Gå til innhold

Asus N55SF test/førsteinntrykk - maskinen for deg som verdsetter god skjerm og lyd!


OC-Freak

Anbefalte innlegg

Da er min Asus N55SF i hus, har knapt brukt den noen timer, men det er nok til å begynne på en aldri så liten erfaringstråd/testtråd.

 

Per i dag har jeg en Acer 3820TG 13"(i5 450M/ATI HD5650) og en HP Pavilion DV6-6071 15.6" (i7 2630QM/AMD HD6770) i heimen, hatt en drøss forskjellige maskiner opp gjennom tidene, så noe sammenligningsgrunnlag har jeg.

 

Maskinen er kjøpt hos Dustin Home; http://www.dustinhome.no/asus-n55sf-ci7-20-8gb-750-gt555m-156-w7hp/product/5010600760

 

Specs:

i7 2630QM 2GHz Quadcore CPU

Nvidia GT555M 2GB (128bit bus) optimus

750GB 5400rpm HDD

8Gb RAM

DVDRW

FullHD matt skjerm

 

Bilder: Siden det finnes folk på nettet som er flinkere til meg en slikt linker jeg til denne testen som har alt av bilder du kan tenke deg av maskinen:

http://www.gamingrig.com/asus-n55sf-review-multimedia-gaming-805/

 

Kjøpsgrunn: Fikk lyst på noe nytt! Har jo allerede en HP DV6 som er minst like kraftig, men det fristet svært mye med en FullHD skjerm av den matte typen.

 

Førsteinntrykk: Esken maskinen kommer i er STOR. Bra pakket. Strømadapteret er stort og på 120Watt.

 

Maskinen, et lite sukk..... pianolakk IGJEN, kan de aldri lære. Skjermlokket og rammen rundt skjermen er i svart pianolakk, som er fullt av fingermerker etter kort tids bruk.

Design; er ikke så veldig fan av designet, den har ikke akkuratt "lekre linjer" for å si det slik, det store dekselet over høyttalerområdet ødelegger mye på det "kosmetiske" området. HP DV6 er penere. Det er også mye plast, DV6 har mer metall/aluminium finish.

 

Asus N55SF er fysisk noe større enn HP DV6, vekten er omtrent lik.

 

Skjerm: Skjermen er en Samsung med ID: SEC314C, modellnr; 156HT01-201.

Skjermen er FullHD og matt!!! nevnte jeg matt? ;) Dette har jeg lengtet etter kjenner jeg. Detaljnivået i bildet er fantastisk i forhold til de skjermene jeg har brukt i det siste, sortnivået er meget bra og maks lysstyrke krever at du bruker solkrem med høy solfaktor. Innsynsvinklene er gjennomsnittlige, faktisk litt dårligere enn på min HP DV6 uten at det har stor betydning i praksis så lenge man ikke er mange som skal se på skjermen.

 

Høyttalere: Lyden fra høyttalerene er meget god, bare skru av asus sonicmaster først, den forvrenger lydbildet slik det blir unaturlig etter min mening. Den lille medfølgende subwooferen utgjør utrolig mye, men er upgraktisk å ta med seg rundt, selv om det medfølger en liten veske til den. Uten subwooferen er lyden fremdeles godt over snittet for laptoper. HP DV6 maskinen min er stum av skam, fordi "beats audio" høytaleren hans høres ut som søppel i forhold. Maksimalt lydvolum er dog ikke spesielt høyt.

 

Tastatur: Var i utgangspunktet skeptisk til tastaturet, og litt av skepsisen var berettiget. Det er ikke designet av en gamer ihvertfall, for en gamer hadde ikke plassert hurtigtaster på venstresiden av tastaturet, de burde vært over tastaturet, evt til høyre. Tastaturet er greit nok å skrive på, men tastene er litt ustabile og bøyer seg litt om man ikke treffer midt på, det er også noe fleks på høyre halvdel av tastaturet. HP DV6 tastaturet er mye bedre totalt sett, skjønner ikke hvorfor ikke asus tok et chicklet på denne maskinen, om f.eks det de har på flere av sine rimeligere modeller.

