Gå til innhold

bestille brennevin fra Sverige


poetsotf

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg tenkte meg en tur til sverige å kjøpe noe brennevin og snus.

Mitt spørsmål er:

 

Må jeg ringe og bestille brennevin fra dagligvare butikken i Sverige, før jeg drar og kjøper det? Jeg har hørt at dette må gjøres nå, eller er jeg helt på jordet? Hadde nå vært enklere å bare valgt hva man skal ha fra hyllene der borte da..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du tenker kanskje på bestillingssystembolag?

 

Det er enkelte plassar på svenskegrensa der det ikkje er eit fullverdig systembolag, bare ei systembolag utsalg. Der har dei ingen varer liggende (eller veldig få) slik at dersom du skal handle der så må du bestille på forhånd (kan sikkert gjerast på nett også).

 

Dersom du ikkje bestiller på forhånd så er det ikkje værre en at du må kjøyre lengre inn i sverige til nærmaste by som er stor nok til å ha systembolag.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

ok, takk :) Men holder meg til hjemmelaga vin når jeg tenker meg om.. og JA, det er lovlig å lage ;)

 

Sikkert like greit, er ikkje så mykje å spare på å kjøpe brennevin i Sverige lengre. Er vel stort sett berre kursforskjellen du tjener på det.

Vin og øl derimot er ein del billegare.

 

Jepp, hjemmelaga vin koster etter mine beregninger og min måte å lage på 22 kr litern for 20% med hetvin/spritgjær/vingjær. Det er jo på en måte 22 kr halv litern for 40%. På polet koster dette 175 kr (for det billigste) pluss blandevann. jeg drikker egentlig lite, men siden jeg er student, har jeg måttet tenke kreativt ;) Noen sier dette smaker ræva, men damn, det er helt grei smak på det. Jeg orker ikke å lage 5 år årgang på vinen for at den skal smake bedre da, heller ikke en masse utstyr ;)

Lenke til kommentar

Jepp, hjemmelaga vin koster etter mine beregninger og min måte å lage på 22 kr litern for 20% med hetvin/spritgjær/vingjær. Det er jo på en måte 22 kr halv litern for 40%. På polet koster dette 175 kr (for det billigste) pluss blandevann. jeg drikker egentlig lite, men siden jeg er student, har jeg måttet tenke kreativt ;) Noen sier dette smaker ræva, men damn, det er helt grei smak på det. Jeg orker ikke å lage 5 år årgang på vinen for at den skal smake bedre da, heller ikke en masse utstyr ;)

 

Det er nokre år sidan eg laga heimelaga vin, men eit lite triks der var då å lage frukt vin som du lar gjære til den blir litt sur. Så blander du i ca 1/3 sitronbrus (reduser mengden utover kvelden) når du heller opp. Då vil søtsmaken fra brusen nøytralisere den litt sure smaken fra overgjæra vin, sitronsmaken gjer vinen litt meir aromatisk og kullsyra gjer heile drikken meir forfriskande.

Med andre ord blir dette ein slags form for winecooler.

Ein anna fordel med å blande inn (nøytral)brus er at ved å justere mengda kan du lett påvirke kor søt eller sur du vil ha drikken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...