Gå til innhold

Hva må til for å bli moderator?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bestikkelser

:whistle:

 

Neida. :)

 

Det er i og for seg ingen generelle forutsetninger for å bli moderator, men det er et par normale steg.

 

For det første bør en eventuell moderator ha en realitvt omfattende historie på forumet. Dette betyr ikke nødvendigvis at man må ha tusenvis av innlegg, men at man er en bruker som over tid har lært å kjenne forumet og dets kultur.

 

Det hjelper også på å ha ren advarselshistorikk. Dette er ikke absolutt, for eksempel har undertegnede noen advarsler for stor avatar fra, tja, 2003 eller 2004. Vi krever nok ikke plettfri vandel, men en generell historie for god oppførsel er nok en forutsetning.

 

Videre vil man dersom man søker (og det er ledig plass i teamet) nok bli gått litt nærmere i sømmene, ved at man leser litt av brukerens innlegg og forsøker å etablere et bilde av hans eller hennes postekultur. Seriøsitet, respekt for rerningslinjene, andre brukere osv. vil telle inn der. Jeg tror nok de fleste forstår hva jeg mener.

 

Det er heller ikke umulig å først delta som veileder en tid, og så bli moderator over noe tid. De samme forutsetningene vil normalt ligge til grunn dersom man søker som veileder.

 

:)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Legge til at med mindre vi kjenner vedkommende godt fra sin forumaktivitet så vil man normalt bli veileder først. Aktiviteten som veileder (ikke minst i interne diskusjoner) er til stor hjelp når vi skal danne oss et inntrykk av folk. I tillegg er det en grei måte å skille ut de menneskene som vil gjøre en innsats fra de som ønsker seg makt. Veilederne har nemlig lite av det siste...

 

Vi har ingen kvotering, men vi legger vekt på hvilke kategorier man er aktiv i, sett i forhold til hvor vi er tynt bemannet til en hver tid.

 

Ellers legges søknadene i en stor bunke og vurderes når behovet oppstår. De som er helt uaktuelle får svar nokså prompte, skjønt det er heller sjelden at folk med den type historikk søker i utgangspunktet. Det hyppigste ankepunktet er alder, vi ser helst at kandidater er fylt 18, med et par hederlige unntak. For øyeblikket har vi ca 25 aktive søkere i bunken. Noen av dem er for ferske i gamet ennå, men har potensiale for fremtiden. Et par er gode kandidater og vil nok bli tatt inn snart.

 

Selv om vi ikke har noen kvotering skulle jeg personlig ønske at vi hvertfall hadde noen flere jenter blant søkerne. Moderator- og veilederstaben bør reflektere brukermassen, og i noen kategorier er det nå en betydelig jenteandel, uten at det slår ut i søkerbunken.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

er dette en heltidsjobb siden dere tar det så seriøst? :)

 

 

Så vidt jeg vet er det bare administratorene som har dette som heltidsjobb, men på dette store forumet med massevis av brukere, er det slett ikke rart at moderatorpostene tas alvorlig.

 

Som James May sier, if it's worth doing, it's worth doing well. :)

 

Nei, det er ikke betalt arbeid. Ved juletider hender det at vi får en liten påskjønnelse, uten at det i seg selv rettferdiggjør den tiden vi legger ned i forumet.

 

Slik det er nå er det vel bare en som får lønn for arbeidet, men der kan jeg ta ørlite feil, så jeg velger å ikke spesifisere videre. Vi moderatorer får altså ikke lønn, det samme gjelder de fleste administratorene og selvfølgelig også veiledere.

 

Vi legger ned mye arbeid i forumet fordi vi er glade i forumet. Forumet er et fellesskapsprosjekt, et pittelite samfunn i samfunnet som forhåpentligvis skal kunne representere hva vi står for i landet vårt, på godt og vondt. Det være seg politisk kjekling om bensinpriser, kremt, mindre uenigheter om operativsystemer til mobiltelefoner av smart type, interesser fra overklokking til fotografering og spilling. Det har en verdi, på samme måte som moderne kunst sikkert har en verdi, uten at jeg helt kan forstå det. Så er jeg ikke moderne kunstner heller.

 

Jeg kan bare snakke for min egen del. Jeg har alltid likt dugnad, og siden jeg mener forumet er en viktig arena for meningsutveksling i Norge, rent bortsett fra at jeg i en del år har vært nærmest forumavhengig.. så blir det ikke å vanskelig å legge ned litt tid. Noen ganger blir det slitsomt, men det er også morsomt. Dessuten har vi jo et ganske fantastisk team å arbeide sammen med, så blir det jo desto mer trivelig.

 

Som sagt, jeg snakker bare på egne vegne.. Men jeg tror nok det er ganske så representativt.

 

:)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Mye. Penger.

 

Og en merkelig trang til å bruke fritiden sin på å bla gjennom rapport-lister, krangle med folk som har fått trådene sine stengt/poster slettet, være forberedt på å forsvare hvert eneste ord man uttaler i alle tråder fordi man er moderator og har ikke "lov" til å være "normal" iflg mange, tåle utrolig mye whining og gnåling og "han er så jævla nazi" tråder, sitte og stenge disse pga brudd på retningslinjene..

