Gå til innhold

Adobe Premier 6.5


Anbefalte innlegg

Har nettopp begynt å redigere. Og for å ha sagt det, jeg er helt grønn på området! :oops:

Jeg har lastet inn en video fra et kamera. Den ligger nå i .wmv format. Når jeg skal importere til Premier, så er mappen tom. Premier kjenner ikke igjen dette formatet, tydeligvis. Hva gjør jeg? Windows Movie Maker tok det med en gang. Noe jeg gjør feil, eller mangler jeg en plug-in? Alle gode råd mottaes med takk fra dere erfarne der ute.1 :wink:

Er kanskje Pinnacle Studio 8 bedre for en amatør som meg? :roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gode greier! Joda, har fremdeles tapene med filmen. Så da prøver jeg å loade det direkte inn i Premier. Feilen var kanskje helt til å begynne med at jeg brukte Windows Movie Maker når jeg lastet filmene inn. For meg virket det som om de automatisk ble lagret i dette formatet. I ettertid så endret jeg formatet (skiftet navn) til avi. Premier fant ikke filene da heller. Men skiftet jeg navnet til mpeg, fant premier filene men det ble hakkete og fælt. Så jeg prøver å laste ned med Premier, så får jeg se hva som skjer.

Lenke til kommentar

Grrrrr! Jeg får det ikke tiiiill!! :grumpy:

Jeg gjør som Videoutstyr Arne sier, går via File, Capture. Får da opp en rute som man kan endre på. For det første finner jeg ikke Sony PC120 som device, bare PC100E. Velger mappe den skal ligge i. Kameraet starter og Premier teller, men ruten er svart. Intet skjer!! Jeg er grønn i dette feltet, så jeg må vel ha det inn med SPADE! :lol: Noe jeg har oversett? Jeg valgte DV Pal Video. Skulle vel være greit? :shrug: Hvis noen har lyst å mate meg, så .......

Lenke til kommentar

Skjermkortet er et Nvidia GeForce2 mx/mx400. Det fulgte med en maskinpakke, så jeg regner med det ikke er allverden. Ellers så er det et firewirekort IEEE1394. Andre redig.program har jeg på cd, bl.a. Pinnacle. Men mange har skytt av Premier, så jeg ville forsøke dette. Ellers så er det jo Windows Movie Maker, men det er jo litt kjedelig, synes jeg.

Lenke til kommentar

Ja, jeg tenkte bare på hva slags instillinger du måtte ha i Premiere - Hvis du har Pinnacle/matrox/Canopus basert Premiere så er det andre innstillinger.

 

Hva slags versjon av Premiere har du? Går ut ifra at du har 6.5

 

1. last ned de nyeste driverene fra www.nvidia.com til skjermkortet ditt

2. Velg "DV PAL" og Standard 48kHz i Load Project settings (første bildet som kommer opp)

3. Trykk F5

4. Pass på at det står følgende under "Capture Settings":

DV/IEEE1394 capture

Compressor: Microsoft DV (PAL)

720x576

-Hvis ikke det står det, må du inn under EDIT og endre på dette

5. Sjekk Device Control. Trykk på den nederste EDIT knappen. Her skal den stå på Device Control 2.0 - La Device Brand stå som Generic.

 

Trykk OK

 

Nå skal du kunne få filmen inn på skjermen din - gi meg beskjed om det virker

Lenke til kommentar

Genialt, Arne!! :D Du er en knuppings!! :p Det funker som bare det. Nei å nei! Så blir jeg vel sittende her noen timer med lek og moro, tenker jeg. Må jo lære meg dette her. Gode greier. Hva skulle vel vi grønne gjort uten sånne som deg her på forumet! :woot:

Takk for hjelpen og ha en fin helg!

 

Ps! Joda, det er Premier 6.5 jeg har. :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...