Gå til innhold

problemer med fokus på canon 100mm makro?


Anbefalte innlegg

hei

 

jeg har merket at når jeg bruker dette obejektivet på veldig små motiver, som ikke har noe deffinert bakrgrun(feks et lite insekt som står på tuppen av et blad osv), så sliter objektivet veldig med å finne fokus og når jeg trykker inne for å ta bilde, så bare begynner kamera å fokusere frem og tilbake?

 

Jeg vet at manuell fokus er best på absolutt nærgrense, men er det virkelig normalt at autofokusen funker såpass dårlig altså?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilke fokusinnstillinger bruker du? Høres nesten ut som du bruker AF Servo.

Jeg har det samme objektivet og bruker det håndholdt en del. Det er ikke enkelt når man begynner å nærme seg nærgrensen. I slike situasjoner bruker jeg AF One Shot, låser fokus, rekomponerer raskt og fyrer av gjerne mange bilder etter hverandre.

Lenke til kommentar

Så det er altså med andre ord, helt normalt at objektivet vill fokusere frem og tilbake, ved makro, hvis forholdene er litt "vanskelige"?

 

Ganske irriterende innimellom, siden jeg har fått motivet i fokus, så bare ved at objektivet fokuserer frem og tilbake igjen når jeg først skal ta bilde:/

 

Får vell begynne å bruke manuell fokus mere, ved å flytte kameraet frem og tilbake til motivet er i fokus!

Lenke til kommentar

Skyter inn et tilleggsspørsmål som kanskje kan være litt interessant (som jeg lurer på i hvert fall). Er L objektivet deres bedre på dette eller er det kun IS'en og eventuelt bedre objektikk bare? Går da ut i fra at det er det uten IS du har.

 

Optisk skal de være relativ lik, forskjellen er værtetning og at stabiliseringen også dekterer parallellforskyvninger. jeg hadde Tamron 90mm macro før jeg kjøpte denne, jeg klarte omtrent ikke og ta macrobilder uten bruk av stativ, 100mm'tern fungerer veldig godt til macrofotografering håndholdt.

 

Her er akam sin test av 100 macro IS L

Lenke til kommentar

Får vell begynne å bruke manuell fokus mere, ved å flytte kameraet frem og tilbake til motivet er i fokus!

Eller ved å bruke fokusringen - det den er der for. :)

Bruk først autofokus for å grovjustere og så finjustering med fokusringen mens du holder fokusknappen halvveis nede. Venn deg til å holde knappen halvveis nede når du har funnet fokus og skal komponere bildet.

Eller sett objektivet i MF og fokuser manuelt.

 

Men - skal du ha maks forstørrelse er det ingen bønn - så er det manuell fokus vridd helt til nærgrensen og fokusering ved å flytte kameraet. Eller motivet. :)

Lenke til kommentar

Vi har et Canon 1000D med et Sigma 70mm makroobjektiv på jobb og det oppfører seg slik du beskriver.

Hvis man har AF på og prøver å fokusere på noe som er veldig nært blir det problematisk og derfor bruker ihvertfall jeg MF i slike tilfeller.

 

Så dette er nok helt normalt oppførsel og ingen feil med utstyret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...