Gå til innhold

Diskusjon.no kårer tidenes beste spill! Resultater i oppdatert førstepost!


Hvordan burde poeng telles?  

228 stemmer

  1. 1. Når jeg skal telle poeng 1. Mars, hvordan synes du jeg burde telle?

    • 1. plass får 10 poeng, 2. plass 9 poeng osv. (slik som nevnt i flørstepost)
    • Alle spill på listen får 1 poeng.
    • Annen måte, skriv hvordan du synes jeg burde telle poengene!


Anbefalte innlegg

Men. Hvorfor. Må. Hver. Eneste. Slik. Liste. Alltid. Ha. Et. J"¤#%§! Nintendo. Spill. På. Første. Plass. AAAARRRRGHHH!!!

Jeg skjønner frustrasjonen og irriterer meg litt over det selv. Men dette har vel med at det finnes en Nintendo i omtrent hvert eneste hjem og at mange barn hadde sine tidligste opplevelser der og gjerne også noen foreldre som delte opplevelsene med dem. Stalker f.eks. er spilt av langt færre personer og kan slikt sett ikke oppnå plassen det fortjener uansett hvor bra det er i en slik liste av spillere. Zelda er garantert spilt av flest folk og det vises også i antall stemmer. Skyrim har jo gjort det bra her også selv om det er lysår fra å være tidenes beste spill. Mange som har spilt det rett og slett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg spiller selv bare konsoll-spill i fest/vorspiel-sammenhenger (Guitar Hero, FIFA, osv) men hadde likevel Ocarina of Time et eller annet sted på listen min. Husker jeg lånte N64-konsollen til kompisen min en gang da han var på sommerferie når vi var små, og jeg ble rett og slett bergtatt av dette spillet. Gameplay'et er fantastisk, men først og fremst er stemningen i spillet helt unikt. Musikken er sammen med Baldurs Gate og Grim Fandango blant det beste jeg noen gang har hørt i et spill.

 

Jeg blir først og fremst engasjert i dataspill gjennom gode historier. I Ocarina of Time er hovedhistorien høyst ordinær og asiatisk samlebåndmateriale. Likevel synes jeg det er en verdig vinner, og det sier faktisk ganske mye.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sier ikke det seg selv?

Fortell!

 

Forøvrig, selv om Skyrim er helt nytt, så må jeg si at det er en slags milepæl, nesten på samme linje som GTA:Vice City var den gang det kom ut. Utrolig bra design, en stor åpen verden som faktisk henger sammen, og en fantastisk og banebrytende production-value. Det er faktisk første gang jeg har blitt skikkelig imponert av et Elder Scrolls spill.

 

Når jeg ser denne 10 på topp lista, så må jeg innrømme at jeg blir glad, jeg har spilt alle de 10 første, og kost meg stort med dem, bortsett fra(av naturlige grunner) de to konsollspilla. Det forteller meg at folk flest har en viss kvalitetssans når det gjelder spill, og det er veldig gledelig. Skulle ønske jeg kunne si det samme når det gjelder musikk og film. :green:

 

Når man snakker om at nye spill får for mye kred her fordi det er unge folk som stemmer, så får jeg to tanker. Jyplingene har jaggu god smak, og jeg må si det finnes en del hardcore fanboys fra tidlig nittitall også, når man ser hvor bra X-com gjør det. Flott for begge leire, det produseres hele tiden flotte nye spill, og samtidig så har GoG noe å tilby selv for nykommere i spillverdenen. Spillbransjen er et overflødighetshorn, totalt uuttømmelig for underholdning. Enjoy!

 

Kjøpte i dag Bard's Tale på Steam for 3,5 Euro. Lav timepris for et flott spill, håper jeg får tid til å spille det en dag.

Endret av Puzzlefuzz
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvor mange Nintendo-spill har du spilt?

 

Ingen. Bortsett fra Donkey Kong på Game and Watch i 1980. Allerede da skjønte jeg at jeg kom til å hate Mario resten av livet og aldri nærme meg en Nintendo-konsoll med ildtang.

