Gå til innhold

"Død" WD Elements Desktop 2TB. Trenger hjelp og råd.


Anbefalte innlegg

Hadde tre eksterne HD'er stående ved siden av hverandre, alle tre gående over natta da jeg glemte å skru dem av... Freecom disken og min andre WD 2TB klarte seg fint, selv om Freecom'en var ekstremt varm, men den nyeste WD'en fikk jeg ikke kontakt med. Måtte bare ta strømmen på den, og nå får jeg ikke kontakt med den lengre. Fikk beskjed om at disken måtte initialiseres før bruk. Tenkte ok, så får vi heller redde filene ved hjelp av et annet verktøy etterpå, men fikk streng beskjed om at dette fikk jeg ikke lov til, for disken var skrivebeskyttet.(?)

 

Den ligger i Diskbehandling, som ok, men jeg får ikke kontakt.

CHKDSK fungerer ikke, for disken har ikke lengre en stasjonsbokstav så jeg får ikke søkt den opp...

 

Prøvde å åpne den i Linux, og den dukker opp i et HDD-diagnoseprogram der også, men det eneste jeg får gjøre er å formatere. Jeg vil ikke det helt enda...

 

Tanket ned Hirens Boot CD 14 og kjørte den på en laptop med disken koblet i. Alt låser seg så lenge disken er tilkoblet. Ingen programmer vil loade, ingen vil kjøre, og alt henger til jeg trekker ut USB-ledningen.

 

Diagnoseverktøyet til WD sier at det ikke kan gjøre noe fordi det er så mange sektorskader.

 

 

Noen som har forslag? Denne disken skulle liksom være back-up'en for alle mine bilder og filmer, og nå har den røket. Dette er bilder og filmer jeg har jobbet veldig mye med, så jeg trenger virkelig å få disse tilbake, om jeg så må betale for det.

 

Men jeg veit det er mange kloke hoder her inne, så jeg setter min lit til dere først =) :thumbup:

 

*Kjapp tilleggs info her; klarte med noe tukling å få den opp i TestDisk 6.12, og der står det at "Partition Sector doesn't have the endmark 0xAA55"

Endret av Foe_of_Good
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som jeg sa så drev jeg å ryddet, og dette skulle være en back-up disk. Så alt ble flyttet over på den da det raste. Der det lå er det skrevet over. Litt vanskelig å forklare i detaljer, men for meg er dette krise. Jeg trenger den opp å gå igjen! Jeg vurderer Ibas eller andre om jeg ikke får det til selv.

Noen som vet om denne er FAT32 eller NSFT? GetDataBack klarte ikke å lese disken gjennom NSFT.

Lenke til kommentar

Mest sannsynlig er det NTFS. FAT32 ble brukt som standard på eksterne disker før, men det er det slutt på nå, diskene er blitt vesentlig mye større enn FAT32 var beregnet for.

 

Hvis WD diagnostics gir dårlig resultat også uten USB så bør du ikke gjøre mer selv, det kan visstnok bare forverre situasjonen.

http://www.ahlbergdata.com/no/harddisk_recovery_tips

 

 

 

Lenke til kommentar

http://www.cableworld.no/pc-kabler/usb-spesialkabler/usb-2.0-til-sataide-adapter.asp

 

http://shopping.kelkoo.no/ssc-110401-sata-ide-usb-adapter.html

 

Anbefaler deg å kjøpe en av disse, jeg har den øverste.

Du må da ta ut harddisken og se til at den er koblet som master.

Etter dette kan du koble den til hvilken som helst maskin(har litt problemer med win 7, men det virker) og bruke den.

Den dukker da opp slik at du kan søke i alle mapper. Dette fungerer på hvilken som helst sata eller ide disk. Har ihvertfall virket for meg.

Lenke til kommentar

Har prøvd meg litt frem igjen nå, disken er ute av boksen og koblet til maskinen. GetDataBack NTFS/FAT32 registrerer ikke disken i det hele tatt, og den dukker ikke opp i Diskbehandling. :hrm:

Jeg hører at disken spinner opp, det kommer noen klikk (2 - 3 stk) ved oppstart som jo er normalt, men ingen annen unormal lyd.