 

Touchpad: Touchpaden er ENORM, overflaten er helt grei, men ikke perfekt - burde vært glattere. Følsomheten er svært god, den fanger opp flerfingertouch meget bra. Knappene er litt harfde å trykke ned, men klikkelyden er lav. Totalt sett mye bedre touchpad enn på HP DV6.

 

Støy: Maskinen er svært stillegående både ved idle (~lydløs) og ved load. Ved load hører man luftflyten fra viften godt, men den er på ingen måte irriterende, og langt lavere enn forventet av en så kraftig maskin. HP DV6 høres ut som et jetfly i forhold ved load.

 

Batteri: Med minimum lysstyrke på skjermen og batterisparemodus klarer den rundt 3 timer med nettsurfing over WLAN, dette er litt skuffende når HP DV6 med omtrent samme specs og litt mindre batteri klarer 5 timer. Men asus har aldri vært flinke på strømsparing på annet enn U seriene sine, på det området har de mye å lære av Acer og også HP.

 

Annet som er verdt å nevne; maskinen kommer som så mange andre maskiner med Atheros trådløst nettverkskort..... som er, har vært og kommer sikkert alltid til å være DRIT. Rekkeviddene på trådløst nett er elendige, omtrent 1/10 av det intel klarer på sine kort. Så om du klarer deg uten bluetooth så kan det lønne seg å sette inn et intel trådløst kort for å få bedre/mer stabil rekkevidde.

 

Ytelsestester kommer etterhvert.

 

Foreløpig konklusjon:

 

Positivt:

*Matt FullHD skjerm av god kvalitet

*Super lydkvalitet

*Svært lavt støynivå, også ved hardt bruk.

*God touchpad

*Solid byggevkalitet

 

Negativt:

*Pianolakk på skjermlokket

*Tastaturdesign

*Atheros trådløst nett med dårlig rekkevidde.

*Utseendet er diskutabelt (jeg liker det ikke spesielt mye)

*skuffende batteritid.

Endret av OC-Freak
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Stresstesting;

 

For å stressteste maskinen brukte jeg prime95 + furmark. Det er helt normalt at en sandy bridge basert maskin "throttler" dvs klokker ned prosessoren under denne belastningen. Jeg liker dog ikke helt måten N55SF gjør det på, den klokker opp og ned i store hopp, fra 800MHz til 26000MHz på direkten er mest vanlig, slik oppførsel kan gi lagg. Liker bedre om prosessoren throttler trinnvis, dvs 2600MHz --> 2400MHz --> 2000MHz ---> 1600MHz osv for så å stabilisere klokkehastigheten på den hastigheten den klarer uten å bli for varm. Min HP DV6 throttler trinnvis.

 

Skjermkortet throttler heldigvis ikke.

 

stresstest.jpg

 

Min HP DV6 throttler mindre som antyder at kjølesystemet på HP DV6 er mer effektivt på å bli kvitt varmen enn Asus N55SF er. Men nå bråker DV6 som et jetfly i forhold også, så det er vel å forvente.

 

Selv etter lang tid med stresstesting ble maskinen aldri varm på oppsiden, tastatur og håndleddstøtter er knapt lunkne i det hele tatt, det er bra.

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar

3Dmark06 standardtest;

 

n55sf3dmark06.png

 

Skjermkort overklokket til 725MHz core og 1000MHz minne;

 

n55sf3dmark067251000.png

 

Skjermkort overklokket til 775MHz core og 1050MHz minne;

 

n55sf3dmark067751050.png

 

Skjermkort overklokket til 800Mz core og 1100MHz minne;

 

n55sf3dmark068001100.png

 

Jeg ble svært overrasket hvor langt jeg klarte presse skjermkortet, 800/1100MHz er dog max, kom bare 10MHz eller så mer opp så var det artifacts eller kræsj.

 

3dmark ytelsen er svært bra, til sammenligning så klarer et GTX560 med 128bit bus og GDDR5 minne ca 13800 poeng.

 

Disse resultatene er litt bedre enn hva DV6 med HD 6770 kan vise til, HD 6770 kommer dog bedre ut i nyere 3dmark versjoner og i praktiske spilltester. I det store og det hele skal HD 6770M ligge 4-5% høyere i ytelse enn GT555M med 128bit bus og DDR3 minne.