 

altså ikke noe jeg vil ha :) Greit, det er beruselsen med å ha makt til å banne slitsomme folk eller stenge dårlige tråder eller slette dumme innlegg, men det er ALLTID noen som ikke er enige og vil diskutere dette opp og i mente. Og siden du er moderator må du pent finne deg i og svare på all kritikken også, ikke bare snike deg bort.

 

Vi har jo alle sittet og irritert oss grønne over et eller annet troll som sitter og terger på seg masse folk, og moderatorene ikke reagerer fordi de sover/har 2000 meter lang rapportliste allerede. Da tenker man "åååå hvis bare jeg var moderator altså!!!!!". Men å faktisk være det innebærer litt mere enn å få lov til å svinge banhammeren i DNFK eller andre tråder man henger mye i.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Så vidt jeg vet er det bare administratorene som har dette som heltidsjobb, men på dette store forumet med massevis av brukere, er det slett ikke rart at moderatorpostene tas alvorlig.

Ingen har forumet som heltidsjobb. Vi er to administratorer som hver idag har en 15% stilling, resten er ubetalt. (I driftsavdelingen finnes det heltidsansatte, men de bruker sin tid på mye annet enn forumet.) Vi er avhengig av frivillig innsats på alle nivåer.

 

Tidligere var det forskjell på moderatorer og brukermoderatorer. Eksisterer ikke det skillet lenger?

Nei, det er fjernet både i navnet og i gavnet. Moderatorer var folk som på en eller annen måte var tilknyttet hardware-nettverket, mens brukermoderatorene var hentet nettopp fra brukermassen. Den gangen hadde vi også et forumstyre som bestod av representanter for søstersidene i nettverket. Men idag er forumet en egen enhet, og bestemmer selv over sine moderatorer. Vi har fortsatt moderatorer som jobber for nettverket (som idag heter Mediehuset Tek), men de er valgt fordi de er aktive på forumet, ikke fordi de er journalister eller annet eller utpekt av våre eiere.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

Hvorfor det? :)

 

Man modnes hele tiden. Leser jeg postene mine for noen år siden, ser jeg hvor mye jeg har forandret meg som person, f. eks.

 

Det er fordi jeg har et dårlig rykte. Jeg har blitt straffet ett par ganger og har et annerledes syn på saker og ting enn det som flertallet har. Jeg tror ikke admin glemmer mine konfrontasjoner mot moderatorer.

 

Pga dette så stiller alle andre i et mye bedre lys enn det jeg gjør.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Å ha samme meninger som alle i teamet skal godt gjøres, for der er det mye uenigheter!

 

Historikk (på godt og vondt) med moderatorer er det nok også et par i gjengen som har, men selv om vi har passelig hukommelse er vi ganske flinke med å få med oss når brukere utvikler seg og modnes. Derfor skal man ha ganske store svin på skogen før sjansene for å bidra til forumet ikke lenger er der.

 

Bytex beskriver litt av det jobben innebærer, og selv om det ikke er så ille som han skal ha det til, er det virkelig ikke noen jobb for de som kun søker makt og nærhet til sletteknappen. Det er klart man må være litt idealistisk motivert med et ønske om å passe på forumet, gjerne fordi man føler tilhørlighet. Noen i gjengen kjemper også hardt og for at forumet skal ha en samfunnsverdi og være en arena for god diskusjon og det smitter selvfølgelig over. Internt diskuterer vi høyt og lavt og er ofte innom ting som VVP og pressens prinsipper når vi debatterer føringer. Det er et veldig spennende verv! :)

Lenke til kommentar

Det er fordi jeg har et dårlig rykte.

Nei, ryktet ditt er ikke så dårlig. Det er din uttalte motvilje mot å akseptere autoritet annet enn under tvang som er problemet. Jeg ser ikke helt hvordan man med det ståstedet skal kunne inneha en autoritetsposisjon selv.

 

Jeg har blitt straffet ett par ganger ...

Det har flere av dagens moderatorer også i sin tid. Selv er jeg bare glad for at det ikke fantes noe www når jeg var ung, så ingen kan slå opp i mitt synderegister...

 

... og har et annerledes syn på saker og ting enn det som flertallet har.

Tro meg, flertallet har et annerledes syn på saker og ting enn det jeg har også. Det er i seg selv ikke et problem, så lenge man kan samarbeide med folk som har et annet syn. For å si det sånn: Du behøver ikke være enig i retningslnjene for å være moderator, men du må kunne moderere ut fra dem selv om du er uenig. (Og så heller jobbe for å få dem endret.)

 

Jeg tror ikke admin glemmer mine konfrontasjoner mot moderatorer.

Joda. Vi er ikke hevngjerrige.

 

Pga dette så stiller alle andre i et mye bedre lys enn det jeg gjør.

Ikke for å ødelegge selvbildet ditt, og slett ikke ment som en utfordring, men vi har hatt brukere som får deg til å virke som en speidergutt i forhold. Folk det faktisk ville være umulig å tenke seg som moderatorer idag. (Men kanskje ikke om 2-3 år.)

 

Problemet ditt er din prinsipielle aversjon mot autoritet, og den er selvvalgt. Det er ikke at du ikke kan bli moderator, det er at du ikke har lyst.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...