Gå til innhold

Den mellomstore Civilization V - tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jepp. Vanskelig å si noe særlig om balansen på lang sikt, med økonomi og AI med bare 100 turns. Men UI er rett og slett forferdelig. Jeg kommer ikke over hvordan noen som har jobbet med Civilization kan si at det der var en god idé. De må ha rettet seg inn mot konsollmarkedet og nye brukere. Håper seriøs modding kan fikse en del av det. Kommer ikke til å kjøpe spillet, men får følge med litt nå og da om det er blitt spillbart om ett år eller 2. Har nylig gjenomoppdaget Civ 4, og det er definitivt mer morro en Civ 5. Og utifra mine egne erfaringer og hva jeg har lest, så er det mer komplekst, og gir oss flere valg enn hva Civ 5 gjør.

 

Og angående steam, så kan jeg faktisk forstå at folk laster ned for å komme unna den dritten (og ikke minst diverse DRM). Helt utrolig at vi MÅ bruke steam selv om vi kjøper det på DVD.

Lenke til kommentar

Jeg fikk 2 stykke originale Civ 5 i posten fra CDON i går. Jeg blir tvunget til å installere Steam, og får ikke lov til å installere spillet. Nå som klokken er over midnatt, og jeg burde kunne installere spillet, nekter Steam fremdeles. Å endre settings til Hungary hjalp ikke. Jeg kom et skritt veidere, og blir tvunget til å avbryte igjen :(

Lenke til kommentar

Har posten min blitt slettet? Hadde i det minste vært greit med en tilbakemelding på hvorfor =/

 

Bestilte spille på game.no for 300 og håper at det ligger og venter i postkassen mandag (er vekkreist til københavn i helgen).

 

Pangeaea, kan du fortelle litt om manglene du har opplevd? Har kun spilt demoen 1 gang selv, skal si meg enig i at UIen var svært uvant, men skal vente til jeg har spilt noen timer før jeg uttaler meg mer om det.

 

Likte hexagon og 1 unit per rute jeg og, tror det kan føre til mye mer planlegging og strategi i krigføringen. Likte også forandringene til kultur systemet og Social Policies var rett og slett herlig.

 

Merket dog ett stort savn, stemmen til Leonard Nimoy som science advisor!

 

Finnes det en liste ett sted over hva faction spesialitetene er? Greit at det står navnene på den offisielle siden, men det står ikke hva de forskjellige unitsene er og spesialitetene gjør.

Lenke til kommentar

Nå har jeg bare spilt demoen foreløpig, men med dual screen så er det slik at jeg kan dra musa over til den andre skjermen min, noe som er litt dumt da jeg ikke får brukt musa til å bevege meg i den rettninga den andre skjermen min er på, dette er i fullscreen, i windowed/ikke fullscreen så er dette forsåvidt greit, men i fullscreen så skal musa som regel være låst til spillet, men det er den altså ikke her virker det som.

 

Er dette retta på i fullversjonen? Eller er dette noe jeg selv kan fikse i options eller noe? Skulle veldig gjerne ha låst musa til spillet.

 

Edit: Ser ut som et problem ja: http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=87605&highlight=dual+monitor det var jo litt synd :/

Endret av Nitrius
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Jeg liker det! (uten at jeg har spilt annet enn "learn while play" turtorialen enda.)

 

+ 1UpT (jeg hater SoD!)

+ Sekskantfelt.

+ Ikke mer sykdom (kun happiness)

+ Peker-sentrert zoom. (Yesss !!!)

 

- Laaaang tid å få bygd ting (Bortsett fra wonders).

- Litt leit å få den helt store oversikten (kan være tilvenning).

 

De andre endringene er jeg litt mer nøytral til foreløpig, danner meg vel et bedre inntrykk de neste dagene.

 

Positiv så langt.

Lenke til kommentar

Har spilt hvert eneste Civ spill som har blitt gitt ut sålangt, og er enig med en av de tidligere posterne i at jeg er ganske skuffet over retningen de har tatt dette i.

Min første tanke var også at de har "dummet" ned spillet, og fjernet veldig mye av dybden og moroa. En del av det nye er bra, som for eksempel bystatene, at byer kan forsvare seg, og at man kun kan ha en enhet per rute, som fjerner stacks of doom. Men alt i alt er helheten forenklet altfor mye, og det blir mer som en arkade versjon av Civ 4, som etter min mening er et bedre spill.

Lenke til kommentar

Civilization spillene er ikke særlig komplekse eller dype. De er ikke ment som imperie simulatorer. Hvis man vil ha det så burde man se på Paradox spillene istedet. Civilization 5 er et strømlinjet underholdende spill, fjerner mye av det som var irriterende og ikke ga mening i civ4. Selv om det er mye som ikke gir mening i civ spillene generellt. Feks det å spille moderne nasjoner fra 4000 BC :rolleyes:

 

Spilt tre spill siden onsdagen (aktiverte via US proxy). Ser for meg at det kan bli mange hundre fler timer med dette, forskjellige permutasjoner av start settinger og hvordan man skal vinne

 

Eneste som har irritert meg hittil (på King difficulty) er at diplomati AI er på trynet og AI combat kan tryne litt noen ganger. Spesiellt med tanke på citadels og artillery uten frontlinjestyrker (dvs ikke lang nok vision). Amphibious invasions og krigsflåter er AI heller ikke god på

Endret av Uncron
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...