Gå til innhold

eg skal bygge en PC for første gang


Anbefalte innlegg

Hei.

Eg er ny her på diskusjon.no og dette er minn første tråd.

 

Eg skal bygge en PC for første gang.

Dette er listen min:

 

Cooler Master CM 690 II Advanced 549 kr

Samsung Spinpoint F3 1 TB 390 kr

Gigabyte GeForce GTX 570 OC 1280MB 2595 kr

Intel Core i5 2500K 1486 kr

Kingston HyperX blu DDR3-1600 8GB 384 kr

Corsair HX 650W 891 kr

Samsung SH-S223C 138 kr

Cooler Master Hyper 212 Plus 219 kr

Asus Sabertooth P67 1204 kr

Artic silver thermal paste 45 kr

 

Tot: 7901 kr

 

Alt:

Intel i7 2600k 2164 kr

Gigabyte GTX 560ti SOC(superoverclock) 1895 kr

 

Tot: 7879 kr

 

 

Eg brukte prisguide.no for å finne de beste prisene.

 

Det den kommer til å bli brukt for er lett videoredigering og spilling. Eg krever ikkje max graphic på alle spill, men liker og ha det høgt oppe.

 

Spill eg spiller og vil spille:

Battlefield Bac Company 2

Battlefield 3

Shogun 2 Total War

Skyrim

Modern Warfare 3

Fremtidige spill fra disse seriene også.

 

Eg er åpen for forandringer.

Eg foretrekker Nvidia og Intel.

den skal holde rundt 2 eller meir år før eg begynner og oppgradere eller bygge ny.

 

Nybegynner tips er også takknemlig for.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei og velkommen til diskusjon.no.

 

Jeg skulle ønske at du hadde brukt hyperlenker på komponentene slik at det er enklere for oss å finne dem igjen. Utover det så må du ta høyde for at om du bestiller fra flere leverandører så vil du merker det på fraktkostnadene.

 

Utover det så er 570 et helt greit kort og prisforskjellen mellom 570 og 580 er såpass stor i forhold til ytelsesforskjellen at det er et greit sted å stoppe.

Når det gjelder strømforsyningen så bør 650W holde, men 750 gir deg mer å gå på for ~200 ekstra.

 

Når det gjelder Intel så har jeg intet forhold til dem annet enn at jeg aldri vil velge dem over AMD da AMD skal takkes ganske lenge for at Intel ikke har monopol og prosessorer ikke koster fire-fem skjorter og to-tre armer og bein. Men det ser ut som at du har brukt en fornuftig mengde penger på hovedkortet og det er viktig å ikke plukke fra de billigste her.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Strømforsyningen var en av mine større bekymringer med tanke om å gå SLI engang i fremtiden, en 750watt+ er nok bedre. 7900 er ikkje store summen med tanke på at 9000 er maks.

 

Eg skal huske og legge inn hyperlenker i fremtiden.

 

Grunnen til eg ikkje liker AMD er at alle pcer eg har hatt og har sluttet å virke hvor de største grunnen er prosessoren. Dette er nå bare min erfaring, men det har gjort meg usikker til AMD.

 

 

Takk for et raskt svar.

Lenke til kommentar

Jeg synes du har gjort jobben veldig bra her, ser ut som du har forsket deg litt frem på ting :)

 

Når det skal sies så mangler du en SSD til operativsystemet. Vet ikke hva slags PC du har fra før, men er du interresert i en merkbar ytelsesøkning så er det -ingenting- som slår en SSD.

 

Jeg anbefaler at du nedgraderer GPU til 560Ti, og holder deg på en 2500k CPU. Deretter kan du investere litt ekstra og slenge med en Solid 3. Denne er billig og grei, og har akkurat plass til operativsystem + litt programvare. Kanskje du finner et bedre tilbud også en plass, men det er viktig at den støtter TRIM. Hvorvidt det er andre eller tredje generasjon eller SATA2 eller 3 betyr nesten ingenting - ytelsesforskjellen er helt sinnsyk uansett.

 

Kjører du Linux eller et annet OS, så trenger du ikke 60GB, da holder det lenge med f.eks. en på 30GB.

 

Du kan jo se på en fullstendig liste over den nåværende generasjonen, og se hva du liker.

Endret av vhaarr
Lenke til kommentar

Eg har tenkt og bruke W7 64bit. Eg har fortsatt DVDen fra en annen PC.

 

Eg har også sett på SSDer, men syntes de var litt for dyre med tanke på kapasiteten de har. Når de engang begynner å gå ned i pris vil eg kanskje investere i dem, men for øyeblikket ikkje.

 

Takker uansett for forsalget.

Lenke til kommentar

PC-komponenter går somregel ikke ned så mye i pris. Forrige generasjoner går ned med noen prosent, men det har allerede skjedd i SSD-markedet. Du kan kjøpe en OCZ Vertex/Agility 2, eller en eldre Kingston SSD. Men det er bare noen av disse som støtter TRIM, så det må passes på.

 

Komponenter har en "sweet spot" på prisen. Produsentene er fullstendig klar over hva folk er villige til å betale for, i forhold til ytelse. Derfor er det ofte en premium på de produktene som er aller raskest, slik som en 2600k eller GTX570-80. Intel 2500 og nvidia 560Ti ligger akkurat der folk liker; prisen er hva folk er villige til å betale, som folk antar at det koster med en oppgradering.

 

En SSD er litt annerledes i og med at det er relativt ny teknologi, men problemet med dem er at de gir en så vanvittig merkbar ytelsesøkning at folk fremdeles er villige til å punge ut litt. Dette kommer ikke til å forandre seg mye fremover - tradisjonelle disker vil aldri "ta igjen". Ytelsesfordelen vil alltid være der. Når det er sagt så vil selvsagt produksjonsteknikkene strømlinjeformes og prisene på komponentene inni vil falle etter som flere og flere kjøper. Men dette er ikke ting som kutter prisene med 30-40%; man snakker 5%.

 

Om du ikke har testet det selv kan du virkelig ikke se det for deg. En PC med SSD starter ting så mye kjappere at det er uvirkelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...