Gå til innhold

Kjøpte kattunge igår men den mjauer hele natten.


Anbefalte innlegg

Fekk meg en kattunge igår har fått i den mat og vatten, måtte blande ut tørrforen med vann for og få han til og spise/drikke. har fått den til og bæsje i kattelåden. men han springer rundt og mjauer uansett. Hva kan det vera som feiler hun? burde eg slippe henne ut? hun er 12-13 uker gammel.

Visst eg koser med hun så er hun stille og lager sånne koselyder. men slutter egt så blir ddet Mjau Mjau Mjau Mjau Mjau. Hva er det hun vill ha?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du bør ikke slippe katten ut før det har gått omtrent ett år. Det er omtrent da katter får retningssans, hvis ikke kan den gå seg bort.

 

Du kan kanskje gi katten en luftetur ute i bånd. Det er jo vanlig at katter blir deprimerte av å bare gå inne.

 

1 år?`var ikke det litt lenge? når vi hadde katt når eg var barn så hadde vi den inne i en uke for og skifte retningsans så tror 1 år er litt for mye. vill ikke att den skal bli en innekatt.

Men visst eg tar den med ut og uten bånd og blir med den ut og går sammen med den, kommer den til og stikke da eller holde seg i nærheten av meg? inne i huset så følger hun etter meg og mjauer.

Lenke til kommentar

Det er vel strengt tatt dyreplageri og holde en norsk huskatt innesperret i 1 år, eller 6 mnd for den saks skyld.

 

Katter klimatiserer seg relativt fort, 1-3 uker har det normalt tatt for de kattene jeg har hatt.

Og Nomore har et godt poeng. Alle katter er forskjellige, så om katten din blir "rampete" er umulig å spå.

Du kan heller ikke lære en katt til noe så dumt. Den blir som den blir.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja han kommer fra en familje med 8 kattunger og mor, så du sier noe der. Men eg vill att katten skal vera Vild og lekete. hvordan får eg den til og bli skikkelig lekete og rampete?

 

Fint lite. Katten er den den er. Den har sin personlighet. Når du har katt er det du som må tilpasse deg til den, ikke omvendt. Selvfølgelig vil det hjelpe på om katen har god selvtillit. Dette bygges bl.a. ved gi den rom og respekt, fikse i huset slik at den kan komme seg høyt opp og føle kontroll, samt at katten har en fristed en plass i huset. Du bør også være litt katemor de første månedene til katen blir eldre og dermed bygge et sterkt bånd med den. Du kan og lære katen triks.

 

Det er vel strengt tatt dyreplageri og holde en norsk huskatt innesperret i 1 år, eller 6 mnd for den saks skyld.Katter klimatiserer seg relativt fort, 1-3 uker har det normalt tatt for de kattene jeg har hatt. Og Nomore har et godt poeng. Alle katter er forskjellige, så om katten din blir "rampete" er umulig å spå.Du kan heller ikke lære en katt til noe så dumt. Den blir som den blir.

 

Han tenker nok på å holde den inne til den er 1 år gammel (korrigert til 7mnd gammel) ikke i 1 år fra da du får den. Med en voksen kat holder det å holde den inne i 1-2 uker for at den skal anse den nye plassen som sitt hjem. Katen må dog først være gammel nok til å ha utviklet tilstrekkelig retningssans.

 

Og det er ikke nødvendigvis dyreplageri å holde katen inne. Noen kater liker seg rett å slett best inne og vil ikke ut. Om katen derimot går å maser konstant på å komme ut...

Lenke til kommentar

Jeg har ingen god erfaring med innekatter.

Jeg hadde to innekatter for et par år siden. Kunne ikke slippe de ut da jeg bodde midt i sentrum med heavy trafikk. Det er ikke noe liv for en katt å sitte inne i en leilighet. Synes det grenser til dyremishandling. Alle dyr burde ha muligheten til å gå ut/bli luftet en gang i blandt. Jeg tror faktisk det står noen regler ang det i mattilsynet. Noen som vet? Jeg vet det er regler for hest, geiter (2t utegang hver dag), hund mm

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den første uken jeg hadde kattene mine ute så forsvant den ene i en måned, før hun ble funnet av noen snille mennesker og ble levert inn til dyrebeskyttelsen. Hun hadde brukket hofta og bekkenet, hadde mest sannsynlig blitt påkjørt, og var kun skinn og bein. Er småglad for at det ikke er lov lenger å ha kattene ute her for å si det sånn. Håper selvsagt å finne ett sted å bo hvor kattene kan gå ut, og det er ''tryggere'' (bor på kanten av byen nå) men jeg er fremdeles ikke sikker på om jeg da vil ønske å slippe ut hun som forsvant. Tenk om hun forsvinner igjen, og denne gangen ikke kommer hjem.. :(

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...