sak. Her har det jo helt klart skjedd litt mer, så saken stiller seg annerledes men fortsatt samme problem.

 

Man kan forøvrig ikke skygge banen hver gang en kompis blir keen på en dame. Er det nå en gang slik at dame ikke liker kompis men liker deg og du henne så mener jeg det er rett at man satser på et seriøst forhold.

Kall det gjerne "beta as fuck", men hvis kompisen din ikke unner deg et seriøst forhold så er det ikke kompis. Jeg vet i alle fall når jeg skal gi opp og gå videre, da orker jeg ikke å være sur på eventuelle venner som prøver seg i ettertid. Det er ingen som er tjent med en slik tankegang.

Skulle jeg og alle andre jeg anser som venner ha brydd seg om hvem som er eks til hvem eller hvem som er keen på hvem hver gang det er noe på gang, så ville ikke utvalget vært stort større enn at man kunne talt det på en hånd. Noen ganger er man er nødt til å satse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...