Gå til innhold

Den herlige Samsung Galaxy S II tråden! Prat i vei...


Byxxi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Var egentlig garanti jeg mente. Mikrofonen funker ikke som den skal og det har den heller aldri gjort. Begynner å bli lei av det nå.

 

Det er en mangel ved telefonen. Reklamer overfor forhandler, så skal de rette opp i dette.

 

Gjelder garantien selv om jeg kjøpte den i omtrent juni (da den kom ut i Norge)?

 

I korte trekk: Ja. Men dette virker først og fremst som en reklamasjonssak - ikke garantisak.

Lenke til kommentar

Ok, nå har noe virkelig rart skjedd. Usb inngangen virker helt død. Når jeg kobler til usb/lader skjer ingenting. Den lader ikke engang. Skjedde helt plutselig.

 

 

edit: Problemet nå er at jeg ikke kan bruke usbjig og da hjelper det vel lite å levere den til reperasjon.

 

 

Edit: Fant ut at hvis jeg tok in usb-kabelen og satte telefonen i lydløs samtidig funket det igjen. WTF!? Kanskje en bug? Ihvertfall en ganske stor en. Heldigvis er det ikke mange som tar den ut fra lydløs imens de kobler telefonen til pc-en.

Endret av Nilsido
Lenke til kommentar

Da har jeg prøvd litt fram og tilbake med forskjellige firmware for å prøve å få til bedre samtalekvalitet.

Var på nippet til reklamere på mobilen til SIBA, men tenkte jeg skulle prøve en siste gang.

 

Installerte Android 2.3.6. Riktignok en Nederlandsk, men har norsk språk.

Synes faktisk kvaliteten på samtale ble bra samt bedre dekning på Wifi.

Har enda ikke opplevd at den restarter seg.

 

Prøv denne:

 

Trenger ikke Rootes og sletter ikke data.

 

XWKK2

 

Firmware info

PDA:XWKK2

PHONE: XXKI4

Date: 11/11/2011

Android 2.3.6

 

XEN (Netherlands): http://www.multiupload.com/PBBE9HBXTS

Endret av ropheim
Lenke til kommentar

Noen måte å sende voicemail til seg selv eller noen annen måte jeg kan ta opp lyd på samme måte som når man snakker i telefonen, altså telefonen inntil øret slik at det blir samme lyd som når man snakker i telefonen.

 

Det er jo et program som heter sound recorder/Voice recorder på telefonen.

 

Forøvrig er det symptomer som kan peke mot fuktskade (uforklarlige ting som både påvirker software og hardware), selvfølgelig umulig å si noe utover det, har bare sett det skje før.

Lenke til kommentar

Ja er nok redd for det også, men den funker igjen nå. Syklet med den i regn en gang. Kan nok være det. Lydproblemet var der lenge før det da. Skal prøve med 2.3.6 og med noen andre roms og phone apks.

 

Brukte den innebygde voice recorderen, men kodene som fikser micen påvirket ikke den.

Endret av Nilsido
Lenke til kommentar

Gjelder garantien selv om jeg kjøpte den i omtrent juni (da den kom ut i Norge)?

 

Garanti er forsåvidt et ord du ikke trenger bruke i det hele tatt når du kjøper en telefon i Norge. I norge forholder du deg til forbrukerkjøpsloven som stort sett dekker alt en garanti dekker. Et kriterie for at produsentene skal få lov til å bruke garanti i Norge er at alle punktene i garantien er like gode som forbrukerkjøpslovens paragrafer eller bedre. Bruk heller derfor ordet reklamasjon når du henender deg til butikken, og ikke ordet garanti. Om dette er en selger som ikke vil ta tilbake telefoner du klager på vil han forhåpentligvis da tenke at du åpenbart har satt deg inn i de reglene som gjelder. I norge er liksom garanti blitt et ord man kun bruker dersom man ikke vet rettighetene sine i Norge.

