Gå til innhold

Nokia N9 tråden


Slai

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bare meg som ikke kommer meg inn på ovi store lengre? Blir bare stående og laste, og kommer ikke noen vei.

 

Har noen her fått PR1.1 som oppdatering ennå? (Uten å flashe/tulle med pakkekilder.)

 

 

Ovi store funker fint hos meg :)

har ikke sett noe oppdateringer enda til PR1.1 :blush:

Lenke til kommentar

Synking av eksterne kalendre på N9: hvilke muligheter finnes?

På min forrige mobiltelefon (Android) så synket jeg med Google Calendar i tillegg til Exchange, og det var veldig praktisk, for da kunne jeg separere jobb (Exchange) fra privat (google cal).

Det ser ikke ut til at N9 / MeeGo støtter Google calendar ennå.

Finnes det andre muligheter?

Lenke til kommentar

Ser desverre ikke ut til at BH-111 er NFC-enabled... :(

 

Disse er derimot det: http://mynokiablog.com/2010/05/13/review-nokia-bh-505-the-best-bluetooth-headset-evaaarr/

 

BH 505.

 

 

Men mye snakk om at de ikke tåler å bli jogget med, da de ikke er vannresistante i det hele tatt.. Det beste hadde vært BH-111 med NFC though, de ser jo unektelig tøffe ut though..

 

 

Fant også ut at mykdekselet (cc-1020) som følger med telefonene finnes til 66,- stk på amentio. De har ikke fler magenta og lime though.

Endret av Slai
Lenke til kommentar

Synking av eksterne kalendre på N9: hvilke muligheter finnes?

På min forrige mobiltelefon (Android) så synket jeg med Google Calendar i tillegg til Exchange, og det var veldig praktisk, for da kunne jeg separere jobb (Exchange) fra privat (google cal).

Det ser ikke ut til at N9 / MeeGo støtter Google calendar ennå.

Finnes det andre muligheter?

 

Det gjør det! wink.gif Kan sette opp som exchange (instrukser her: http://senseapplied....mfe-and-google/) eller som CalDAV-kalendere (instrukser her: http://forums.macrum...ad.php?t=724114) Kalender-IDen finner du på kalender-innstillinger på google calendars smile.gif

 

Regner med at det er CalDAV-metoden som er mest interessant for deg, men hvis du en gang bestemmer deg for å synke kontakter med google også, så funker exchange-metoden for å synke hovedkalenderen, kontakter og epost (regner med at e-posten funker i alle fall). Jeg for min del har satt opp én exchange-konto på telefonen som synker kontakter og hovedkalenderen (ikke mail, fordi jeg bruker en annen), og CalDAV til de andre kalenderene jeg abbonerer på (f.eks. norske høytider osv.)inv_biggrin.gif

Lenke til kommentar

Bruker MfE for jobbmail (og kalender) og det funker (men kun via WLAN, ikke via mobilnettet).

Prøvde MfE metoden for GMail, men det funket ikke for meg, den sier bare "Ugylding vertsadresse for Mail for Exchange-serveren". Ja, jeg har sjekket (og dobbeltsjekket) at det står "m.google.com" der.

 

Nytt spørsmål: hvordan endrer jeg skriftstørrelse i programmer? I programmet "Notater" for eksempel?

(et mer grunnleggende spørsmål er hvorfor "pinch" / "zoom" ikke virker i alle programmer, men det kan vi vente med nå)

Lenke til kommentar

Hm, det glemte jeg. Exchange-metoden funka ikke for meg før jeg hadde oppdatert til pr1.1. Å endre skriftstørrelse på notater gjør du ved å tappe på bakgrunnen før du begynner å skrive, og trykker på meny-knappen (den stripete) og velger fra menyen. Hvis du allerede har skrevet, merker du teksten først, for så å trykke på t-knappen og menyknappen :)

Lenke til kommentar

Hm, det glemte jeg. Exchange-metoden funka ikke for meg før jeg hadde oppdatert til pr1.1.

Ok, da vet jeg det. :)

Å endre skriftstørrelse på notater gjør du ved å tappe på bakgrunnen før du begynner å skrive, og trykker på meny-knappen (den stripete) og velger fra menyen. Hvis du allerede har skrevet, merker du teksten først, for så å trykke på t-knappen og menyknappen :)

Det visste jeg ikke - nyttig! Takker!

Det hjelper uheldigvis ikke på skriftstørrelsen generelt i programmet, for eksempel i lista over notater.

(Som tidligere nevnt, mitt ønske er at alle programmer skulle hatt zoom / pinch på skriftstørrelse, eller i det minste en mulighet for å sette skriftstørrelsen selv)

Lenke til kommentar

Hmmm jo seff, jeg tenkte bare hvis du faktisk ville ha endringen så er det mulig å endre :p .

Joda, og er takknemlig for tipset, og at muligheten eksisterer.

 

Hvorfor ikke redigere filer direkte?

Fordi det blir for tungvindt. Scenarioet er ikke bare at jeg ønsker en annen størrelse å skriften permanent, men også at jeg ønsker muligheten til å endre skriftstørrelsen i et program midlertidig (dvs. situasjonsavhengig). Foreløpig er det vel kun browseren som lar meg gjøre det?

