Gå til innhold

Nytt kabinett (???)


Anbefalte innlegg

Heisann.

Har planer om å oppgradere PCn min sakte, men sikkert nå og tenkte kabinett ville passet bra som start. Nå har jeg null peiling på kabinett og hva som passer min hardware, så derfor spør jeg dere eksperter.

 

PCn er først og fremst en spill PC, den skal yte sterkt i visse situasjoner og burde derfor ha god ventilasjon, dvs viftekapasitet. Mitt hovedkort er Asus A7N8x (hvis det er relevant ;))

Mener ikke å mase, men hvis inkludert i kabinett foreslag kunne inkludere vifte og strømforsyning ville jeg satt pris på det siden som sagt, jeg ikke har peiling på akkurat dette.

 

mvh Magnus S.

 

P.S, Fysisk plass er ikke noe problem.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Chieftec er gode tower sånn rent praktisk, men alle har dem og de er veeeldig kjedelige nå.. Ta også se litt rundt på forskjellige nettbutikker å se på kabinett..

 

Så finner du noen gode kandidater. Kan alltids spørre senere om hvem folk her ville foretrekket, eller om de har noen erfaringer.

 

Selv har jeg Chieftec, bra, men standard :cry:

Lenke til kommentar

Ser Komplett har et Chieftec Matrix som "ukens tilbud" til kr 695. Det er vel definitivt en bra pris, når det er inkl 360W strømforsyning.

 

Men jeg lurer på om noen her har dette kabinettet og kan fortelle litt om støy på det...

Og hvordan er det med ekstra vifter der, hvordan blir luftgjennomstrømming?

 

Om det ikke bråker mye er det kabinettet for meg.

 

 

-P-

Lenke til kommentar

Det er med en vifte i kabinettet, og den sitter i døra. Det er solide kabinett, så skrangling er det lite av.

 

Man kan feste 2x80mm vifter bak og 2x80mm vifter foran.

Det blir bra luftgjennomstrømning når du får inn et par vifter.

 

Det er et topp kabinett. Og det har bra løsninger.

Lenke til kommentar

Fint, takk skal du ha.

 

Var litt skeptisk siden en kompis har en lignende modell, Dragon. Selv med et P4-system bråker det i verste laget. Regner med at det er strømforsyningen der som har mye av skylden, og håper Matrix-kabinettet har en nyere og mer stillegående vifte i psu.

 

 

-P-

Lenke til kommentar

Hm, ser definitivt fristende ut det ja.

Det blir jo litt dyrere (økonomien er bare litt sliten om dagen), om man finner det hos noen av nettbutikkene i det hele tatt da. Kan vel se ut til at Databutikken.com får det inn om et par dager...

 

Takk for tipsen i hvert fall.

 

-P-

Lenke til kommentar
Fint, takk skal du ha.

 

Var litt skeptisk siden en kompis har en lignende modell, Dragon. Selv med et P4-system bråker det i verste laget. Regner med at det er strømforsyningen der som har mye av skylden, og håper Matrix-kabinettet har en nyere og mer stillegående vifte i psu.

 

 

-P-

 

Det jeg har er Dragon, men er samme kabinettet innevendig. Den strømforsyningen jeg hadde før var den som fulgte med kabinettet, og jeg syns da ikke den bråkte noe spesielt. Helt greit. Vifta er temperaturregulert.

 

Kjedelig eller ikke, det er et solid kabinett.. Gjør kabinette kulere selv, er som regel best det.

 

Hadde jeg hatt penger nå skulle jeg kjøpt det og brukt det til serveren.

Lenke til kommentar

Det beste er vel å surfe rundt på nettbutikker som http://www.mpx.no , http://www.microplex.no og http://www.komplett.no og se på bilder, priser, vekt og andre ting etter behov.

 

Hvis du skal ha en stasjonær pc kan kabinett vekt ha veldig lite å si, mens hvis du er en ivrig LAN'er kan det ha mye å si..

 

Også er jo selvfølgelig 'uteseende' et viktig element. Personlig liker jeg ikke matrix modellen så godt, men det er vel kanskje bare meg da?

 

Når det kommer til vifter er Papst best, lydløse og flytter mye luft..

 

I enkelte kabinett modeller følger det med PSU, disse kan være veldig gode (i enkelte tilfeller) og i andre ikke.. FOTRON/SOURCE er en PSU jeg kan anbefale på det sterkeste.. Den er litt dyr, men lydløs, sikker og gir 350W kvalitets strøm inn i PC'en..

Lenke til kommentar

Kan jo være lurt å tenke igjennom om du trenger usb(2.0), lyd eller firewire porter i front (eller topp).

 

Det var det som gjorde utlsaget da jeg bestemte meg for nytt kabinett.

(dette: http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?A...RTNR=ATP1080AMG Følger for øvrig med 3 vifter, som ikke akkurat er av den lydløse typen. Med en rheobus eller manuell kobling til 7 volt ble det bra.)

Lenke til kommentar
Ukas tilbud dere anbefaler på Komplett.no ser ikke ut som noen dum løsning. Bare ett lite spørsmål; under Tilbehør kan en kjøpe "Ramme fra 3,5" til 5,25" intern". Må man ha dette?

 

Nei, det må jo være for dersom du ønsker å sette inn flere cdrom av forskjellig slag. 5 1/4" disker brukes ikke akkurat i stor grad lenger, diskene du bruker nå er 3,5" (bærbar 2,5").

Merkelig tilleggsutstyr egentlig, om jeg forstod det rett.

 

 

-P-

Lenke til kommentar

Det er for å bruke 3.5 i 5.25 plasser. Du sa ikke om den er "hidden" eller "exposed", men dersom den er "hidden" kan du ha f.eks harddisker i 5.25 plasser, og dersom den er "exposed" kan du ha f.eks diskettstasjoner eller minnekortlesere i en 5.25 plass.

 

Og til alle chieftec eiere som mener at PSU bråker for mye.

Jeg husker for lenge siden at det var vanlig å flytte temperatursensoren lengre ut på kjøleribben den er festet på. Fordi den var plasert så nærme mosfet'ene osv at vifta alltid kjørte på 100%.

(Bare gjør dette dersom luften som kommer ut er god og kald.

Ikke gjør noe dumt å drep deg osv..... Søk på dette, og les hvordan andre har gjort det.)

Lenke til kommentar

Hvis du har nok penger så kan jeg anbefale Lian Li PC61USB (PC60USB i svart farge) på det varmeste. Dette kabinettet er laget av aluminium og har en vifte bak, en vifte i toppen og to vifter i fronten av kabinettet som er regulerbare (alle viftene er inkludert og ferdigmontert i kabinettet). Dessuten har kabinettet uttagbar skuff for hovedkort +++ Dette kabinettet koster penger, men det er helt klart verdt pengene. :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...