Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Utleier betaler ikke tilbake depositum


raristam

Anbefalte innlegg

Som du kan lese i linken lenger ned, er det flere som sliter med å få tilbake depositum for leilighet etter endt leieforhold. Hva kan vi gjøre?

 

Min historie:

Leide en leilighet i Stavanger. Etter at leiekontrakten ble sagt opp, og alt var som det skulle, skulle han tilbakeføre depositum. Det skjedde aldri. Har meldt saken inn til Forliksrådet, men hører ikke stort fra dem. Ikke fra han heller...

Endret av Runar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vel slik at begge må skrive under på at depositumskontoen skal avsluttes, og at du skal få tilbake pengene, eller at han krever de for å dekke noe. - Hvis dette ikke skjer tror jeg du kan femsette krav mot banken om å få pengene etter en viss tid, og så får du de med mindre han kommer med innsigelser.

Lenke til kommentar

Skriv et slikt brev til banken din. Da vil du få pengene etter 1 mnd hvis ikke utleier anlegger sak i f.eks. husleietvistutvalget:

 

---------------

 

 

Ditt navn Ditt bosted, 01.02.2011

Din adresse

Ditt postnummer Ditt bosted

 

 

Motpartens navn

Motpartens adresse

Motpartens postnummer Motpartens sted

 

 

Krav om utbetaling av depositum vedrørende [skriv dep.konto/avtaledato her...]

 

 

Viser til ovennevnte depositumkonto, og vil i den forbindelse kreve mitt depositum utbetalt, kr [skriv inn beløpet her...],- med tillegg av renter.

 

Leieforholdet som er tilknyttet depositumsavtalen er avsluttet, og det foreligger fra min side ikke uoppgjort husleie, skader på husrommet eller andre uoppgjorte krav som reiser seg av leieavtalen.

 

De oppfordres med dette til å varsle utleier skriftlig om kravet, slik husleieloven § 3-5 fjerde ledd bestemmer.

 

Det følger av ovennevnte bestemmelse at:

 

Krever leieren utbetaling av depositumet utover opptjente renter, skal banken varsle om at beløpet vil bli utbetalt til leieren hvis utleieren ikke innen èn måned etter at varslet ble mottatt, dokumenter å ha reist søksmål. Mottar ikke banken slik dokumentasjon innen fristen, og leieren ikke har trukket kravet tilbake, kan banken utbetale beløpet til leieren med frigjørende virkning for banken.

 

Deres tilbakemelding imøteses.

 

 

 

Hilsen

 

 

 

 

Ditt navn

 

 

 

 

Antall vedlegg:

Lenke til kommentar

Så lenge du har betalt inn depositumet inn på ein konto som ikkje er depositumkonto så er det desverre ikkje så mykje meir du får gjort en å melde saken inn til forliksrådet.

 

Hadde dette vært ein skikkelig depositumskonto som egentlig skal brukast så hadde tilbakebetaling av depositum vært så enkelt som å melde fra til banken at du vil ha depositumet utbetalt. Då ville banken tatt kontakt med utleier og utleier ville da fått 30 dager til å klage og legge fram bevis på sine utgifter som skal trekkast frå depositumkonto. Dersom ein ikkje høyrer frå utleiger på 30 dager så fører banken pengane over på din konto.

 

Slik som du har gjort det så er du desverre nesten heilt avhengig av samarbeid med utleiger.

Normalt sett så skal det svært mykje til at saka kjem så langt at pengane kan bli trukket fra utleigers konto med tvang.

Ein anna ulempe med å ikkje bruke depositumskonto er at du også mest sannsynleg går glipp av rentene på pengane dine.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...