Gå til innhold

Kjøp av stereoanlegg


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har bestemt meg for at det er på tide å kjøpe et stereoanlegg, som skal brukes til film og musikk. Med et relativt lite budsjett på 8-9000, har jeg kommet frem til at kanskje Jamo S606 vil være et godt valg av høyttalere. Jeg ser de ofte blir anbefalt. Rommet de skal brukes i er på 18-20 kvadratmeter.

 

Av forsterker har jeg ikke peiling. Her trenger jeg hjelp. Om jeg kjøper S606, har jeg 4-5000 kroner å bruke. Er det være noe poeng i å kjøpe en surroundforsterker, for å ha muligheten til å følge opp med flere høyttalere senere? Eller vil det være en såpass stor kvalitetsforskjell at det er bedre å heller investere i en god stereoforsterker?

 

Kanskje en mulighet også hadde vært å brukt litt mindre penger på forsterker, og kjøpe litt dyrere høyttalere? Hva vil gi best lyd for pengene?

 

Lydkilden kommer til å være en PC.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja. Jeg bor på en litt avsides plass, så tviler på her er mye i nærheten. Det går jo alltids an å kjøpe fra andre deler av landet, og få det sendt, men jeg er litt skeptisk til det.

 

Men hvor mye må man ut med for å få en surround-forsterker tilsvarendes en stereo-forsterker til, si, 5000 kr? Eller eventuelt, hvor mye dårligere vil en surround-forsterker til 5000 kr være i forhold til en stereo-forsterker til samme pris?

 

Klart, surround er jo på ingen måte noe jeg må ha heller. Greier meg nok mer enn fint nok med et stereoanlegg. Er bare om det er lettvint og kjøpe med oppgraderingsmuligheter det ville vært et pluss, om ikke overlever jeg uten.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke noen tall på forskjellen, men en hjemmekinoforsterker har en del flere utganger og funksjoner som en stereoforsterker ikke har, så det er nok ganske stor forskjell på kvaliteten.

Om du ikke ser for deg surround på noen år, så vil jeg sterkt anbefale deg et stereo-oppsett!

Lenke til kommentar

Mye mulig du har riktig.

 

Jeg kom over et denne høyttalerpakken. Det ser ut som om det er S606, men med to bakhøyttalere og en senter i tillegg. For kun 500 kroner mer. Om det ikke er dyrere enn 500 kroner for å få et fullt surroundanlegg, kan jeg greie å utvide budsjettet mitt til å kunne kjøpe en brukbar surroundforsterker.

Lenke til kommentar

Jepp, for film ville jeg hatt surround. For musikk får du mye mer lyd med stereo, så du får prioritere ;)

 

Jeg har ikke erfaring med høytalerene du ser på. Jeg ville anbefalt å lytte, men du sier du bor litt i utkanten så da er ikke det så lett.

Anbefaler Avforum.no hvis du ønsker litt mer konkrete tips til alternativer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...