Dette er vel det svaret jeg kan gi Ginecologo. Jeg spilte min lillebrors Donkey Kong en gang på 70-tallet, og ble rett og slett allergisk mot alt som ligner på konsollspill, fikk nok litt for mange tønner i hodet til at jeg klarte å forholde meg nøkternt til slike spill i all ettertid.

 

Men la oss ikke lage denne tråden til atter en kamp mellom purister som enten like det ene eller det andre. Jeg liker grafikktunge/ordtunge/episke/moderne spill, mens noen elsker det enkle, der spillmekanikken er det viktigste, ikke det åndelige budskapet. Vi er alle forskjellige, jeg trives veldig godt med Tetris, eller nye Tetris, som er mer kjent som Audiosurf, der jeg selv velger musikken, men jeg er ikke fanatiker, nesten alle sanger funker på Audiosurf, bare prøv "Krafwerk:Autobahn"! :green: Så kan du teste et par låter med "22 Pisteprikko", get dizzy! Spillet er umulig å mislike, så framt man ikke har epilepsi eller er totalt umusikalsk.

 

Regner med at de fleste er enige om at top 10 inneholdt veldig mye god undeholdning, så de som ikke har prøvd alle ti bør ta seg en kikk, jeg lover å ta en titt på Zelda snart.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Flott top 10 liste, og bra jobba N1ko! Dog håpet jeg at Dungeon Keeper havnet høyt oppe på listen.. =\

 

Selv om denne listen representerer folk fra forumet, vil jeg si at denne listen er den beste listen jeg har sett sålangt. :)

 

Hvorfor har ikke listen blitt publisert på gamer.no ennå? :o

Lenke til kommentar

Å ja, jeg glemte nesten Morrowind. Det var jo faktisk et meget bra spill, som ofret det episke omfanget til Daggerfall for en mer helhetlig og variert (og mindre bugget) opplevelse. Det nådde dog ikke helt opp til Daggerfall for min del. Det å gå seg totalt vill i en eller annen random hule hadde definitivt sin sjarm.

Lenke til kommentar

Trist å se at denne tråden har endt med en nintendo-hat tråd :( Er dog imponert over at Puzzlefuzz har bestemt seg for å teste ut noe han egentlig misliker - nemlig et konsollspill. Jeg vil tro jeg har de fleste med meg når jeg sier at jo flere ulike spill en har testet, jo bedre grunnlag har en både for å rangere og kritisere spillene på listen, eller hva?

 

Tja.... hva var det egentlig om var revolusjonerende med det? 3D var ikke nytt akkurat, "Første 3D platformer som funka på et vis" er vel det mest revolusjonerende med det. :p

 

Friskt? Mulig om man følte at 2D holdt platform-sjangeren tilbake. For min del føltes det ut som et steg tilbake med kjemping mot kamera og kontroller, samt et stort grafisk tilbakeskritt. Virka mer som spillet mest ville bort fra platform-sjangeren, men der fantes det spill som hadde gjort tilsvarende, eller mer sofistikerte ting på bedre måter lenge før.

 

Hmm, jeg vet ikke hvilke spill du hadde tilgang til i 96, men jeg mener ihvertfall å huske overgangen fra Resident Evil og Tomb Raider til Mario 64 som intet annet enn revolusjonerende. Et raskt søk i den store interweben skulle tyde på at jeg slett ikke var alene om det.

Endret av taterfyrings
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde håpet på at listen var litt mere variert, men demokratiet har talt.

 

Hvordan erdet mulig å få den noe variert en den her? :p

Slik jeg ser det har vi kommet frem til en utrolig variert liste, hvor vi har flere sjangre, fra flere forskjellige tidsperioder, rett og slett forskjellige spill.

Lenke til kommentar

En topp 10 liste uten Final Fantasy is not my cop of tea.

 

Anyways dette er jo ikke noe og ta seg nær av, uansett hvor mange ganger vi hadde tatt denne testen så vill det blitt annerledens svar og noen ville bli glemt,

 

Men jeg ser at det er mest PC folk som har svart her, (men nå er jo vi på internett da :p)

Ser at det er lite Japansk spille fans i gamer : /

Endret av Realzi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...