Gå til innhold

Nettbank i linux


Del

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da jeg la inn Ubuntu 12.04 (AMD64), tok jeg sjansen på å velge Java 7. Altså openjdk-7-jre (7~u3-2.1.1) og icedtea-7-plugin (1.2-2). Det ser faktisk ut til å fungere strålende i både Sparebanken Vest, Fokus bank og BankID-testen.

Siden OpenJDK blir referanseimplementasjonen til Java 7 kan det vel være like greit å begynne å bruke denne med én gang. :)

Lenke til kommentar

Sjekk første post, at innlogging virker er ikke nytt. Bekreft om dere har fått gjennomført en transaksjon.

Bekreftet. Signering av betaling i Fokus bank fungerer smertefritt. Test-signering i BankIDs test også. SPV har ikke BankID-signering av betalingene (bare engangskode i HTML-form), så det har alltid fungert.

Lenke til kommentar

Sparebanken Sogn og Fjordane fungerer vanligvis fint med BankID. Dette med standard IcedTea i Ubuntu 10.04.

 

Det hender en sjelden gang at appleten ikke laster (og ofte må man vente litt), men da er det som regel bare snakk om å restarte nettleser.

 

Kjæresten har derimot hatt store problemer med Totenbanken (fungerte nesten aldri). Hun har nå skiftet til Skandiabanken , der hun har slitt med at appleten ofte ikke laster. Er en stund siden hun har brukt min PC til det nå, riktignok.

Lenke til kommentar

Banker som ikke klarer implementere BankId korrekt (og må ha Oracle Java):

  • Sparebank1 Hardanger
  • Sparebank1 Nord-Norge (signering av regning feiler)
  • Sparebank1 Nordvest

Hvor oppdaterte er disse dataene? SpareBank1 bruker samme innloggingsside på nettsidene uavhengig hvilken region du har valgt. Det er litt andre forskjeller på sidene, men innloggingen er lik. Det kan man sjekke selv ved å bare velge forskjellige bankregioner. Mener å tro at hvis du har problemer med region A, så "bør" du ha det med region B og.

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Like oppdaterte som rapportene om problemer i denne tråden. Det er bare fem sider, så jeg antar du finner det.

Beklager, selvsagt er de det! :) Leste igjennom tråden og så at det var tilfellet. Har også oppdatert innlegget mitt noe bare for å forklare hva jeg mener.

 

Merk det er bare synsing fra min egen side, men ser ingen grunn til at det skal være noe problemer spesifikt i hver enkelt region, da tror jeg heller det har noe med brukerens oppsett å gjøre (ikke at jeg antyder at brukeren trenger å gjøre noe "feil").

 

Kan forøvrig nevne at både Nordea og SpareBank1 Oslo Akershus funker fint hos meg med openjdk7 kombinert med icedtea-web-java7.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...