Jump to content

Mr. Ikke her mer

Medlemmer
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 :)

About Mr. Ikke her mer

 • Birthday 07/10/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Har hatt de aller fleste toppmodellene fra Samsung de siste årene, men etter Bixby og Bixby-knappen på S9+ ble det farvel til Samsung. Gikk derfor over til Oneplus som skulle være ren Android, men det stemmer jo ikke. Telefonen er jo oversvømt av snikreklame fra Oneplus. Vesentlige funksjoner blir med sånn reklame ubrukelig for min del og får meg aldri mer til å velge Oneplus. Finnes det telefoner som faktisk kjører ren Android uten apper og reklame fra produsentene med på kjøpet, og er det noen som skiller seg positivt ut og som dere anbefaler? Lager ikke Google telefoner lenger, og kan de eventuelt brukes i Norge om de kjøpes fra USA?
 2. Hva gjelder gaming riggen i kjellerstua ville det vært helt korrekt å måtte den nok i et enk blitt betalt med kroner som taes ut med et personlig uttak, attpåtil om den skulle vært brukt i næring kun 1 gang for å skape inntekt på et oppdrag som krever den riggen, men, dersom riggen på et eller annet vis i et AS på et eneste oppdrag kunne skapt en inntekt, så ser jeg ikke at det skal være nødvendig å ta ut lønn eller utbytte for å gå til innkjøp, dette vil jo være et driftsmiddel av et eller annet slag, til tross for at det kun var dette ene oppdraget som krevde riggen i utgangspunktet. Den enkle regelen, er ikke den at dersom utgiften bidrar til å skape inntekt, så kan den utgiftsføres? Jeg mente ikke kjøre på slik du oppfattet det. Jeg mente kjøre på i den forstand at dersom utgiften i et as bidrar til å skape en inntekt, så er det bare til å kjøre på. Og der er forskjellen på enk og as, at selv om de kjøpte varene i ett eneste oppdrag i et enk skaper en inntekt, så kan man ikke utgiftsføre det, for tenk om Nils skulle finne på å fyre opp maskineriet og sende en epost til tante om at han ikke kommer i 50 årsdagen. Jeg høres kanskje grinete ut, men det er fordi jeg synes reglene rundt enk er litt i overkant tussete innimellom. Løsningen er selvsagt å etablere et as, men jeg synes det er synd man skal måtte gjøre det pga relativt tussete regler.
 3. Min erfaring tilsier at det aller meste er enklere for et AS enn et ENK når det kommer til regnskap. Hovedårsaken til det er at et AS er en egen juridisk enhet, mens et ENK er samme juridiske enhet som innehaveren, og dermed får et ENK plutselig i bøtter og spann med regler om hva som kan og ikke kan utgiftsføres. Et AS er en egen juridisk enhet, og i teorien kan vel det aller meste utgiftsføres, attpåtil en gaming-rig i kjellerstua - vel, all den tid det selvsagt er relevant for et eller annet oppdrag i virksomheten som skaper en inntekt. Et AS hva gjelder utgifter til telefon og internett? Kjør på, ta alt med. I et ENK må man dele alt opp i private deler og biten som er brukt i næring. For mitt vedkommende har jeg et ENK og kjører budbil. Mottakerne av varene er alt fra bedrifter til 90år gamle damer. Det siste jeg vil er at en dame på 85 skal ringe meg kl 08:30 Søndag morgen for å gratulere Erik med dagen. - Fordi jeg ringte vedkommende for å informere om en levering kvelden før da hun ikke var hjemme og hun ikke tok telefonen når jeg ringte. I et ENK kunne det jo selvsagt hende at jeg fant på å sende en sms til min kjære en dag, fra den samme telefonen, for å fortelle at jeg er litt forsinket og dermed kan jeg ikke kjøre på med alle utgiftene til dette mobilabonnementet i regnskapet. I et AS? Kjør på, det gjør ikke noe, for slikt skjer jo aldri i et AS, at en ansatt sender en sms til sin kjære om at vedkommende er 30 minutter forsinket. Sånn sett er det negativt at det skal være så vanskelig for myndighetene å forstå at en mobitelefon i et ENK faktisk kun brukes til næringen, på lik linje som i et AS. Men - Ansatte i et AS skal vel skatte av den private bruken av en telefon levert fra AS'et, selv om det vel sjelden skjer i praksis...? Jeg synes hvertfall det er enklere å forholde seg til regnskap i AS enn ENK mtp reglene rundt hva som kan utgiftsføres og ikke, selv om hovedregelen for begge to er at det som er relevant for selskapets drift kan utgiftsføres. Tusen takk for svar i tråden «krikkert». Alltid greit å forhøre seg litt før en handling finner sted når man er litt usikker. :-)
 4. Kanskje det finnes noen her som har greie på denne biten. Jeg må kjøpe inn et par telefoner til enkeltpersonforetaket. Tidligere har det vært best å kjøpe ut hele telefonen med en gang for å kunne skrive av hele kjøpesummen i regnskapet. Kjøpte man telefon til 1 krone og betalte ned abonnement hver måned ville man kun ha mulighet til å skrive av den delen som utgjør næring ved bruk av telefonen. Men, nå er jo dette med rentefri nedbetaling blitt det nye store, noe som holder abonnementet utenfor. Hvordan blir dette med mobiler og datamaskiner som kjøpes på rentefri nedbetaling? Da er det altså ikke et abonnement inne i bildet, og i mitt hode tenker jeg at det å kjøpe inn på avbetaling kan sammenlignes med å betale ut hele telefonen der og da. - og dermed kan man føre hvert eneste avdrag på kjøpet i sin helhet i regnskapet. - eller er jeg helt på jordet nå?