Noen som har et godt tips om hvilket program jeg burde prøve fra Hirens Boot CD? Begynner å se mørkt ut dette...

Lenke til kommentar

Hei. Driver ikke mye med pc lenger og er ikke oppdatert på alt, men har du ikke råd til Ibas bør du prøve Spinrite6. Det er mange "geniale" programmer der ute, men dette kan faktisk redde disker. Er utrolig tregt, men det er fordi den virkelig prøver å redde det som reddes kan. Les om hvordan det virker på linken over. Lykke til!

Lenke til kommentar

SpinRite kan reparere dårlige sektorer, men også det programmet er vel avhengig av at man får kontakt med disken?

 

Spinrite får kontakt med disken uavhengig av om filsystem og formatering er ødelagt, så er elektronikken i disken ok skulle det være en mulighet. Har hjulpet meg flere ganger.

Lenke til kommentar

Jeg ville koblet disken direkte til hovedkortet.

2. Startet Spinrite under windows på en pc med cd-brenner.

3. Velg å lage boot-disk.

4. Bootet fra cdn, krysset fingrene og tatt tiden til hjelp.

 

Hvis dette ikke funker er Ibas neste.

 

Det er ikke bortkastet å kjøpe dette programmet uansett, da man kan bruke det på friske disker innimellom. Magnetismen som lagringen er avhengig av blir svekket over tid. Spinrite vil finne disse punktene ved å måle styrken på signalene, og skrive de på nytt til det samme punktet på disken, foreta en ny måling, og er det ikke tilfredsstillende finner den et annet sted på disken for disse dataene. Spinrite frisker også opp den fysiske formateringen så sjangsen for diskkrasj minsker betraktelig.

 

Vedlikehold er jo kjedelig, og det er tidkrevende, men skal man reise bort en weekend kan jo maskinen hygge seg på egenhånd :-)

Lenke til kommentar

Spinrite får kontakt med disken uavhengig av om filsystem og formatering er ødelagt

 

Men det gjør da Diskbeandling også. Og som er påpekt her, Diskbehandling finner ikke disken.

 

Prøver bare å være hjelpsom basert på egen erfaring :-)

 

Personlig ville ikke jeg stolt på at disken var død selv om diskbehandling ikke finner disken. Er windows bloatware? Det er mye som kan ha gått galt før man kommer inn i diskbehandling.

 

Er ikke elektronikken ødelagt mener jeg det er en god sjangs for at Spinrite finner den. Programmet er ikke akkurat skrevet på gutterommet, men av en som faktisk vet hva han gjør.

 

Jeg ville også lest dette.

 

Ellers er det mye lærerikt og interessant å finne på grc.com, men smaken er som baken :D

 

Jeg høres nok litt religiøs ut, men gir det ikke en god følelse hvis man kan fikse et problem andre har gitt opp. :yes:

Lenke til kommentar

TS kan jo alltids prøve en liveCD med sin favoritt-linux på, dersom det er mistanke om at det er operativsystemet som lager krøll. Det høres ikke slik ut i denne saken, men det er jo en kjapp test. Dersom LiveCD'en finner disken, så kan man jo forsøke å redde den.

Lenke til kommentar

TS kan jo alltids prøve en liveCD med sin favoritt-linux på, dersom det er mistanke om at det er operativsystemet som lager krøll. Det høres ikke slik ut i denne saken, men det er jo en kjapp test. Dersom LiveCD'en finner disken, så kan man jo forsøke å redde den.

 

Vel, det er kanskje ikke nok:

 

SpinRite 6 interacts directly with magnetic storage media at a level below any installed operating system.

 

Sjekk at biosen finner disken.

Hvis det kommer en Spinrite 6.1 vil heller ikke det lenger være et must, men det ser ut til at denne versjonen lar vente på seg.

 

Disken er muligens ferdig, men var det mine data, og viktige for meg ville jeg prøvd litt til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...