Lenke til kommentar

Til dere som har hatt N9 en liten stund:

 

Hvilke irritasjonsmomenter finner dere ved telefonen? Og hva liker dere særs godt?

 

At den mangler titusenvis av prompeapps som iOS og Android kan tilby, blåser jeg i så lenge Spotify fungerer godt.

 

Største ankepunktet mitt mot den er at kalenderen ikke kan synkes mot Google Calendar(?). Det er også litt liten skjerm ettersom jeg er vant til Galaxy SII, men jeg synes skjermen på N9 virket veldig presis, så skriving skal nok ikke bli særlig mye vanskeligere enn med Galaxyen.

Lenke til kommentar

Til dere som har hatt N9 en liten stund:

 

Hvilke irritasjonsmomenter finner dere ved telefonen? Og hva liker dere særs godt?

 

Har hatt min snart en måned. Har en Nokia N900 fra før som jeg er veldig fornøyd med - som en liten håndholdt datamaskin (Linux-boks). Den er imidlertid litt klumsete som telefon (stor, og veldig landscape-sentrert).

 

Min N9 er jeg godt fornøyd med også. Spesielt fysisk utførelse. Trodde jeg ville savne kameraknappen, men det gjør jeg ikke. (Til proff-fotografering bruker jeg aldri mobilkamera...).

 

Jeg har ikke oppgradert min til siste software ennå. (har ennå ikke kommet Over the Air (OTA) -oppdatering, og jeg har ikke noen windows-PC å flashe fra, ei heller lyst til å hacke telefonen så tidlig, men ser for meg å gå over til community-versjon om en stund).

 

Swipe fungerer veldig fint og er innovativt og bra. Overgang fra fysiske taster til touch-taster til skriving har gått greit, men jeg skriver ikke så fort som på N900 ennå. Med Swype (input-metode) vil dette antakelig endre seg, og gjøre N9 til en racer.

 

Ringing fungerer bra, måtte justere opp lyden en del første gang jeg ringte. Tror lydkansellering er forbedret i oppdateringen som kommer nå, men har ikke hatt noe problem med det heller.

 

Nokia-kartet er ganske bra, men bommer på noen enkle søk i f.eks. Oslo.

 

Lettere å liste opp småting jeg ikke er helt fornøyd med en alle tingene som fungerer bra...:

- savner videotelefoni (skype+video f.eks., slik som fungerer på N900)

- savner MSN (siden det er det noen av mine fjerne venner bruker, fungerer utmerket på N900)

- savner QR-code app (f.eks. mBarcode, blir sikkert portet til N9 snart)

- svaner trafikanten-applikasjonen som jeg hadde på N900 (kollektivtransport i Oslo). Bedre enn standard-appen.

- Svært overrasket over at N9 ikke har full DLNA-støtte, så jeg kan streame musikk fra min uPNP-server (slik som fungerte out-of-the-box på N900).

- N900 hadde Flash-støtte, men jeg syns det er bra at færre og færre enheter støtter Flash. N9 støtter HTML5 og det er bra.

- Nettleseren er svært begrenset, men det er mulig å legge inn Opera eller Fennec (har ikke gjort det ennå, men kommer til å legge inn)

-

 

Mitt største ankepunkt er mangel på full root-tilgang. Ja, det er mulig å logge inn som root på telefonen, men et sikkerhetssystem ved navn aegis (også open source, og en god teknologi), setter begrensninger også på root-kontoen. Det er i utgangspunktet greit, men brukeren MÅ ha mulighet til å overstyre dette. Det er masse å lese om dette på talk.maemo.org (forumet som noen ganger referert til som "TMO").

 

At den mangler titusenvis av prompeapps som iOS og Android kan tilby, blåser jeg i så lenge Spotify fungerer godt.

 

Har ikke premium-konto på spotify, så har ikke prøvd appen.

 

 

Største ankepunktet mitt mot den er at kalenderen ikke kan synkes mot Google Calendar(?).

 

Jeg synkroniserer mot min Google Calendar gjennom CalDAV. Faktisk, så synkroniserer jeg mot en ikke-primær kalender, som jeg har delt med samboeren min. Det er et stort pluss. Jeg synkroniserer også mot jobb-kalender (også gjennom CalDAV). Dette fungerer fint. (Google: caldav, calendar sync)

 

 

Det er også litt liten skjerm ettersom jeg er vant til Galaxy SII, men jeg synes skjermen på N9 virket veldig presis, så skriving skal nok ikke bli særlig mye vanskeligere enn med Galaxyen.

 

Skjermen syns jeg er passe stor. Men vær klar over at teknologien som brukes ikke her 100% feilfri: Du vil kunne se "bleeding" om du zommer inn på bokstaver når de vises i landskapsmodus. Dette plaget meg i starten, men syns ikke dette egentlig er noe issue. Men jeg forstår at dette kan være grunn til å heve kjøpet for noen. Mulig det er forskjeller mellom produkt til produkt også.

 

Vel, det får være nok foreløpig ;).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...