Gå til innhold

Tiårets beste spill (20-11)


Anbefalte innlegg

Oblivion på en bedre plassering en HL2 ja :blink: . OM du skulle like Oblivion som nevnt i tråden er det ikke RPG (spill) stilen du først og fremst liker. I beste fall er Oblivion action (mainstream) rpg som er strippet for alt et seriøst RPG står for og bør innholdet (først og fremst tenker jeg her på lvl system, skills og balanse i spillet. Å kunne springe mellom tårnene på lvl 1 å denge demoner i full rustning er ikke god balanse).

Endret av SimalarioN
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oblivion helt oppe på 20. plass?

Tenkte det samme selv. Det har etter min mening ikke nubbesjans mot det forrige spillet i serien, Morowind. Jeg synes rett og slett at mer eller mindre alt var bedre i Morrowind kontra Oblivion. Med unntak av slikt som kommer med nyere teknologi såklart. Når Shivering Isles kom ut ble jeg mer fornøyd, men level scaling bl.a var der fremdeles og gjorde at ingen fiende egentlig ble særlig farlig.

Lenke til kommentar

Det er jo ikke bare level scaling som gjør Oblivion til det jeg vil kalle et dårligere spill. I Morrowind hadde man politiske partier som rivaliserte seg imellom, man kunne velge side blant disse, man kunne lese seg opp på historien bak nesten enhver by, person og uenigheter som fantes i spillet - ingame! Man kunne utforske endesløse områder med hver sine farer og utfordringer, man kunne finne sidequests overalt, man hadde mye større dybde i både karakterprogresjon, fortellermåte, raser og bakgrunnshistorie. Landskapet var også langt mer i interresant enn Oblivion sine endesløse grønne gress og man hadde ikke minst en hovedhistorie som fenget langt bedre enn Oblivion sin. Guildene var mer komplekse og med sine egne bakgrunnshistorier og mer varierte oppdrag fra hverandre. Alt i alt synes jeg Morrowind ga en langt større, dypere og mer underholdende opplevelse enn det Oblivion klarte.

 

Man kunne i en av gilleggspakkene være med på å bygge en helt ny by for Pete's sake.

Lenke til kommentar

Noen overraskelser der faktisk. Hyggelig at Mafia er såpass høyt oppe som 11. plass.

 

Virker som det er hovedsaklig rollespillfans i Gamer-redaksjonen. Topp ti vil jo garantert inneholde KOTOR, BG2 og Mass Effect også.... og siden Oblivion og Fallout 3 var så høyt oppe, så kan man vel fort se enten Morrowind eller Risen der oppe også?

 

Skuffende, men ikke overraskende at ingen adventurespill er blandt topp 50. :(

 

Så får vi se om Civ 4 faktisk blir nummer 1... det hadde vært morsomt.

Lenke til kommentar

Forza 2 på 18. plass? Syns selv at Forza 2 var et bra spill, men Forza 3 er faktisk et bedre spill hvis du spør meg. Er mulig Forza 3 er på topp 10, men tviler på det siden toern ligger på topp 20.

 

Husk at dette er en liste som baserer seg på resultatet av en avstemning i redaksjonen der vi har lagd lister over hvilke spill de husker best fra tiåret som har vært. Det kan blant annet gi utslag for spill som _flere_ har spilt (og mener at hører hjemme blant topp 10), slik som kan være tilfelle for Forza 2 vs Forza 3.

 

Begge to er uansett glimrende spill.

 

For min del er dette en samling med 50 anbefalte spill fra tiåret som har vært, akkurat den individuelle plasseringen mellom spill kan bli påvirket av en del små tilfeldigheter. :-)

Lenke til kommentar

Jojo, men det virker som alle japnofile tror at FF VII er så mye bedre enn det faktisk er. Så mye hype for så lite, det er jo bare langtekkelig og kjedelig om du ikke er hardcorejapsenerd. Kampene er kjedelig og teknisk sett er spillet ikke veldig imponerende, selv for sin tid. Repetitivt og langt.

Men gidder ikke ta denne diskusjonen, alle som mener FF VII er sååååå bra har nærmest et blindt religiøst forhold til spillet.

 

Tror du virkelig har misforstått hele greia med Final Fantasy VII. FF7 i seg selv er langt ifra overhypa. Det er et så fantastisk bra spill den dag i dag at du bare kan TENKE deg hvor mye det spillet sjokkerte hele verden med kvalitet, story og troverdighet for 13 år siden. Og ikke minst spillbarheten. Det som du mener er hype er alle spillene og filmene som kom etter FF7, alt melkinga av sikkert et av tidenes beste spill. Det er nettopp DETTE som gjør at mange ble lei av å lese om FF7. Det var ingen i hele verden som satt å sa at FF7 var en hype før etter at spillet var ute i endel år. At folk begynte å kalle FF7 for hype skjedde først lenge etter, når vi hadde fått servert både filmer og spill som bygde mer rundt selve FF7 spillet.

 

Så jeg skjønner hva du mener, du bare skjønner det ikke helt selv virker det som. Den som klare å påstå at FF7 ikke fortjener alt det har fått, er enten stokk dum i hodet eller piss-misunnelig på at et j-RPG spill hadde vunnet over favorittspillet ditt i samtlige polls på hvilken som helst nettside/sjanger.

 

At du sitter å disser "Japnofil" spill er også ufattelig latterlig. Andre som foretrekker j-RPG spill fremfor w-RPGs sitter ikke å kaller Oblivion og andre stortitler for cåbbåj-RPG. Men denne diskusjonen gidder jeg ikke diskutere engang.

 

Kos deg med Risen og Oblivion du, men la folk som liker j-RPG's få like det uten at du skal komme med kvalme innlegg om "Japnofile".

 

Sorry for offtopic.

Endret av sirkrelian
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...