Gå til innhold

Harddisk-prisene har steget drastisk


Anbefalte innlegg

Dette er ikkje på grunn av flomm katastrofene i Taiwan...

 

Dette er på grunn av at Kina (som har 98% av produksjonen av materialet som brukes til å lage platene i hardiskene) har sagt at de ikkje vil selge dette materialet ut av landet lenger for nettop den grunnen at de vil få opp prisen på dette materialet.

 

Gjør litt Research først, cmon..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, det er du som må gjøre litt research. Jeg regner med du tenker på bl.a. Neodym, som brukes i den sterke magneten som styrer hodene i harddisken. Dette ble rapportert om for flere uker siden og prisene steg noen få prosent. Dette er ikke årsaken til denne enorme prisstigningen.

 

Platene i harddisker består av en aluminiumslegering (mest sannsynlig med mindre mengder Silisium og Mangan), som er svært billig og blir produsert over hele verden, bl.a. i Norge. Ja, de har et ytterst tynt magnetisk lag som står for lagringen, men dette er få nanometer tykt, og selv om råvareprisen på det ble tidoblet, har jeg lite tro på at det ville påvirket prisene i nevnverdig grad.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvordan har det seg at noen skrur prisene sjukt opp, greit nok komplett er ikke billigst, men de tok ca 500kr for den, men nå er det 1800kr, men hos dustin kjører de fortsatt med 600kr?

Jeg regner med at noe av greia til Komplett er å begrense salget en del ved hjelp av høy pris så enkelte kunder som faktisk *må ha* nye HD'er - for eksempel bedrifter - faktisk kan få tak i det de skal istedet for å møtes med et tomt lager.

 

Jeg tror ikke motivet deres primært er å tyne mest mulig penger ut av kundene, det handler mer om å sikre at man ikke går tom.

 

Når det er sagt så må jeg innrømme at jeg er ganske irritert på meg selv siden jeg har planlagt å kjøpe meg ny PC med et par store HD'er i lang tid uten å få ut fingeren. Slik som ting er nå så lever jeg nok med den gamle en stund til :)

Endret av satchman
Lenke til kommentar

Dette har vært en utrolig prisstigning, og jeg håper den ikke varer så lenge.

Jeg pleier å kjøpe opptil 10 harddisker i snitt hver år (ulike størrelser) og pleier alltid å ha noen få disker liggende til "nødstilfeller". Brukte akkurat de to siste diskene, og var innom nettbutikkene for å handle et par-tre nye disker. Men det blir ikke mye aktuelt med de prisene som er nå.

 

"Normal" prisen på 500 GB disker har jo vært ca 350, 1 TB disker litt over 400 kr, og ikke noe mer enn 500+ for 1.5 TB. Nå er jo prisene hinnsides.

 

Komplett.no har i alle fall kommet med en info som står på alle harddisker nå:

281011_komplett_hdd.jpg

 

Nå er det bare å satse på at ingen harddisker går i stykker på de tre pcene jeg har som står på døgnet rundt...

Lenke til kommentar

Hjelper sikkert ikke så veldig at Kina har fryst all salg av råvarene som trengs til å lage neodym-magnetene i harddiskene.

 

Stemmer ikke. Det som har skjedd er at de fleste kinesiske produsenter av neodymoksid (som er råvaren) har stoppet opp produksjonen i et marked med redusert etterspørsel. Dette er langt fra uvanlig, og kan sammenlignes med at REC legger ned waferproduksjon. I og med at hovedbruken av neodymoksid er til å lage såkalte permanentmagneter (Nd2Fe14B) er det faktisk flommen som har medført etterspørselssvikten, og således produksjonstoppen i Kina.

 

Det finnes drivverdige forekomster av neodymoksid utenfor Kina, slik at en politisk "frysing av salg" ville medført at Kina bare hadde spilt seg selv ut av banen. Beslutningen om produksjonsstopp ble eller gjort i denne uka, og var kjent av media på tirsdag.

Endret av Bolson
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg regner med at noe av greia til Komplett er å begrense salget en del ved hjelp av høy pris så enkelte kunder som faktisk *må ha* nye HD'er - for eksempel bedrifter - faktisk kan få tak i det de skal istedet for å møtes med et tomt lager.

Men butikkene som leverer utelukket til bedrifter som atea etc har ikke justert opp prisene.

Så tror bedriftene driter kraftig i hva komplett priser :)

Lenke til kommentar

Prisene går opp fordi de kan, ikke fordi de må! De ønsker rett og slett bare å tjene mest mulig. All denne oppmerksomheten i medier bare blir en forsterkende faktor.

 

Jeg melder meg inn i klubben for nylige fornøyde harddiskkjøpere, mine 6x3TB 7K3000.B pluss systemdisk hadde kostet 4000 kr mer i dag

Endret av efikkan
Lenke til kommentar

Nå virker det som om prisene på harddisker er på vei ned igjen. I alle fall på komplett.no

500 GB disken som kostet 899 forrige uke, koster "bare" 599 nå. 1 TB for under 1000 lappen, mot 1.300 sist uke.

 

Fortsatt dyrt i forhold til før flommen, men på vei i riktig retning i alle fall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...