 

Både mobiltelefoner og datamaskiner er ment å vare vesentlig lenger enn to år iflg forbrukerkjøpsloven, og dermed har du hele fem års reklamasjonsrett på din Galxy S2. Første 6mnd etter kjøp er det også selger sitt ansvar å bevise at enhver feil på produktet er påført av deg som kunde, og ikke av selgeren. Opplever du f.eks at selger sier at du har fuktskader på telefonen 4mnd etter kjøp er det altså selger sitt ansar på bevise at det er du som har påført telefonen denne type skade, og at den altså ikke er påført av f.eks Posten under frakt osv. I nesten ingen tilfeller kan en selger bevise slikt, og om selger nekter deg reklamasjon uten å kunne bevise dette under 6mnd etter kjøp bør du i første omgang gjøre selger oppmerksom på at du vil ta saken videre til forbrukerrådet. Om ikke det får selgeren til å snu burde du virkelig gjøre det også, da du helt klart ville vunnet frem, ettersom det i dag kun er 5mnd etter kjøpet ditt.

 

Dette innlegget skrev jeg fordi jeg desverre enda har til gode å treffe en forhandler som faktisk tar imot reklamasjonsaker på en måte som er i tråd med loven. På de telefonene jeg selv har hatt problemer med har dem desverre vært inne både 4 og 5 ganger, og til slutt blitt liggende i en skuff med samme problemer fordi jeg har gått over til nye telefoner. Jeg har forøvrig kun hatt problemer med telefoner kjøpt hos små forhandlere, hvordan dette ville vært hos større forhandlere som f.eks Elkjøp og Lefdal vet jeg ikke, men mtp hvordan disse har håntert andre produkter jeg har kjøpt tror jeg nok det går bra også med en telefon.

 

Ble dårligere hos meg etter 2.3.5 også. Tidligere klarte jeg 7 døgn med mitt bruk, nå er det på 4-5 maks. Ikke mye å bry seg om, 2.3.6 kommer straks likevel

 

Jeg må spørre, klarer du virkelig 7 døgn med orginalbatteriet? Ligger den på standy 24/7?

Endret av seppolaatle
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg hadde samme problem etter å ha løpt med mobilen på tredemølle, den ble full av svette og "svetteskadet", det var mye som ikke virket etterpå.. Skrudde den helt fra hverandre (ut med hovedkort) og renset bort alt salt med rødsprit. Måtte gjøre det flere ganger da det var avleiringer mellom beina på de små "chippene" for å få den i orden igjen. Nå er den helt OK, ingen problemer..

 

Apropo svette: er det noen som har erfaring med treningsarmbånd til denne telefonen? Kommer til å bruke den mye på trening, og vil helst ikke svette den istykker. Finnes det vanntette treningsarmbånd?

 

Etter mitt "svetteproblem" kjøpte jeg meg et treningsarmbånd til SGS2 og en vanntett pose for mobiler fra en kinasjappe, kostet ca 100 kr for begge. Liker ikke å løpe med telefon på armen, syns det er ubehagelig, putter heller telefonen inn i neoprenholderen og legger den i jakkelomma nå på vinteren. Må finne en annen løsning til sommeren, eller hvis jeg løper inne..

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
Et kriterie for at produsentene skal få lov til å bruke garanti i Norge er at alle punktene i garantien er like gode som forbrukerkjøpslovens paragrafer eller bedre.

 

Du har skrevet er godt og riktig innlegg, men vil bare pirke på denne. En garanti trenger ikke å dekke alt FKJL dekker OG mer, den trenger bare dekke noe mer. De fleste produsenter har f.eks DOA tid som gjør at produktet blir byttet hvis det er under 7 dager, 14 dager eller 1mnd avhengig av produsent.

 

Nå er også et VELDIG vanlig spørsmål for selgere "Hvor lang garanti er det?" og da er det enklere å svare "2 års garanti og 5 års reklamasjon", enn å ta hele regle med juss og virkeområder for de forskjellige.

 

For sluttbruker har dette veldig lite å si, det er forhandlers jobb å sette seg inn i gjeldene regelverk, og gjøre dette tydelig for kunder som trenger det.

Lenke til kommentar

Nå har telefonen restartet to ganger på kort tid uten grunn og uten bruk. Jeg la den i senga mens jeg gjorde noe annet en times tid. Da jeg kom tilbake stod det "skriv inn PIN kode", altså den hadde restartet. Jeg slo inn PIN koden og la den i senga igjen. Kom tilbake halvannen time senere. Da måtte jeg skrive inn PIN koden på nytt. Med andre ord hadde den restartet på nytt selvom jeg ikke hadde brukt den.

 

Akkurat det syns jeg er veldig merkelig. Skjønner absolutt ikke hva som er årsaken til dette..

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...