Gå til innhold

tom waits for alice

Medlemmer
  • Innlegg

    30 363
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    61

Hjelpsomme svar

  1. tom waits for alice's innlegg in Statsgjeld Norge - National debt Norway ble markert som svaret   
    Og da spurte jeg meg for hos Norges Bank. Statsgjelden er markedsomsatte statlige papirer, pr. idag statsobligasjoner til 390 milliarder og statskasseveksler til 63 milliarder. Det inkluderer egenbeholdningen, altså papirer som ikke er omsatt.
     
    Så kommer i tillegg annen gjeld, for eksempel kontolån fra blant annet statsinstitusjoner og statlige fond. Som på et vis da er statlig gjeld til seg selv. Slik gjeld regnes ikke med i statsgjelden over, men skal være med i internasjonale statistikker.
     
    Hva som er "National debt" på 1500 milliarder kommer litt an på kilde, men inkluderer vanligvis også kommunenes gjeld. Kommunene har anledning til å ta opp lån på egne vegne og initiativ.
     
    Så da er svaret summen av de tre, og kanskje noen andre poster.
     
    Geir
  2. tom waits for alice's innlegg in skal lage firma logo, hva er lov? ble markert som svaret   
    Nei. Du kan bruke fonter du faktisk har lisens til, og hvor lisensen dekker slik bruk. Så sjekk hvor fonten kommer fra, og hva lisensen sier om bruk. 
     
     
    Det tryggeste er nok å kjøpe grafikk fra sider som selger sånt. Da ver du hva lisensen dekker. Du vet at de faktisk har rettighetene til bildet. Det koster ikke mange kronene. Og da kan du få grafikk i vektorformat, mye bedre når du skal lage et logo som skal se bra ut i ulike størrelser.
     
    Det finnes en masse sider som lover "free" clipart, men det du ønsker er som Vidor sier "royalty free". 
     
     
    Nei, det er ikke nødvendig. Men det blir jo mer unikt om du lager det selv. Det finnes en del "logo-generatorer" på nettet, men ulempen da er jo at 1000 andre firmaer har brukt den samme.
     
     
    Lykke til!
     
    Geir
×
×
  • Opprett ny...