Gå til innhold

Har du plass til verdens største TV?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skjermflatens bredde: 4,45m, høyde: 2,5m, diagonal: 5,11m

 

Hvis det er full HD så er hver piksel 2,3 * 2,3 mm. Noe som må være helt greit fra en betraktningsavstand på ca 16 meter. Faktisk like greit som full HD på en 50-tommer med 4 meter siden hver piksel vil dekke like stor del av synsfeltet når man skalerer opp TV-størrelsen like mye som avstanden til TVen.

 

Jeg stusset ganske mye på oppfriskingsfrekvensen på 100 000 Hz. Det må jo være usedvanlig unødvendig med det kildematerialet man vanligvis har tilgang på. Greit med 2-4 ganger kildematerialet for å gå god interpolering, men noe mer enn det må gi svært liten praktisk nytteverdi.

 

42 bit fargedybde høres også ganske vilt ut. Det er nok snakk om RGB med 3*14 bit. Men selv det må jo være ganske unødvendig med tanke på at det meste av kildemateriale har teoretisk 8 bit per farge og atpåtil er komprimert så den reelle verdien er ennå lavere.

Lenke til kommentar
Lurer på hvor mye strøm dette beistet bruker.

Hvis du er redd for høye strømregninger er neppe dette noen TV for deg. :p

 

Men for å være litt saklig, hvis vi regner at en vanlig 50-tommer bruker 100 watt og denne har 4 ganger større diagonal (16 ganger større areal) så vil jeg gjette på rundt 1600 watt. Veldig grovt estimert. Sagt på en annen måte: Rundt regnet en krone per time.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...