Gå til innhold

Gaming RAM?


Gekko96

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg skal bygge en gaming pc, men lurer litt på hva slags RAM jeg skal bruke? Hva gir best ytelse?

Jeg tenkte jeg skulle starte med 4Gb å så heller oppgradere til 8Gb litt senere, men viss det er billig, så slenger jeg på med 8Gb med en gang.

Jeg skal bruke ASUS Crosshair IV Formula, Socket-AM3.

Fungerer all RAM på alle slags hovedkort?

Endret av Gekko96
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, all slags RAM fungerer ikke på all slags hovedkort. Nyere hovedkort som ditt bruker DDR3-minne, mens eldre bruker DDR2 eller eldre typer. Det er også noen greier med EEC og non-EEC (er ikke sikker på hva det betyr, men det er visst noe en bør sjekke. Ditt kort ser imidlertid ut til å takle begge). Hovedkort beregnet på den dyreste Intel prosessorserien (1366), bruker 3-kanalsminne, og det kan ikke brukes på dette hovedkortet. Jeg mener det også kan være begrensninger på hvilke minnefrekvenser som støttes av hovedkortet. Ditt ser ut til å takle det meste som er i salg for tiden. Ref: Link til hovedkortspesifikasjoner.

 

4GB minne holder. 8GB har du null utbytte av, med mindre du driver med tung foto- eller videoredigering. Ref: HW's artikkel om hvor mye RAM gameren trenger. (Vil tro dette henger sammen med at utviklere fortsatt ser an markedet litt ift at god del pc-brukere fortsatt sitter på 32-bits OS, som ikke klarer å utnytte mer enn ca 3GB minne).

Endret av trygvan
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja og nei, du må ha mer enn 4Gb med RAM og spillet må være 64 bit (SVÆRT få spill er idag, HL2 Source motoren har 64 bit men bruker det ikke og GTA 4 er 64 bits spill. Ingen av disse har dog bruk for 64 bit. Spill som Supreme Commander har behov for 64 bit, men er kun 32 bit.) Siden spillet i 64 utforming kan bruke MER enn 2Gb så vil det hjelpe. Ellers så er svaret nei, men å gå over til 64 bit selv om du ikke har mer enn 4Gb med RAM er en veldig veldig god ide. Så drit i 32 bit og bare kjør 64.

Lenke til kommentar

Bare tull og kjøpe 2 x 2GB.

 

Kjøp deg et sett med 2X4GB , tilsammen 8GB.

 

Dual sett med 2 x 4GB XMS3-1333mhz på tilsammen 8GB til den ubetydlige sum av 649,-

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=599037

 

Eller om du skal overklokke og "trenger/vil ha" 1600mhz

2 x 4GB Vengeance 1600mhz DDR3 CL8 til den ubetydlige sum av 849,-

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=618006

 

Begge settene verifisert OK med ditt hovedkort hos Corsair memory finder: http://www.corsair.com/learn_n_explore/

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Hehe, tja. Her må Gekko96 bare selv velge hva han/hun tror og tenker selv. Personlig ville jeg nok fortsatt holdt meg til 4GB, ettersom jeg har fått inntrykk gjennom bl.a. HW's test som jeg linket til ovenfor, at ytterligere minne ikke gir ytelsesforbedring for normal bruk inklusive spill også av nyere dato. Prisen på minne har falt dramatisk det siste året, men fortsatt koster 4gb omtrent halvparten av 8gb (noen hundre kroner mindre). Hvordan prisen blir 2-3 år fram i tid, når en kanskje får bruk for mer minne, vet ingen. Den kan like gjerne gå ned som opp.

 

Om vi skal tro på hw's test som sier at ytelsesforbedringen i spill er nær null, så er dette noen hundre kroner som går rett ut av vinduet om Gekko96 følger din anbefaling. Men igjen, han må vurdere det selv.

Lenke til kommentar

Poenget mitt er at 2GB brikker hører fortiden til.

Og det har alltid vært(og er fremdeles) bedre å konfigurere hovedkort og minnekontroller med 2.stk brikker istedet for 4.stk.

 

4GB brikker er det som vil gi deg bruk/gjenbruk av dette minnet du kjøper over lengst tid.

Du får som vist med link 8GB (2.stk identiske 4GB brikker) til rundt 650 kroner , skjønner ikke hvorfor man i det hele tatt vurderer sett med 2X2GB med den prisen 2x4GB kit som er nå.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Det er jo et godt poeng, men ifølge guiden på hardware er det nok med 4Gb for spilleren, så det blir nok 4Gb.

 

Men er det noen som vet om disse kjølerene kun kan brukes på corsair dominator og kingston, eller kan jeg bruke dem på all slags minne?

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=437499

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=483502

 

Om du skal overklokke RAM og bruke penger på dette er det bedre å spare penga og heller kjøpe Sandy Bridge. punktum finale

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...