Gå til innhold

Nilsido

Medlemmer
  • Innlegg

    680
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Nilsido sine prestasjoner

51

Nettsamfunnsomdømme

  1. Indøk har ikke internovergang lenger så da søker du i samordna opptak og kan evt bli flyttet opp hvis du har nok emner.
  2. Er ikke veldig kjent med det studiet selv, men etter å ha sett på emneplanen er nok det veldig mye mer teknisk rettet ja. Siden du kombinerer data med en ingeniørretning får du også mer matte og fysikkfokus enn det du ville gjort på datateknologi eller indøk data. Det ser ut som det er mange valgfag etter de første par årene, så da får man rettet seg inn mot det du har mest interesse for. Du kan også få en smakebit på økonomifag gjennom komplementær-emner om det er ønskelig. Kan ikke uttale meg om hvor attraktive studiene er opp mot hverandre, men sist jeg sjekket undersøkelser fra både datateknologi og indøk så hadde vel over 95% (av de som svarte) fått tilbud om jobb før graden var ferdig. Kanskje er det lignende undersøkelse for I&IKT fra deres linjeforening https://hybrida.no
  3. Hvis du vil jobbe med teknologi vil jeg ikke si at indøk er verdt det da du drar lite nytte av en del fag. Om du vil jobbe med økonomi og mer ledelsesoppgaver eller prosjektstyring er kanskje indøk mer relevant som nyutdannet, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at det er særlig bedre lønn. Jeg ville i hvert fall ikke basert valget mitt på hvilket studie som har høyest snitt, det sier bare noe om populariteten til studiet i forhold til antall tilgjengelige plasser. Igjen, det handler om hva du interesserer deg for. God lønn kan du få fra begge studier, og for veldig god lønn må du jobbe hardt uavhengig av hva du studerer. Klassemiljø vil nok variere basert på årskull, men generelt fikk jeg ikke noe dårlig inntrykk. Det er mange forskjellige personligheter som studerer indøk, hvorav noen nok er mer av den klysete typen, men opplevde aldri noe direkte negativt selv. Når det er sagt finner man nok flere "nerder" på f. eks datateknologi, men det er generelt veldig oppegående og greie folk på de fleste siving. studier på NTNU, hvorav noen er mer strebere mens andre tar det litt mer som det kommer. Det er generelt høyt snitt, så man sitter gjerne igjen med en del mennesker som er ganske like. Tror stereotypen til indøk kommer blant annet fra at studiet er litt annerledes enn de andre siving. studiene med tanke på at det blander to fagfelt og ikke er ren teknologi. Noen mener at man hverken blir skikkelig sivilingeniør eller siviløkonom ved å studere indøk, så rent fagmessig har det kanskje ikke den samme prestisjen.
  4. Fra en som byttet fra INDØK til datateknologi så handler det om interesse. Ja, det er mye likt om man velger data som teknologiretning, men man må hele tiden ta diverse organisasjons-/ledelse- og økonomifag. Økonomifagene kan være nyttige, mens andre framstår som mer svada (eks. HR), men er sikkert nyttig for å kunne brife med diverse terminologi. Valget for meg ble da å bytte til datateknologi da jeg ikke ønsket å spesialisere meg innenfor en økonomisk retning, men heller innen data. For fordypningsprosjekt + masteroppgave tror jeg også det er vanligst med en økonomisk tilnærming for Indøk, da de to siste årene er mer rettet mot dette. På faglig nivå vil du med Indøk sannsynligvis ligge bak en med master i økonomi, og en med master i teknologi, altså blir du ikke spesialist i noe, avhengig av hvor mye egeninnsats du har utenom studiet. Angående studiemiljø så tror jeg ikke Indøk er noe spesielt verre enn andre. Det er nok en grei brøkdel som velger studiet pga det høye snittet fordi de har gjort det bra på videregående, og du får kanskje flere som har en bakenforliggende interesse på datateknologi. Forøvrig vil jeg tro at en med grad innen indøk kan få de fleste jobber som en med grad innen datateknologi, men gjerne ikke omvendt. For det rent økonomiske er det nok som andre sier gjerne mer lønnsomt å ta en bachelor for å unngå to år med studielån og tapt inntekt. Master kan du jo evt ta senere om det skulle være av interesse.
×
×
  • Opprett ny...