 

Asus kunne god ha kostet på seg GDDR5 minne for å få enda mer futt, uten at strømforbruk/varmeutvikling endrer seg nevneverdig.

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar

Det kan være drivere som Win 7 ikke finner selv, og som du må legge inn manuellt etter en clean installering av Windows. Det gjelder ofte f.eks. drivere til hurtigtaster, pekeflate, webkamera o.l. Men eller så går man ikke glipp av noenting viktig ved å formatere og legge inn et rent OS. Kommer an på i hvilket format OS'et kommer, selvsagt - re-installerer man med en Windows-versjon som kom med maskinen, så kan det godt være at det er en "Asus-versjon", som samtidig legger inn crap/bloatware igjen ... og da er man jo like langt. En helt separat, egen fullversjon av Win 7 på DVD er det beste.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Den blir ikke varm å ta på under belastning, faktisk en av de kjøligste maskinene jeg har hatt. Prosessor/GPU blir noe varme, men så lenge dette ikke går utover brukeropplevelsen har det liten betydning.

Den er også særdeles stillegående under belastning, vet ikke om noen maskiner med tilsvarende komponenter som er så stillegående.

Det er en god maskin til gaming så lenge man ikke forventer å kjøre alt på høye detaljer. Tunge spill som crysis 2/BF 3 tipper jeg man må ned på ca medium detaljer for å få fin flyt.

Selv spiller jeg hovedsaklig MMO/strategi og for meg er den midt i blinken.

Lenke til kommentar

Enklere å gå inn på notebookcheck sin side og se spilltester for det skjermkortet der, mer nøyaktig enn canyourunit scam/spam siden ihvertfall ;) Canyourunit fungerer heller ikke på maskiner med optimus, den går kun ut ifra at du har intel grafikk, da den ikke "ser" at du også har et kraftigere nvidia grafikkort.

 

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-555M.41933.0.html

 

Der kan du se at crysis 2 kjører på 50fps i gjennomsnitt for alle maskiner med GT555M - på medium detaljer.

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar

Er det mulig å oppgradere maskinen til å ha 16GB ram? Det var mulig med N53 serien hvis du hadde i7 prosessoren.. (4x4GB)

 

Skal bruke den til 3DS max osv så trenger minne i bøtter og spann...

 

 

Jeg vet at enkelte nettbutikker og asus skriver maks 8, men denne informasjonen ble ofte oppgitt feil på tidligere modeller.. Så lurer på om noen av dere som har den kan sjekke om det er 2 eller 4 plasser "under panseret"..

Lenke til kommentar

Er det mulig å oppgradere maskinen til å ha 16GB ram? Det var mulig med N53 serien hvis du hadde i7 prosessoren.. (4x4GB)

 

Skal bruke den til 3DS max osv så trenger minne i bøtter og spann...

 

 

Jeg vet at enkelte nettbutikker og asus skriver maks 8, men denne informasjonen ble ofte oppgitt feil på tidligere modeller.. Så lurer på om noen av dere som har den kan sjekke om det er 2 eller 4 plasser "under panseret"..

 

Er 2 plasser. Så med mindre det kommer brikker på 8Gb er du begrensa til 8Gb.

 

Hei, jeg har også bestilt denne maskinen fra dustin home, men hvordan kan du fått den allerede når beregnet leveranse er 08.09? Åååå, jeg har også lyst på min!

 

Dustin fikk inn noen få, så de som hadde bestilt først har allerede fått sine maskiner.

 

mpx/komplett.no har de fleste utgavene av N55/N75SF på lager forresten.

Lenke til kommentar

Er det mulig å oppgradere maskinen til å ha 16GB ram? Det var mulig med N53 serien hvis du hadde i7 prosessoren.. (4x4GB)

 

Skal bruke den til 3DS max osv så trenger minne i bøtter og spann...

 

 

Jeg vet at enkelte nettbutikker og asus skriver maks 8, men denne informasjonen ble ofte oppgitt feil på tidligere modeller.. Så lurer på om noen av dere som har den kan sjekke om det er 2 eller 4 plasser "under panseret"..

 

Er 2 plasser. Så med mindre det kommer brikker på 8Gb er du begrensa til 8Gb.

 

Vet du noe om det er snakk om at det skal komme 8GB brikker til bærbare?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...