Gå til innhold

Klær på hund


Anbefalte innlegg

Jeg har mange ganger møtt på tilfeller der folk mener at hundeklær er dyreplageri når det i virkeligheten ofte er fravær av klær som plager hunden. Korthårede og hunder uten underull trenger klær for å holde seg varme på vinterstid, men da igjen er det noen som sier at det er uforsvarlig å anskaffe seg en korthåret hund når man bor i kalde nord.

 

Jeg er interessert i å høre deres meninger om dette.

 

Selv har jeg en italiensk mynde og bor i Indre Troms, jeg kler på ham fra senhøsten til våren, og han har ingen problemer det, han hopper og leker i snøen akkurat som nakne hunder gjør, så personlig ser jeg ikke problemet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det verste jeg ser er hunder som tydelig fryser og ikke blir kledd på!

Har for det meste klær i nøytrale farger til min, men halsbånd og seler er alle rosa omtrent :p Jeg har en hund som vil kunne få frostskader uten klær, så hun klees godt på!

 

Vanntett utedress med fleecepysj under, da er hun klar for femten minus. Bruker kun overtrekksdressen hvis det blåser veldig eller regner mye.

 

bilde0203.jpg

 

Her er en fleecedress i tynnere stoff, den brukes når det er ett par minus.

 

IMG_9145copy.jpg

 

Eksempel på klær som ikke er så praktisk:

 

Tur2111093.jpg

 

Tøff utseende, men hetta er bare i veien og passformen er ikke helt bra.

 

Syr en del klær til henne også, men har ingen bilder av de. Bikkja har mer klær en meg føler jeg :lol:

Endret av mushi
Lenke til kommentar

Har en liten rottweiler, og min filosofi er at hunden ikke trenger klær når den er aktiv. Stopper vi, så supplerer vi med fleecetepper. Regn 'jakke' er greit, men mest for ikke å dra 60 kg våt hund inn i bilen/huset.

 

Ellers, hvis hunden ser på det som positivt så er det vel ikke noe problem... Det er tross alt ikke naturlig for en hund å bli påkledd selv om det er nødvendig. Da må det ihvertfall gjøres til en positiv opplevelse for hunden.

 

 

Uansett! Husk refleks!!

Lenke til kommentar

Dachsen vår har en enkel hjemmelaget frakk, den dekker ryggen, nakken og brystet, bare tre over hode, holder dachsen varm gjennom hele vinteren, faktisk vil hun ikke opp en gang når hun har på seg den da hun ikke merker kulda i det hele tatt, og når vi tar den av når vi har kommet opp, er ryggen hennes vedlig god og varm.

Lenke til kommentar

Hunder med ingen eller tynn pels, eller hunder uten underull bør vel for det meste ha dekken eller lignende på vinteren. de har det ikke bra om de bare driver å fryser. Jeg har en stor hund med masse pels. Til han har jeg regnklær pga det er FORFERDELIG å ha en klissvåt langhåret hund inn i huset eller bilen. Så det bruker jeg alså kun når det regner skikkelig. ellers har han refleksdekken.

 

Det å pynte opp hundene som om de er dukker er dyreplageri! Sånt som mange sånne fisefine damer gjør!

Lenke til kommentar

Er enig med at en del hunder nok må kles på i vinterkulda. Min shiba-valp derimot vil heller gjerne være ute i storm enn inne ved peisen, den rasen skal ha ganske så standhaftig pels. Har han vært ute på do i styrtregn kommer han inn igjen bare så vidt fuktig, et tørk med håndkle så er han tørr igjen. Om behovet skulle melde seg, så skal han selvsagt få seg en vinterjakke, men så langt ser jeg ingen grunn til å ta på han noe annet enn halsbånd. Muligens potesokker og hvis han skulle trenge det.

Jeg håper på å venne han til å gå med sånn tørkle, vet ikke hva det heter men er bilde lenger oppe i tråden her, synes det er så tøft. Men da skal enden peke mot ryggen, for å si det sånn.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...