 5. Har igrunnen funnet ut at det er en slags låseskive som skal inderst, men, det jeg ikke blir klok på er hvorfor denne følger med på kun det ene og ikke det andre. Har også byttet disse før, da fulgte det ikke med noe slikt.
 6. Kjøpte to endeledd på nettet og med til det ene fikk jeg denne skiven som på bildet. Kan noen fortelle meg hva den er til?
 7. For mange år siden opprettet jeg et enk. Det ble ikke noe jobbing i enket, så da jeg på følgende år ble lignet som næringsdrivende tok jeg kontakt med skatteetaten som fjernet virksomheten. Merk: De fjernet virksomheten men ikke foretaket. Jeg ble på den måten lignet som vanlig lønnsmottaker. Nå er jeg i en situasjon der jeg skal starte å bruke dette enket. Det er ikke enkelt. Jeg finner ingen informasjon noen steder om hvordan jeg oppretter en virksomhet i et foretak eller i en enhet som enket er. På nettet blandes begrepene virksomhet, foretak og enhet om hverandre hele tiden, noe som gjør det å søke helt umulig. Er det noen som vet hvordan jeg kan få opprettet en virksomhet i et enk? Jeg har forsøkt samordnet registermelding, men da får jeg ikke opprettet virksomhet, kun endre beskrivelsen av enhetens virksomhet (er). Joda, jeg vet en telefon til skatteetaten er løsningen, men påskestengt fra kl 11:30 onsdag passet dårlig når jeg prøde å ringe kl 12. Håper noen kloke sjeler har noen gode svar slik at jeg slipper å klø meg i hodet hele påsken. :-)
 8. Det er mange tråder om dette, men jeg synes problemstillingene kommer dårlig frem, og derav litt for mange forskjellige svar. Etter bytte av bærearam (og foring) venstre foran er rattet skjevt. Det vil si: Mens jeg kjører og slipper rattet heller det mot høyre mens bilen går rett frem. Jeg trenger ikke aktivt holde det mot høyre for at bilen skal gå rett frem, rattet står slik selv mens den går rett frem. Skarp og rolig brems i høy fart drar IKKE bilen mot siden, den går rett frem. Mange snakker om forstillingskontroll og / eller firehjulskontroll, men ville ikke bilen dratt mot siden under brå brems om dette var nødvendig? Hva mener dere som har greie på sakene?
 9. Det er hvertfall ingen tvil om at det blir spennende å høre hva dem har å si Oppdatering: Det tok dem 5 sekunder fra jeg viste dem elementet til dem fastslo at dette var produksjonsfeil. De kjente umiddelbart at det ikke var nok motstand inni der, og brukte nesen for å finne eventuell brentlukt som ikke var til stede. Nytt element kan jeg hente på Torsdag. Veldig bra av Bilradiospesialisten dette, dette gjør at en kunde fortsetter å handle hos dem. Jeg undrer meg om en kunne forventet noe tilsvarende service hos butikker som ikke spesialiserer seg på høyttalere, der kompetansen til å finne og se feil såpass fort ikke er stede.
 10. Synes nesten det er litt "trist" at dem omtrent har et rykte på seg å selge "feil" på denne måten. Jeg kan jo umulig være den eneste som oppsøker de som kan sakene sine når jeg ikke har skikkelig med kunnskap selv. Spilleren er ikke original, men ledningsnettet er originalt. Jeg synes de har levert bra lyd, langt over nivået til bilens originale høyttalere. Når jeg tenker over det er det ikke umulig at lyden har vært noe redusert, men ikke såpass at jeg har reagert på det. Jeg spiller ikke særlig høy musikk og først i dag reagerte jeg virkelig på dårlig lyd fra høyttaleren selv med lavt volum. Det kan kanskje derfor være noe i at den aldri har vært 100%, og at over en periode da altså har tatt kvelden. Skal som nevnt ta en tur innom i morgen for å høre med dem, selv om jeg egentlig ikke liker det. Men, når jeg bruker 5000 kroner på høyttalere, og en av dem ryker innen noen få måneder, da synes jeg nesten dem skal få ta litt ansvar. Det hadde selvsagt vært noe helt annet om jeg forsøkte å spille musikk til hele nabolaget med en altfor kraftig forsterker, men det er altså ikke greia.
