Gå til innhold

Bygge egen webserver


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjøp den billigste PC'en du finner, legg evetuelt til en harddisk ekstra. Hvis maskinen kommer med Windows, slett det og installer Linux / FreeBSD eller noe annet du vil ha.

Sorry, men uten mer detaljer om hva du skal bruke maskine til, hvor mye last den skal håndtere så er det vanskelig å si noe mer.

Endret av tingo
Lenke til kommentar

HK + CPU + kabinett + PSU

harddisk

RAM

 

Legg inn valgfri Linuxdistro, sett opp Apacheserver, og du er i gang.

 

edit: Vel, strengt tatt må du sikkert trikse litt i ruter/modem for å få tilgang til serveren utenfra, men det har du linken i andrepost til (denne tar visst ikke for seg oppsett av lokalserver likevel, slik jeg trodde).

 

edit2: Disken du selv har funnet er helt på trynet. Den har nesten ikke lagringsplass i det hele tatt, "feil" grensesnitt og "feil" størrelsesformat. Du får 500GB-disker (SATA, 3.5") billigere enn det der.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Om de grønne diskene er gode i servere kommer ann på hva serveren skal brukes til. En grønn disk bruker liste strøm, men har langt lavere ytelse sammenlignet med harddisker som er rettet mot servermarkedet. En annen fordel med de grønne diskene sammenlignet med disker for servere er prisen. Prisen på serverdisker med høy ytelse ligger gjerne på ca 10 kr per/GB, med en maks størrelse på 600GB(?), en grønn disk som WD Caviar Green får du til under 30 øre per/GB.

 

For en hjemmerserver som for det meste vil bli brukt til lagring, fildeling og levering av nettsider så holder det nok rikelig med en grønn disk.

 

En Intel Atom prosessor, en eller to WD Caviar Green disker, 4 GB minne og en strømforsyning på 100W holder nok rikelig. Serveren vil heller ikke bruke mye strøm. Dette får du nok til ca 2500-2600 kr hos Komplett og sikkert mindre hos Dustin Home.

 

Visst noe ikke er på lager må du vente. x)

Lenke til kommentar

== HK OG CPU ==

 

er disse to de samme:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=623926 KOMMPLETT.no

http://www.dustinhome.no/asus-e35m1-i-deluxe-amd-e-350-zacate-mini-itx/product/5010549485 DUSTINHOME.NO ?

 

== KABINETT OG PSU ==

disse regner med at er de samme men for sikkerhetensskyld:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=585396 KOMPLETT.NO

http://www.dustinhome.no/ace-mini-itx-polly-black/product/5010373786 DUSTINHOME.NO

 

Har også funnet en WD Caviar SE 160GB WD1600JS harddisk, Denne er litt eldre enn samsungen da.

og ram Kingston HyperX 2GB DDR3 KHX1600C9D3/2G

De bør vel gjøre susen:

to 160GB harddisker og et 2GB Ramkort :D

Endret av Bendik1337
Lenke til kommentar

Syntes dette mini-ITX-kabinettet så ganske snertent ut også. Kombiner det med ASUS E35M1-I DELUXE som du selv fant på Komplett (jepp, det er samme som på Dustin) ELLER en ASUS AT5NM10T-I hvis du vil spare penger. Begge to har integrert prosessor, dog er den dyreste noe bedre, men du skal fint klare å drive en enkel apacheserver uansett prosessor. Begge HK ser også ut til å støtte vanlig DIMM (ikke SODIMM normalt beregnet på laptoper, slik flere andre mini-ITX-kort gjør).

 

Jeg forstår det slik at du har disk og RAM fra før? Godt poeng at man ikke trenger flere TB til en webserver, men når 500 GB koster mer enn halvparten av 2TB...

Uansett, du klarer deg sikkert lenge med 160 GB til en enkel webserver. Dog kunne du kombinert den med en hjemmeserver om du setter inne en større disk.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...