Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skal godt gjøres at vi får sesonger for alt som er kommet i bøkene. Dette er HBO, de har ikke akkurat rykte på seg forå gi serier med historisk setting alt for mange sesonger (Rome og Deadwood - som dere er savnet...).

 

Serien skaper sikkert litt hodebry også, siden den vanskelig kan sies å passe inn i kanalens overordnede strategi. Får håpe den har sterke tilhengere i HBO-toppen.

 

True Blood er vel et unntak, men den ser til gjengjeld ut til å ha 1/10 av prislappen (selv om den sikkert ikke er så mye billigere).

 

Showtime kunne kanskje vært en tryggere havn i så måte - men da ville vi nok fått noe mer i stil med The Borgias.

 

Rome og Deadwood sleit med seertallene ganske tidlig, og tiltross for det så varte de 1-2 sesonger mer enn hva som burde ha skjedd med seertallene (siden dette var i eldre dager, der HBO brydde seg mer om seertall).

 

Game of Thrones er en suksess, både internasjonalt og på kanalen. Den overgikk sin tidligere seerrekord denne uka. Dette er noe som mest sannsynlig også vil være tall den kommer til å holde seg i nærheten av, hvis HBO forsetter med promotering. Der er veldig lite som faktisk feiler på søndagene på HBO, det meste som har feilet er serier som starter med dårlige seertall. Samtidig er HBO også den kanalen som holder på serier tiltross for svake seertall. Treme er ikke solgt stort på den internasjonale markedet, men lever forsatt på grunn av denne critical acclaim`en Game of Thrones også kan leve på om virkelig nødvendig.

 

Hadde ikke HBO hatt noe innsikt av å hatt den gående i 6-7 sesonger minst så hadde ikke kanalen bestilt serien i første omgang. HBO er faktisk veldig støttende til serien, og har gitt serien et lite høyere budsjett for produksjonen av sesong 2 fra sesong 1. Samtidig som det er en av seriene kanalen gir mest støtte til promotering.

 

Showtime er ikke tryggere for Game of Thrones. Med Showtime ville budsjettet vært mer nedkrympa, og serien ville ikke ha oppnådd like mye internasjonalt salg. The Borgias er ikke noe Showtime egentlig har råd til, og derfor er serien et resultat oppnådd av bidrag fra flere andre kanaler, ikke bare en kanal som Game of Thrones med HBO. Skulle uansett budsjettet ikke holde oppgående nok for HBO alene, så er det nok av kanaler som gledelig bidrar HBO med bidrag.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Det er jo ikke så rart at plottet ikke beveger seg veldig mye fremover når AFfC og ADwD er delt geografisk, men foregår i det samme tidsrommet. De skulle jo opprinnelig være bare én bok. Martin har dessuten ganske mye ferdig materiale allerede, så jeg tror ikke vi må vente så lenge på de to siste bøkene...

 

Kan ikke se at det er noen grunn til at plottet ikke skal gå fortere fremover. Det ville bare betydd at det totale tidsspennet for begge bøkene ville blitt større, det er ingen motsetning mellom det og at bøkene fortsatt kan være kronologisk synkrone.

 

Jeg er ikke så optimistisk, for som vanlig ser det ikke ut til at Martin har noen plan:

"With 200 finished pages by March 2012,[14] Martin hopes to finish The Winds of Winter much faster than the fifth book.[15] He has previously gotten in trouble from fans for repeatedly estimating his publication dates too optimistically and thus refrains from making absolute estimates for book six.[1] A realistic estimation for finishing The Winds of Winter might be three years for him at a good pace,[16] but ultimately the book "will be done when it's done".[8] Martin does not intend to separate the characters geographically again but acknowledged that "Three years from [2011] when I'm sitting on 1,800 pages of manuscript with no end in sight, who the hell knows"."

 

Lenke til kommentar

Jeg forsvarer ikke FfC eller DwD, men tro meg, mannen har en veldig klarlagt plan. Jeg har MM versjonen av CoK, og i den er det en introduction som tar for seg ganske mye om hvorfor det har blitt som det har blitt. På det tidspunktet skrev han FfC, den fjerde boka i triologien hans. På det tidspunktet skulle det bli seks bøker. Nå ser det ut til å bli åtte. Så ja, han sliter med å bevege plottet, men en plan, det har han.

 

tofagerl: Selfølgelig ikke, de lager en serie om sagaen, ikke enkeltstående bøker.

Lenke til kommentar

Lite bokspørsmål, men tar det her siden jeg ikke tør å bevege meg inn i boktråden i frykt for spoilere: Er det trygt å lese første boken nå, uten å spoile viktige elementer i serien? :)

 

Vil helst se filmer/serier først siden jeg "alltid" syntes de skuffer iforhold til bøkene...

Lenke til kommentar

Veldig relevant egentlig. Serien får enten 8+ sesonger, eller tar en Deadwood. Såpass mye er den basert på kildematerialet.

 

Men sånn helt uten spoilere, likte dere episode to?

 

Jeg synes ep 2, i likhet med ep 1, var strålende. Spesielt scenene med Tyrion blir bare bedre og bedre. Og det er ganske fantastisk hvordan de klarer å holde alle de ulike synspunktene og handlingene man følger like interessante, for det var et lite problem i bøkene, at enkelte handlinger og synspunkt var milevis mer underholdende enn andre, så man bare satt og gjespet gjennom hele kapitler. Men det kan jo skyldes at det er mer spennende og livaktig å følge noe på en TV-skjerm enn på noen sider i en bok.

 

Sveern, det er helt trygt å lese bok 1, om ikke hukommelsen min svikter meg grundig ^^

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lite bokspørsmål, men tar det her siden jeg ikke tør å bevege meg inn i boktråden i frykt for spoilere: Er det trygt å lese første boken nå, uten å spoile viktige elementer i serien? :)

 

Vil helst se filmer/serier først siden jeg "alltid" syntes de skuffer iforhold til bøkene...

Kjør på du, Ville bare ha kjøpt og lest alle bøkene med en gang siden at de gir deg et bedre bilde på hva som faktisk skjer også kan du ha tv-serien som gir deg god middagsunderholdning på mandagene.

Lenke til kommentar

Lena Headey er så herlig dame. Savner Terminator: The Sarah Connor Chronicles litt etter å ha sett hun på Kimmel i disse klippa fra denne uka. Morsomt å høre at folk hater henne på grunn av Cersei, hadde egentlig forventet at Jack Gleeson ville komme til å bli utsatt for vold av en eller annen gærning for hans rolle som Joffrey.

 

http://www.youtube.com/watch?v=yMr2jmAV3f0

 

http://www.youtube.com/watch?v=hIUb48Dx7Sc

 

Hun er deffo milf.

Endret av Mahavishnu
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...