 11. For ikke mer enn ca 5-6mnd siden kjøpte jeg nye høyttalere hos Bilradiospesialisten. Jeg ble anbefalt av dem disse foran https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/hoyttalere/db5252 og disse bak: https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/hoyttalere/fulltone-hoyttalere/16-5-cm-6-5-tommer/db651 . Mitt mål var aldri å spille musikk for hele nabolaget, så jeg informerte om at jeg skulle kople disse rett på anlegget sin interne forsterker type 50x4w. Alt jeg ville oppnå var bedre lyd, ikke høy og bråkete lyd. Jeg fortalte til selgeren at jeg hadde hørt høyttalere kunne gå ødelagt om man forsøkte å spille for høy musikk med for dårlig forsterker, men han mente dette ikke var noe problem. Derfor var det lite morsomt når jeg i dag oppdager at den ene høyttaleren fremme skurrer noe voldsomt. Jeg skrur den ut, finner ikke noen synlige skader noen sted, men merker at det kommer en svak lyd fra membranen når jeg presser svakt i senter på høyttaleren. Den samme lyden kommer ikke fra tilsvarende høyttaler på andre siden, alle de tre andre høyttalerne er helt fine. Jeg kopler høyttaler fra andre siden til samme ledning, og den fungerer som den skal. Derfor er det jo ingen tvil om at høyttaleren har tatt kvelden av en eller annen underlig grunn og at ledningsnettet / forsterker er ok. Jeg skal selvsagt ta meg en tur ned til dem i morgen, men lurer litt på hva folk tenker om hvor grensen går i forhold til garanti på høyttalere? I mitt tilfelle snakker vi høyttalere som skal være meget solide og tåle mye, og det er jo litt rart at 1 av 4 såpass nye høyttalere skal ryke, den har jo tross alt bare vært montert inni en dør hele veien. Synes det er generelt sett lite informasjon om reklamasjon og garanti på høyttalere til bil. Det er også litt av grunnen til at jeg tar det opp her. Har du opplevd ødelagte høyttalere og reklamert? Hvordan gikk det?
 12. Jeg har koplet opp en usb-hub i bilen min nå, som vist på bildet. Her har jeg altså koplet en omformer fra sigarettenneren 12V - 5V 3A til en usb-hub. På hubben har jeg loddet sammen data + og data - på alle kontaktene, som jeg har lest er det man må gjøre for at enheten som lades skal forstå at her snakker vi ikke datakommunikasjon og derfor kan lading foregå i høyere hastighet. Uansett får jeg ikke verken mobil eller nettbrett til å lade med mer enn 0,5A, til tross for at samme nettbrett gjerne lader med 1,0A gjennom lader i stikkontakt i huset. Er det noe jeg ikke tenker på her?
 13. Det er synd jeg er av den utålmodige typen, synes også det er mye bra saker å hente fra Kina. Det er nettopp kontakter i sigarettenneren jeg skal unngå, er veldig lei ledninger hengende å dingle foran girspaken Derfor jeg kopler alt inn på strømmen til sigarettenneren - inn i en hub som deretter selvsagt skal monteres på en eller annen kul måte. :-)
 14. Synes det er merkelig. Jeg startet vedlig rolig, men merket ingen antydling til forskjell i multimeteret. Derfor endte det nok med at jeg knakk den rett av ja. Takk så mye for hjelpen :-)
 15. Smarte lille meg kjøpte denne saken i dag: https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/arduino/stromforsyning/luxorparts-variabel-mini-spenningsregulator-switchet-p90771 Tanken var å kople denne på sigarettenneruttaket i bilen, justere ned til 5V og kjøre den inn som ekstern strømforsyning på en knøttliten usb-hub. Regulerbar utspenning står det, i mitt hode tenkte jeg umiddelbart at det selvsagt måtte være volten jeg kunne justere, men nå begynner jeg å lure på om det er ampen det er snakk om. Det som gjerne kan se ut som en skrue var det åpenbart ikke (skriver "var", da den nå er knekt av). Noen som har en ide om hvordan man kan justere noe som helst på denne?
×
×
 • Create New...