Gå til innhold

Telenor Mobil og Mobilt Bredbånd?


Anbefalte innlegg

Jeg er i markedet for mobilt bredbånd da jeg trenger en effektiv måte å få min kommende MacBook Air opp på nett når jeg sitter på bussen og er ute å farter nå til høsten.

 

Har vurdert mobil bredbånd tidligere også og da kan jeg sverge på at jeg kunne (via Telenor Mobil sine gamle sider, som nå er byttet ut?) kunne velge å kombinere de mobile bredbånd abonnementene med mitt Telenor mobilabonnement? Altså muligheten for å velge medium eller large pakken til Telenor og smelte dette sammen med mobilabonnementet mitt slik at jeg kan benytte dette på mobilen og bruke mobiltelefonen som modem / oppkobling for det mobile bredbåndet osv..

 

Dette muligheten ser ut til å ha forsvunnet fullstendig? Eller er det bare jeg som ikke finner det, eller misforstår informasjonen på Telenor sine nettsider? Alt jeg finner nå er Telenor MobilSurf og MobilSurf Kontroll hvorav førstnevnte er det eneste aktuelle men har bare usle 500MB inkludert i måneden, det er faktisk bare halvparten av hva mitt Telenor SurfPrat Large abonnement har i utgangspunktet.

 

 

Tanken og ønske mitt var og egentlig kombinere mitt Telenor SurfPrat Large med en fullverdig mobil bredbånd pakke med minst 8GB datatrafikk i måneden da mine 1GB ikke holder når jeg skal surfe jevnt og trutt via en MacBook Air, da blir grensen nådd alt for fort, det blir 10kr her og der og hastigheten blir redusert til sneglehastighet. Vurderer også å gå bort fra mitt Telenor SurfPrat Large abonnement og over til Telenor sitt nye Komplett Small da det passer meg bedre, men her er jo mobildata løsningen som er inkludert alt for redusert derfor skulle jeg igjen helst ha kunne kombinert og lappet det sammen med Telenor sin medium eller large mobile bredbånd pakke.

 

På denne måten så slipper jeg å dra med meg et eget mobilt bredbånd modem da jeg enkelt bare kan kjøre det opp via min Apple iPhone4 via USB eller trådløst til min MacBook Air, noe jeg finner langt enklere enn å måtte passe på å ha med meg et eget mobilt bredbånd modem til enhver tid. Jeg er også avhengig av en grei datapakke på mobilen uansett på grunn av at den aktivt blir brukt med Spotify og det ene og det andre så det vil jo på mange måter å bli dobbeldipping å betale dyrt for et mobilabonnement med 1GB inkludert trafikk + betale for mobilt bredbånd abonnement i tillegg for min MacBook Air.

 

 

Jeg kan altså sverge på at Telenor var åpne for slike løsninger tidligere, men jeg finner altså ingen informasjon rundt dette på deres nye sider? Er det noen som vet noe mer om dette, og hvilken løsning tror dere vil passe meg best?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan altså sverge på at Telenor var åpne for slike løsninger tidligere, men jeg finner altså ingen informasjon rundt dette på deres nye sider?

Du har helt rett i at dette var mulig hos Telenor. Jeg har en slik løsning på mobilen min nå og det fungerer perfekt. Jeg kan surfe så mye jeg vil direkte på mobilen og jeg kan bruke mobilen som et modem for datamaskinen. Løsningen anbefales.

 

Kom gjerne med en tilbakemelding om dette fortsatt er mulig hos Telenor.

Lenke til kommentar

Jeg kan bekrefte at dette er mulig da jeg i forrige uke fikk lagt dette til på mitt abonnement. Men såvidt jeg forstod var det ikke lengre mulig å kombinere mobilt bredbånd på alle mobilabonnementene. Vil anbefale deg å ringe 05000 eller muligens 09000 dersom du ikke finner noe på nettsidene. Jeg gjorde det og det mobile bredbåndet var aktivt på mitt mobilabonnement i løpet av 5 minutt ca.

Lenke til kommentar

Skal prøve å kontakte Telenor kundeservice, har bare 10dager igjen av bindingstiden på mitt Telenor SurfPrat Large og utifra mitt forbruk så virker det som å bytte til Telenor Komplett Small + Mobilt Superbredbånd Medium er en god kombinasjon som faktisk blir endel billigere kontra hva jeg har idag.

 

Jeg kan også eventuelt smelle på tvilling sim løsning så kan jeg faktisk ha Telenor sitt mobile bredbånd modem tillegg til telefonen som backup løsning.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da har jeg vært i kontakt med Telenor. Først og fremst så er det utelukkende Telenor Prat abonnementene som kan kombineres med mobilt bredbånd abonnement, altså kan jeg ikke kombinere Telenor Komplett X abonnementer med mobile bredbånd abonnementer fra Telenor.

 

Dette i seg selv er da greit nok, det som skuffet litt er tvilling kort løsningen. Jeg valgte å gå for Telenor Prat 100, med en SMS 100 pakke + mobilt bredbånd medium og tenkte da at med tvilling kort så kunne jeg ha benyttet meg av deling av mobil bredbånd via mobiltelefonen når jeg ønsket det, og samtidig ha muligheten til å benytte mobilt bredbåndsmodem når jeg ønsket det.

 

Men ifølge Telenor selv så går visstnok ikke dette, tvilling kortene er utelukkende ment for tale og ikke datatrafikk. Så de kan ordne Prat 100, med SMS pakke og mobilt bredbånd men det er ikke mulighet for tvilling sim kort hvor sim kort nr2 skal brukes til mobilt bredbånd.

 

Dette gir egentlig fint lite mening da jeg trodde tvilling simkort for mange ble benyttet med iPad for datatrafikk?

Lenke til kommentar

Merkeleg. Tidlegare var det i alle fall slik at mobilt breiband som tilleggsteneste også gjaldt når ein brukte tvillingkortet. Eg hadde sjølv denne løysinga ei stund. Det skulle visstnok også vere mogeleg å bestille eit reint datakort som tvilling, slik at ein slapp tullet med at modemet med tvillingen "la på røyret" for evt. innkommande samtalar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...