Gå til innhold

Kun noen få dager igjen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

[ironi]Problemet blir at når alle IP adressene nå er brukt opp så tar de såpass stor plass at det presser sammen 0'ene og 1'erene i alle adressene som er delt ut. Resultatet er at 0'ene blir litt mer firkantet og 1'erene blir lit smalere(og lengre). Og her dukker det opp problemer med runde kabler og brannmurhull hvor de nye formene ganske enkelt ikke lenger kommer igjennom(pga ny form).[/ironi]

 

On a side-note. Dette begynner å bli veldig gammelt. Endelig er vi kommet dit hvor vi faktisk har delt ut alle adressene og kanskje vi omsider kan konsentrere oss om IPv6. Det er 11 år siden(ca) eg gikk på IKT-linja. Da var dette faktisk nyheter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen som kan forklare hvorfor internett skulle kolapse?

Selvom det blir tomt betyr jo ikke at de eksisterende 0ene og 1erne vil eksplodere i et flammehav...

Det er akkurat som om du har satt av ett siffer til husaddresse i en gate. hus nr. 0 til og med nr. 9 går helt fint, men når det ellevte huset (nr. 10) skal kobles til gata går det fryktelig galt. Da vil den lokale saksbehandleren i kommunen som skal registrere addressen selvfølgelig implodere og dra resten av universet med seg på generelt grunnlag og preemptivt avslag på anken.

Lenke til kommentar

Ja, som gir 5 * 16.7 millioner adresser.

 

Når det kun er disse adressene igjen, så kommer IANA til å dele disse ut, et /8 til hver RIR, som da tar seg av den siste utdelingen, til ISP-er, bedrifter etc.

 

Etter at IANA har gitt ut de siste adressene har APNIC sagt at de har igjen nok adresser til 3-6 måneders vanlig drift. Det er nok etter alt å dømme de som kommer til å gå tom først, etterfølgt av ARIN, og deretter RIPE.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...